malypatrys 05.04.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Droga zielonooka po pierwsze nie musisz czytać czegoś od czego robi ci się nie dobrze. To w jakim stylu pisze jest tylko i wyłącznie moją sprawą!!!!! Mówią że ci którzy wytykają komuś czyjeś szczęście sami są najczęściej nieszczęśliwi w życiu i dlatego tak to ich razi........Ja jestem szczęśliwa że w końcu po latach mieszkania w blokowisku w końcu ze swoją rodzina będe mieszkać we własnym" domku', z własną " dachóweczką", "ogródkiem"itp.Czy w takim przypadku zdrobnienia sa nie na miejscu? wątpie To jaka jestem na codzień to chyba na szczęście nie twoja sprawa.....poza tym to forum nie jest do wytykania takich rzeczy....więc na przyszłość proszę o krytyke jedynie domu który budujemy.....resztę sobie odpuść albo poprostu NIE CZYTAJ !!!!!!! Dobrze ze chociaż projekt uwazasz za ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Spoko, dziewczyny. Zielonooka, przegapilas jeszcze "lazieneczke". Mnie to bardziej smieszy niz denerwuje i chociaz sama nie uzywam krakowsko-warszawskich zdrobnien, to mowie o swoim mieszkaniu per "mieszkanko". Cos w tym jest, ze to nasze nowe miejsce zamieszkania ma byc naszym wymarzonym gniazdkiem, nie gniazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 06.04.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Malgos zdrobnienia zdrobnieniami - wątek dla jednych na tak, dla drugich na nie ale tak jak piszesz gniazdko a gniazdo to kolosalna różnica , no bo chyba o wiele ładniej i przyjemniej pisać o czymś moje Gniazdko < w tłum. mój domek > pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 07.04.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Znalazłam w końcu ten kolor łazienki o której Ci kiedyś pisałam. Właśnie nad takim turkusem się zastanawiam tylko powiem szczerze że jeszcze w żadnym sklepie nie widziałam płytek w takim kolorze http://graf.dom.pl/pr/27/423/13.jpg Turkus Turkusowy to jeden z najbardziej "łazienkowych" kolorów - kojarzy się z morzem, wodą i egzotycznymi wakacjami. Różne odcienie turkusu zastosowane w łazience sprzyjają relaksowi i odprężeniu. Połączenie w jednym odcieniu zieleni i błękitu sprawia, że łazienka wydaje się świeża, czysta i znacznie większa niż jest w rzeczywistości. Na turkusowym tle bardzo pięknie prezentuje się także przezroczysta i biała ceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 13.06.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam serdecznie! Mam nadzieję że podczas następnej wizyty w Tucznie będziemy mieli okazję się spotkać i wymienić doświadczenia...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 15.06.2008 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 hej! Mąż w Tucznie będzie chyba jutro ale na wizyte do Was wybierzemy się jak będziemy wszyscy razem co niestety nastąpi dopiero ok. połowy lipca. prosze napisz nam jakies namiarki na siebie na priva bo ostatnio jak byliśmy próbowaliśmy was zlokalizowac ale niestety bez skutku. Pozdrawiam i do zobaczonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 09.07.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Cześć Kochani, na początku wielkie, wilkie gratulacje:):), mam nadzieję że też u Was ruszy z kopyta:), zapraszamy częściej do nas w odwiedziny:), w tygodniu jesteśmy po 17.00 Trzymamy kciuki za waszą budowę i goroąco pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 20.09.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 bardzo fajna okolica na budowanie powodzenia, niech szybko idzie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 24.09.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Cześć słuchaj nie wiem czy otwór w kominie to chyba do kominka nie jest za nisko wg mnie jest teraz na wysokości około 2m a przecież dojdą strefy podłogowe- znaczy się będzie na gotowo jeszcze niżej-możliwy problem z podłączeniem kominka( pieca gazowego). Pozdrawiam KOnrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 24.09.2008 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Cześć słuchaj nie wiem czy otwór w kominie to chyba do kominka nie jest za nisko wg mnie jest teraz na wysokości około 2m a przecież dojdą strefy podłogowe- znaczy się będzie na gotowo jeszcze niżej-możliwy problem z podłączeniem kominka( pieca gazowego). Pozdrawiam KOnrad Dzięki za spostrzeżenia, ten temat już sprawdzaliśmy... wedlug schiedla wyjście powinno być na wysokości piątego pustaka - jednak Nasz wykonawca stwierdził, że jest to za nisko i otwór zrobił na ok. 2m - hmmm, ale dla pewności jutro zadzwonię do pana od kominków - będę lepiej spała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 25.09.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Świetnie Wam idzie... Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 12.10.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Planowaliście zaczać od 1 wrzesnia a na ta date mieliscie już stan zero... rewelacja. My planowalismy zaczać wiosna 2008 a ledwo zdazymy ze stanem zero w tym roku. Piekna macie okolice pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 17.10.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Gratuluje zalania stropu mam pytanko czy bedziecie robic podmurowke na stropie czy od razu murlate dawac bo widze ze sruby wystawaja juz na dach? a wlasnie kiedy dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 17.10.2008 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Gratuluje zalania stropu mam pytanko czy bedziecie robic podmurowke na stropie czy od razu murlate dawac bo widze ze sruby wystawaja juz na dach? a wlasnie kiedy dach? Dajemy murłaty bezpośrednio na strop, fachowcy powinni skończyć więźbę do następnego czwartku Do ok. 10 listopada chcą skończyć cały dach Pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 17.10.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 no to czekam na zdjecia my podmurowywalismy 1 maksem a i tak dach nam wyszedl nisko nad oknami... a ile macie teraz muru nad oknem tzn ile cm? i ile bedziecie miec okapu u nas to ok 88cm jest i do podbitki do okna zostalo ok 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 20.10.2008 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 no to czekam na zdjecia my podmurowywalismy 1 maksem a i tak dach nam wyszedl nisko nad oknami... a ile macie teraz muru nad oknem tzn ile cm? i ile bedziecie miec okapu u nas to ok 88cm jest i do podbitki do okna zostalo ok 15 cm Także rozważaliśmy taką opcje, ale zaufalismy projektantowi i mamy nadzieję, że będzie dobrze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.10.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Witam serdecznie , ja również buduje projekt "dom w powojach", jednak jestem dopiero na etapie stropu . Myślałem także o ogrzwaniu domu w formie pompy ciepła , ale jeszcze nie jestem przekanany więc i tak postawiłem komin dostosowany do ogrzewania gazowego . Zerknałem co nieco w internecie na temat tej firmy zirrus , faktycznie jest to nie droga pompa ale wygląda dość prymitywnie . Także długość kolektora poziomego jest stosunkowo niewielka , w firmach wiodących w pompach ciepła ( IVT, Thermia, NIbe itp ) wymagana długość na taki domek to jakieś 250 - 300 metrów wężownicy . http://forum.muratordom.pl/uzytkownik78877.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 28.10.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Witam serdecznie , ja również buduje projekt "dom w powojach", jednak jestem dopiero na etapie stropu . Myślałem także o ogrzwaniu domu w formie pompy ciepła , ale jeszcze nie jestem przekanany więc i tak postawiłem komin dostosowany do ogrzewania gazowego . Zerknałem co nieco w internecie na temat tej firmy zirrus , faktycznie jest to nie droga pompa ale wygląda dość prymitywnie . Także długość kolektora poziomego jest stosunkowo niewielka , w firmach wiodących w pompach ciepła ( IVT, Thermia, NIbe itp ) wymagana długość na taki domek to jakieś 250 - 300 metrów wężownicy . http://forum.muratordom.pl/uzytkownik78877.htm Witam, przestudiowaliśmy z mężem bardzo duuuuużo opini na temat różnych pomp, solankowych, powietrznych.... i po skondensowaniu całej wiedzy, a także opini od osób, które już posiadają pompe ciepła Zirius zdecydowaliśmy się właśnie na ten model pompy, jest stosunkowo nie droga a jakość wbrew pozorom jest troszkę wyższa niż np. NIBE - są o ok. 20% wydajniesze niż te o któych piszesz, więc po co przepłacać , Jeśli się zdycydujesz to koniecznie zajrzyj na to forum. http://forum.muratordom.pl/post2757885.htm?highlight=#2757885 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 23.12.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia,te całkiem błahe i te ważne,te dostojne i te ciut niepoważne,niech się spełnią.Marzeń o które warto walczyć,wartości którymi warto się dzielić,przyjaciół z którymi warto byći nadziei, bez której nie da się żyć.Wesołych Świąt Bożego Narodzeniai Szczęśliwego Nowego Roku http://img184.imageshack.us/img184/7016/18621kartkabozenarodzenvf2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 30.12.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam serdecznie po dlugiej nie obecności!!Widze, że Wam bardzo szybko poszła budowa domu-jestem pod wrażeniem!!!!Zazdroszcze , pewnie już nie dlugo się przeprowadzicie-u nas nie wiele się zmieniło od Waszej ostatniej wizyty,nadal kawy nie moglibyśmy się tam napic:)Mimo wszytsko zapraszam jeśli będziecie w Tucznie koniecznie zajedzcie:)Pozdrawiam serdecznie w szczególnosci Patrysia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts