kubas75 25.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Czy konieczne jest przed tynkowaniem zagruntowanie sciany uinigruntem ( sciany z belitu, tynk cem- wapiennym ręczny). Wykonawca twierdzi, ze wystarczy sciany zwilżyć wodą, kierbud, że zagruntować i to dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 25.03.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 ....a kto dokonuje wpisu do Dziennika Budowy?...odpowiedż już znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kociamama 25.03.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Gruntować koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 25.03.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pod tynk cementowo wapienny nie widzę potrzeby żeby gruntować ściany. Od tego jest obrzutka cementowa. Ale gruntowanie ścian na pewno nie zaszkodzi ale też wątpię czy pomaga. Koszt gruntowania nie jest jednak wielki i jak ktoś ma wątpliwości to ściany przed tynkiem może zagruntować. Ja osobiście u siebie w domu ścian pod tynk nie gruntowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.03.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 a masz ściany z belitu? ja też nie gruntowałem ale mam ściany z PTH może ściany z belitu trzeba gruntować bo za szybko wypijają wodę z tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 25.03.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 gruntować - nie będziesz potem mieć żalu że tego nie zrobiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 25.03.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Niektórzy to wnet będą pili uni-grunt na budowie Jeśli ściany są nowe i będzie tynk cementowo-wapienny to po cholerę smarować uni-gruntem . Od tego jest szpryc cementowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 25.03.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pod tynk cementowo wapienny nie widzę potrzeby żeby gruntować ściany. Od tego jest obrzutka cementowa. Ale gruntowanie ścian na pewno nie zaszkodzi ale też wątpię czy pomaga. Koszt gruntowania nie jest jednak wielki i jak ktoś ma wątpliwości to ściany przed tynkiem może zagruntować. Ja osobiście u siebie w domu ścian pod tynk nie gruntowałem. podpisuję się pod tym obiema ręcyma mam tynki cem-wap na PTH i na to gładź. Gruntowanie zostawiłem sobie dopiero na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts