Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dom w powojach 2 Wioli i Darka

Recommended Posts

Droga zielonooka po pierwsze nie musisz czytać czegoś od czego robi ci się nie dobrze. To w jakim stylu pisze jest tylko i wyłącznie moją sprawą!!!!! Mówią że ci którzy wytykają komuś czyjeś szczęście sami są najczęściej nieszczęśliwi w życiu i dlatego tak to ich razi........Ja jestem szczęśliwa że w końcu po latach mieszkania w blokowisku w końcu ze swoją rodzina będe mieszkać we własnym" domku', z własną " dachóweczką", "ogródkiem"itp.Czy w takim przypadku zdrobnienia sa nie na miejscu? wątpie :D

To jaka jestem na codzień to chyba na szczęście nie twoja sprawa.....poza tym to forum nie jest do wytykania takich rzeczy....więc na przyszłość proszę o krytyke jedynie domu który budujemy.....resztę sobie odpuść albo poprostu NIE CZYTAJ !!!!!!!

Dobrze ze chociaż projekt uwazasz za ciekawy :wink:

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Spoko, dziewczyny. Zielonooka, przegapilas jeszcze "lazieneczke". Mnie to bardziej smieszy niz denerwuje i chociaz sama nie uzywam krakowsko-warszawskich zdrobnien, to mowie o swoim mieszkaniu per "mieszkanko". Cos w tym jest, ze to nasze nowe miejsce zamieszkania ma byc naszym wymarzonym gniazdkiem, nie gniazdem. :D

Znalazłam w końcu ten kolor łazienki o której Ci kiedyś pisałam. Właśnie nad takim turkusem się zastanawiam tylko powiem szczerze że jeszcze w żadnym sklepie nie widziałam płytek w takim kolorze :( :( :(

http://graf.dom.pl/pr/27/423/13.jpg

Turkus

Turkusowy to jeden z najbardziej "łazienkowych" kolorów - kojarzy się z morzem, wodą i egzotycznymi wakacjami. Różne odcienie turkusu zastosowane w łazience sprzyjają relaksowi i odprężeniu. Połączenie w jednym odcieniu zieleni i błękitu sprawia, że łazienka wydaje się świeża, czysta i znacznie większa niż jest w rzeczywistości. Na turkusowym tle bardzo pięknie prezentuje się także przezroczysta i biała ceramika.

• 2 months później...

hej! Mąż w Tucznie będzie chyba jutro ale na wizyte do Was wybierzemy się jak będziemy wszyscy razem co niestety nastąpi dopiero ok. połowy lipca. prosze napisz nam jakies namiarki na siebie na priva bo ostatnio jak byliśmy próbowaliśmy was zlokalizowac ale niestety bez skutku.

Pozdrawiam i do zobaczonka :p

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
Cześć

słuchaj nie wiem czy otwór w kominie to chyba do kominka nie jest za nisko wg mnie jest teraz na wysokości około 2m a przecież dojdą strefy podłogowe- znaczy się będzie na gotowo jeszcze niżej-możliwy problem z podłączeniem kominka( pieca gazowego).

Pozdrawiam

KOnrad :wink:

Dzięki za spostrzeżenia, ten temat już sprawdzaliśmy... wedlug schiedla wyjście powinno być na wysokości piątego pustaka - jednak Nasz wykonawca stwierdził, że jest to za nisko i otwór zrobił na ok. 2m - hmmm, ale dla pewności jutro zadzwonię do pana od kominków - będę lepiej spała :p

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Gratuluje zalania stropu :D

mam pytanko czy bedziecie robic podmurowke na stropie czy od razu murlate dawac bo widze ze sruby wystawaja juz na dach? a wlasnie kiedy dach?

Dajemy murłaty bezpośrednio na strop, fachowcy powinni skończyć więźbę do następnego czwartku :p Do ok. 10 listopada chcą skończyć cały dach

Pozdróweczka

no to czekam na zdjecia :D

my podmurowywalismy 1 maksem a i tak dach nam wyszedl nisko nad oknami...

a ile macie teraz muru nad oknem tzn ile cm? i ile bedziecie miec okapu u nas to ok 88cm jest i do podbitki do okna zostalo ok 15 cm

Także rozważaliśmy taką opcje, ale zaufalismy projektantowi i mamy nadzieję, że będzie dobrze..... :p

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Witam serdecznie , ja również buduje projekt "dom w powojach", jednak jestem dopiero na etapie stropu . Myślałem także o ogrzwaniu domu w formie pompy ciepła , ale jeszcze nie jestem przekanany więc i tak postawiłem komin dostosowany do ogrzewania gazowego . Zerknałem co nieco w internecie na temat tej firmy zirrus , faktycznie jest to nie droga pompa ale wygląda dość prymitywnie . Także długość kolektora poziomego jest stosunkowo niewielka , w firmach wiodących w pompach ciepła ( IVT, Thermia, NIbe itp ) wymagana długość na taki domek to jakieś 250 - 300 metrów wężownicy .

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik78877.htm

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Witam serdecznie , ja również buduje projekt "dom w powojach", jednak jestem dopiero na etapie stropu . Myślałem także o ogrzwaniu domu w formie pompy ciepła , ale jeszcze nie jestem przekanany więc i tak postawiłem komin dostosowany do ogrzewania gazowego . Zerknałem co nieco w internecie na temat tej firmy zirrus , faktycznie jest to nie droga pompa ale wygląda dość prymitywnie . Także długość kolektora poziomego jest stosunkowo niewielka , w firmach wiodących w pompach ciepła ( IVT, Thermia, NIbe itp ) wymagana długość na taki domek to jakieś 250 - 300 metrów wężownicy .

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik78877.htm

Witam, przestudiowaliśmy z mężem bardzo duuuuużo opini na temat różnych pomp, solankowych, powietrznych.... i po skondensowaniu całej wiedzy, a także opini od osób, które już posiadają pompe ciepła Zirius zdecydowaliśmy się właśnie na ten model pompy, jest stosunkowo nie droga a jakość wbrew pozorom jest troszkę wyższa niż np. NIBE - są o ok. 20% wydajniesze niż te o któych piszesz, więc po co przepłacać :p, Jeśli się zdycydujesz to koniecznie zajrzyj na to forum.

http://forum.muratordom.pl/post2757885.htm?highlight=#2757885

Pozdrawiam

• 1 month później...

Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia,

te całkiem błahe i te ważne,

te dostojne i te ciut niepoważne,

niech się spełnią.

Marzeń o które warto walczyć,

wartości którymi warto się dzielić,

przyjaciół z którymi warto być

i nadziei, bez której nie da się żyć.

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia

i Szczęśliwego Nowego Roku

http://img184.imageshack.us/img184/7016/18621kartkabozenarodzenvf2.jpg

Witam serdecznie po dlugiej nie obecności!!

Widze, że Wam bardzo szybko poszła budowa domu-jestem pod wrażeniem!!!!Zazdroszcze , pewnie już nie dlugo się przeprowadzicie-u nas nie wiele się zmieniło od Waszej ostatniej wizyty,nadal kawy nie moglibyśmy się tam napic:)Mimo wszytsko zapraszam jeśli będziecie w Tucznie koniecznie zajedzcie:)

Pozdrawiam serdecznie w szczególnosci Patrysia:)