Geno 26.03.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Czytając wasze wypowiedzi potwierdza sie teoria o szkodliwym działaniu opakowań termosowych na prace mózgu ludzkiego.Boże że tak ludzie mogą zgłupiec. Nie sil się bo osiłkiem intelektualnym to nie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.03.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 podaj jakiś namiar na ten podręcznik Bardzo proszę: Zbigniew Słowiński: "Technologia Budownictwa", część druga, WSiP, wydanie czwarte, strona 94, rozdział 4.4.3. Z tym, że szerokość szczeliny mi się trochę pozajączkowała, więc cytuję dokładnie: "Doświadczalnie ustalono, że szczelina powietrza w ścianach może mieć wysokość całej kondygnacji, jeżeli jej szerokość nie przekracza 3-4 cm. Taka szerokość szczeliny wskutek chropowatości muru uniemożliwia ruch powietrza." Dlatego uważam, że kiedy dom będzie otynkowany z zewnątrz, to znaczy powietrze w środku będzie unieruchomione, to mur będzie jeszcze szczelniejszy., a tym samym mniejsze będzie zapotrzebowanie na ciepło. Pozdrawiam! Budowanie to fajna sprawa! dotyczy to ściany 3W a te Twoje dziurki (bez podtekstu) to będą się miały trochę inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 26.03.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 W moim przekonaniu jedynym powodem wyboru PTH 44 na sciany zewnętrzne jest przypadek, gdy aktualnie nie mamy wystarczających środków na budowę, a chcemy zamieszkać, zaś w przyszłości ocieplić i otynkować. I aby nie było jednocześnie tandetnie.Jeżeli taki powód nie występuje to lepiej budować z PTH30 i ocieplić (styropianem lub nawet wełną). PTH 30 to nie jest pocieniony PTH 44. Jest mocniejszy.Ja mam PTH 44 ocieplony (po 3 latach) 6 cm wełną i dopiero wówczas otynkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.03.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 W moim przekonaniu jedynym powodem wyboru PTH 44 na sciany zewnętrzne jest przypadek, gdy aktualnie nie mamy wystarczających środków na budowę, a chcemy zamieszkać, zaś w przyszłości ocieplić i otynkować. I aby nie było jednocześnie tandetnie. Jeżeli taki powód nie występuje to lepiej budować z PTH30 i ocieplić (styropianem lub nawet wełną). PTH 30 to nie jest pocieniony PTH 44. Jest mocniejszy. Ja mam PTH 44 ocieplony (po 3 latach) 6 cm wełną i dopiero wówczas otynkowany. Moim skromnym zdaniem, podzielanym przez wielu wybór prawie każdy jest dobry - żaden materiał nie jest idealny. Niestety sam pewnie widzisz Zbigniew na tym forum co trochę objawia się jakiś szarlatan, fundamentalista , funboy PTH44,Silki,BK,wełny, styropianu czy keramzytu. Żadne argumenty nie docierają bo dla niektórych dokonanie wyboru jest aksjomatem w kwestii nieomylności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.03.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ściana 1W z silikatów.... Taka budowla to by Panie była solidna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.03.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ściana 1W z silikatów.... Taka budowla to by Panie była solidna.... Jeszcze z Silki nic nie robiłem ale 2/40 tirów już dojechały to zobaczymy jak się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 26.03.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Coulignon100 mkw pow mieszkalnaokna typowe standartoweza ub sezon od lipca do lipca CO + CW 1500 litrów po 1,5 zł +vat .Kompanie pod prysznicem/ nie mamy wanny/Wentylacja grawitacyjna.Nie buduj z porothermu bo cię "specjalisci" od technologii termosowej uznają przynajmniej za .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nie buduj z porothermu bo cię "specjalisci" od technologii termosowej uznają przynajmniej za .... Naprawdę nie jesteś zdrowy... Zacytuj kto odradza absolutnie PTH44. Nie zacytujesz bo tylko potrafisz pisać bzdury zamiast operować faktami i argumentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 26.03.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Geno nie udawaj. Jakie argumenty moga trafic do fanatyka , żadne.Na tych forach nie ma dyskusji fachowej na argumenty tu od razu sie przeciwnika gnoi. Nie tylko w tym temacie możesz poczytac wypowiedzi Barrosso czy jakość tak zobaczysz jaki to ordynarny typ. Jego nie przekonasz ze można uszanowac innych. Ja tylko podciagam się pod wasz styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.03.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Geno nie udawaj. Jakie argumenty moga trafic do fanatyka , żadne. Na tych forach nie ma dyskusji fachowej na argumenty tu od razu sie przeciwnika gnoi. Nie tylko w tym temacie możesz poczytac wypowiedzi Barrosso czy jakość tak zobaczysz jaki to ordynarny typ. Jego nie przekonasz ze można uszanowac innych. Ja tylko podciagam się pod wasz styl. Cytaty,cytaty! Gdzie napisałem,że PTH44 jest be. Wskaż. Nie wskażesz więc nie rób z siebie błazna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.03.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Z tym, że szerokość szczeliny mi się trochę pozajączkowała, Nie tylko to się pozajączkowało Dlatego uważam, że kiedy dom będzie otynkowany z zewnątrz, to znaczy powietrze w środku będzie unieruchomione, to mur będzie jeszcze szczelniejszy., a tym samym mniejsze będzie zapotrzebowanie na ciepło. Ale w tym murze nie ma "tej" szczeliny o której czytałaś, to błedne założenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rycho73 26.03.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam! Szukam osób mieszkających w domach wybudowanych z porothermu 44 - ściana jednowarstwowa. Bardzo mi zależy na wymianie doświadczen. Jesteśmy prawie zdecydowani na tą technologie i materiał ale chętnie posłucham tych, którzy już mieszkają - zadowoleni czy wręcz przeciwnie? Odezwijcie się P.S. Używałam wyszukiwarki, ale znalazłam tylko bardzo stare posty. Chyba, że coś przeoczyłam to proszę o linki. Tak się zaczął ten wątek drodzy panowie... A wy tu chyba się z nim trochę minęliście... Odrobinę klasy i kultury niektórym by się przydało... a takiego TYPA jak Barbossak czy jakoś tak to sobie jego uwagi z góry zignorujcie, gdzie tylko on się pojawia tam wszędzie CHAMÓWA i TUPECIK w jego wypowiedziach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 26.03.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mam dla was prezenty.Dla cieszynianka obrazek o "dziurkach".http://www.troy.com.pl/zdjecia/kotwa_rys4_osl.jpgDla tadzel i rycho73http://forum.muratordom.pl/jaka-kara-za-brak-poczucia-humoru,t126883.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.03.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam! Szukam osób mieszkających w domach wybudowanych z porothermu 44 - ściana jednowarstwowa. Bardzo mi zależy na wymianie doświadczen. Jesteśmy prawie zdecydowani na tą technologie i materiał ale chętnie posłucham tych, którzy już mieszkają - zadowoleni czy wręcz przeciwnie? Odezwijcie się P.S. Używałam wyszukiwarki, ale znalazłam tylko bardzo stare posty. Chyba, że coś przeoczyłam to proszę o linki. Tak się zaczął ten wątek drodzy panowie... A wy tu chyba się z nim trochę minęliście... Odrobinę klasy i kultury niektórym by się przydało... Klasa to jest wtedy kiedy jak ktoś nie ma o czymś pojęcia to się nie odzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekwoz 26.03.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 heyja bede budowal z poroth 44 za 2 m-c i myskle ze to dobry material:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rycho73 26.03.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam! Szukam osób mieszkających w domach wybudowanych z porothermu 44 - ściana jednowarstwowa. Bardzo mi zależy na wymianie doświadczen. Jesteśmy prawie zdecydowani na tą technologie i materiał ale chętnie posłucham tych, którzy już mieszkają - zadowoleni czy wręcz przeciwnie? Odezwijcie się P.S. Używałam wyszukiwarki, ale znalazłam tylko bardzo stare posty. Chyba, że coś przeoczyłam to proszę o linki. Tak się zaczął ten wątek drodzy panowie... A wy tu chyba się z nim trochę minęliście... Odrobinę klasy i kultury niektórym by się przydało... Klasa to jest wtedy kiedy jak ktoś nie ma o czymś pojęcia to się nie odzywa. nie no oczywiście - ty masz o wszystkim pojęcie ...buhahahaha... daruj sobie takie teksty bo nie będę się zniżał do twego poziomu dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam! Szukam osób mieszkających w domach wybudowanych z porothermu 44 - ściana jednowarstwowa. Bardzo mi zależy na wymianie doświadczen. Jesteśmy prawie zdecydowani na tą technologie i materiał ale chętnie posłucham tych, którzy już mieszkają - zadowoleni czy wręcz przeciwnie? Odezwijcie się P.S. Używałam wyszukiwarki, ale znalazłam tylko bardzo stare posty. Chyba, że coś przeoczyłam to proszę o linki. Tak się zaczął ten wątek drodzy panowie... A wy tu chyba się z nim trochę minęliście... Odrobinę klasy i kultury niektórym by się przydało... Klasa to jest wtedy kiedy jak ktoś nie ma o czymś pojęcia to się nie odzywa. nie no oczywiście - ty masz o wszystkim pojęcie ...buhahahaha... daruj sobie takie teksty bo nie będę się zniżał do twego poziomu dyskusji Rychu Twój tekst w sam raz na energicznego 5 latka - zobaczymy jak popiszesz sę swoją wiedzą budowlaną. Na teorii sygnałów niestety się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 26.03.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 . a takiego TYPA jak Barbossak czy jakoś tak to sobie jego uwagi z góry zignorujcie, gdzie tylko on się pojawia tam wszędzie CHAMÓWA i TUPECIK w jego wypowiedziach... rany człowieku wyluzuj, a jak już wyluzujesz (przypommina mi się scenka z Harrego Pottera (filmu) gdzie (chyba) Ron po przeleceniu przez korzenie jakiegoś drzewa stwierdza: "dobrze, że wyluzowałem" ) to stwierdzisz, że nie jest tak źle Ja ostatnio nawet się rozpogadzam, gdy widzę w wątku znajomego avatarka i czytam co nowego Barbossa skomentuje, bo mam takie tornado w życiu, że to niezła odskocznia dla mnie... A jak nie chcesz to taka wskazówka: możesz na monitorze nakleić sobie wydruk jego avatarka z napisem "tych osób nie obsługujemy" i wzrokiem nawet przeskakiwać jego posty! Albo jeśli jest to nie do zaakceptowania możesz zlecić napisanie/podjąć się napisania (niepotrzebne skreślić) programiku do przeglądania forum, który będzie WYCINAŁ posty Barbossy!!! A później mógłbyś ten program sprzedawać na forum, albo lepiej wymieniać na pustaki - ciekawe czy by starczyło na jedną ścianę, a może wybudowałbyś całe osiedla domków i każdy miałby swój domek w kraju nad Wisłą. Od morza aż po Tatry same domki i kraj mlekiem i miodem płynący.... ech, marzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mija74 26.03.2008 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Dzięki rycho73 za przypomnienie wszystkim jak brzmiał poczatek wątku i o co pytałam. Ta cała "dyskusja" jest chwilami naprawdę niesmaczna i nie tego się spodziewałam zakładając wątek. Ale widzę, że to niestety częsty proceder na forum Mam jeszcze prosbę do tych mieszkających w domach z porothermu - napiszcie czy używaliście nadproży i innych rozwiązań oferowanych przez producenta? Pozdrawiam mieszkańców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.03.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 tadzel i rycho73 jednak nie potraficie zachować nawet podstawowych zasad zapraszam Was tu, podyskutujemy, jeżeli starczy Wam odwagi, Geno, Ty chyba specjalnie podniosłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts