Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika DiD

Recommended Posts

Jako, ze budowa juz trwa w najlepsze, a odwiedzających nasz dziennik już mamy kilkuset, wiec postanowiłem utworzyć miejsce na komentarze do naszego dziennika.

Zachęcam do wyrażania opinii na temat związany z budowaniem i nie tylko - bardzo chętnie skorzystamy z Waszych rad i ew krytyki.

Dorota i Darek

• 9 months później...
  • 2 weeks później...

Szukając na forum projektu Piano, później jak nie znalazłem cokowiek podobnego do niego z biura Krajobrazy trafiłęm na Wasz.

Fajną macie galerię oraz oczywiści sam domek.

Jezeli mozna chcialem sie podpytac jak ostatecznie został rozwiązany problem z ociepleniem tarasu - ten nad wykuszem. Kiedys trafilem na ciekawe rozwiązanie jakim jest szkło spienione.

Czy GWC jest w obwodzie fundamentów , wystaje rura oraz ocieplenie od wewnątrz wiec na to wynika?

Pozdrawiam,

Mirma

• 2 weeks później...

Balkon nad wykuszem będzie zabezpieczony:

- samoprzylepna izolacją bitumiczna sopro

- styrodur ok 15 cm

- izolacja bitumiczna sopro

- warstwa dociskowa

- warstwa zaprawy uszczelniającej sopro

- płytki na zaprawie elastycznej.

Mam nadzieje ze to wystarczy. Niestety aby zmieścić tyle styroduru musiałem skrócić drzwi balkonowe, a co za tym idzie na balkon będzie ok 12 cm schodek od wewnątrz domu. Schodek zrobię tylko na głębokość ściany wiec nie będzie przeszkadzał ani tez rzucał się w oczy.

Co do GWC to narazie zrobiłem tylko przepust pod ławą fundamentową i wyprowadziłem rurę w garażu tam gdzie będzie Rekuperator. Nie mam rozłożonych rur w obrębie budynku - bezie na zewnątrz zakopana rura.

Termoizolacja jest na zewnątrz fundamentów, wewnątrz to tylko dylatacja płyty 2cm.