Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dom w powojach 2 Wioli i Darka

Recommended Posts

Hej!! no rzeczywiście strasznie długo was nie było na forum, tym bardziej miła to niespodzianka przeczytac wiadomośc od was.

W Tucznie to niestety dopiero bedziemy w wakacje , chyba że w ten czwartek uda nam się na chwile zajechać. Mamy mały wypad w tamte strony to może zachaczymy o wasze siedlisko......no chyba że śnieg was zasypał i nie będzie jak dojechać :wink: :lol:

Pozdrawiam serdecznie i życzę skończenia budowy jeszcze w tym roku.

Wiolka :p

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dziękuję za odp. Fakt... pomyłka z mojej strony z umieszczeniem wiadomości. Odpowiadając na Twoje pytanie... uzbrojoną działkę budowlaną otrzymaliśmy od rodziców 30 km za Radomiem patrząc od Warszawy w stronę Kielc (troche skomplikowane ale tak najprościej). Miejscowość nazywa się Białka. W chwili obecnej najbardziej interesują nas koszty budowy pod klucz. Chcemy wesprzeć się nieco kredytem i dlatego musimy dokładnie zaplanować finanse na budowe... a problem w tym, że nie do końca ufam kosztorysantom. Liczymy też na to, że podane przez Was koszty budowy nieco będą niższe w naszym przypadku, myślę tu o aktualnej obniżce cen materiałów i fakcie, że nie musimy kupować działki.

"Powoje" ujęły nas bardzo dogodnym jak dla nas rozplanowaniem pomieszczeń... oczywiście nie obędzie się bez kilku poprawek w tym temacie. Teść jest budowlańcem co również mam nadzieję wpłynie korzystnie na nasze nakłady. Na bieżąco zamierzam śledzić Wasze forum... duuużo rzeczy rozjaśniło nam się po jego przeczytaniu :-)

• 3 weeks później...

Witaj!

Swojego czasu na forum natknęłam się na taką informację dotycząca drzwi wejściowych Gerda:

Chciałem jeszcze podzielić się negatywnymi (niestety) wrażeniami.

Otóż drzwi Gerda - przy robieniu elewacji okazało się że futryna jest na tyle beznadziejna, że nie mogę dokleić ocieplenia pod kątem 90 stopni.

Spyta ktoś czemu?

Konstrukcja jest taką, że zawias i futryna kończą się dokładnie w tym samym miejscu. Więc jeśli chcieć zrobić ocieplenie zgodnie ze sztuką do futryny to drzwi otworzą się max na 80 stopni.

W efekcie musiałem odsunąć ocieplenie od futryny i jeszcze pod lekko rozwartym kątem , mam nadzieję że nie będzie problemu z przemarzaniem

Czy u Was bylo podobnie?

Zadaję to pytanie, bo również jestem zainteresowana gerdą.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witaj!

Swojego czasu na forum natknęłam się na taką informację dotycząca drzwi wejściowych Gerda:

Chciałem jeszcze podzielić się negatywnymi (niestety) wrażeniami.

Otóż drzwi Gerda - przy robieniu elewacji okazało się że futryna jest na tyle beznadziejna, że nie mogę dokleić ocieplenia pod kątem 90 stopni.

Spyta ktoś czemu?

Konstrukcja jest taką, że zawias i futryna kończą się dokładnie w tym samym miejscu. Więc jeśli chcieć zrobić ocieplenie zgodnie ze sztuką do futryny to drzwi otworzą się max na 80 stopni.

W efekcie musiałem odsunąć ocieplenie od futryny i jeszcze pod lekko rozwartym kątem , mam nadzieję że nie będzie problemu z przemarzaniem

Czy u Was bylo podobnie?

Zadaję to pytanie, bo również jestem zainteresowana gerdą.

Pozdrawiam

Nie mamy dokończonej elewacji, więc nie zwróciliśmy na to uwagi :cry: ale rzeczywiście otwierają się tylko do ok. 80 stopni, ale reszta jest ok :p