malypatrys 05.01.2009 01:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Hej!! no rzeczywiście strasznie długo was nie było na forum, tym bardziej miła to niespodzianka przeczytac wiadomośc od was. W Tucznie to niestety dopiero bedziemy w wakacje , chyba że w ten czwartek uda nam się na chwile zajechać. Mamy mały wypad w tamte strony to może zachaczymy o wasze siedlisko......no chyba że śnieg was zasypał i nie będzie jak dojechać Pozdrawiam serdecznie i życzę skończenia budowy jeszcze w tym roku. Wiolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna_bebenekwp.pl 06.02.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Bardzo dziękuję za odp. Fakt... pomyłka z mojej strony z umieszczeniem wiadomości. Odpowiadając na Twoje pytanie... uzbrojoną działkę budowlaną otrzymaliśmy od rodziców 30 km za Radomiem patrząc od Warszawy w stronę Kielc (troche skomplikowane ale tak najprościej). Miejscowość nazywa się Białka. W chwili obecnej najbardziej interesują nas koszty budowy pod klucz. Chcemy wesprzeć się nieco kredytem i dlatego musimy dokładnie zaplanować finanse na budowe... a problem w tym, że nie do końca ufam kosztorysantom. Liczymy też na to, że podane przez Was koszty budowy nieco będą niższe w naszym przypadku, myślę tu o aktualnej obniżce cen materiałów i fakcie, że nie musimy kupować działki. "Powoje" ujęły nas bardzo dogodnym jak dla nas rozplanowaniem pomieszczeń... oczywiście nie obędzie się bez kilku poprawek w tym temacie. Teść jest budowlańcem co również mam nadzieję wpłynie korzystnie na nasze nakłady. Na bieżąco zamierzam śledzić Wasze forum... duuużo rzeczy rozjaśniło nam się po jego przeczytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 24.02.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witaj! Swojego czasu na forum natknęłam się na taką informację dotycząca drzwi wejściowych Gerda: Chciałem jeszcze podzielić się negatywnymi (niestety) wrażeniami. Otóż drzwi Gerda - przy robieniu elewacji okazało się że futryna jest na tyle beznadziejna, że nie mogę dokleić ocieplenia pod kątem 90 stopni. Spyta ktoś czemu? Konstrukcja jest taką, że zawias i futryna kończą się dokładnie w tym samym miejscu. Więc jeśli chcieć zrobić ocieplenie zgodnie ze sztuką do futryny to drzwi otworzą się max na 80 stopni. W efekcie musiałem odsunąć ocieplenie od futryny i jeszcze pod lekko rozwartym kątem , mam nadzieję że nie będzie problemu z przemarzaniem Czy u Was bylo podobnie? Zadaję to pytanie, bo również jestem zainteresowana gerdą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 17.03.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 malypatrys czy możesz polecić swoich elektryków i tynkarzy (tych drugich rozumiem ) Piękny domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 17.03.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witaj! Swojego czasu na forum natknęłam się na taką informację dotycząca drzwi wejściowych Gerda: Chciałem jeszcze podzielić się negatywnymi (niestety) wrażeniami. Otóż drzwi Gerda - przy robieniu elewacji okazało się że futryna jest na tyle beznadziejna, że nie mogę dokleić ocieplenia pod kątem 90 stopni. Spyta ktoś czemu? Konstrukcja jest taką, że zawias i futryna kończą się dokładnie w tym samym miejscu. Więc jeśli chcieć zrobić ocieplenie zgodnie ze sztuką do futryny to drzwi otworzą się max na 80 stopni. W efekcie musiałem odsunąć ocieplenie od futryny i jeszcze pod lekko rozwartym kątem , mam nadzieję że nie będzie problemu z przemarzaniem Czy u Was bylo podobnie? Zadaję to pytanie, bo również jestem zainteresowana gerdą. Pozdrawiam Nie mamy dokończonej elewacji, więc nie zwróciliśmy na to uwagi ale rzeczywiście otwierają się tylko do ok. 80 stopni, ale reszta jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 17.03.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 malypatrys czy możesz polecić swoich elektryków i tynkarzy (tych drugich rozumiem ) Piękny domek. Pozdrawiam Elektryke robil Nam tata z mężem, natomiast co do tynkarzy jak najbardziej polecam tel. 507461601 Artur Koroś Trzymajcie się cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 18.03.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 18.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Bardzo dziękuję za namiary na tynkarzy.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts