Gość 03.09.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Witam W jednym z katalogów z domami jednorodzinnymi wydanym przez MURATORA (dokładnie nie pamiętam czy był to 1999 czy 1998 rok) był fajnie rozrysowany schemat postepowania "krok po kroku" co należy załatwić w poszczególnych urzędach i jak prowadzić budowę od początku do samego końca. Myślę że teraz po zmianach w "Prawie budowlanym". można byłoby coś takiego zrobić ponownie. W prawdzie w ostatnich numerach znalazły się omówienia nowych uregulowań, nie mniej uaktualniona wersja takiego schematu byłaby na pewno pomocna dla wszystkich którzy planują budowę jak i już ją zaczęli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.09.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 popieram goscia jak najbardziej, mysle, ze tym, co stoja na poczatku swojej przygody budowlanej bardzo by taki schemat pomogl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekzg 16.09.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Witam.Miałem napisać o podobnym problemie, ale wyprzedził mnie Gośc, którego całkowicie popieram, pamietam że bardzo mnie ucieszyło w załączniku do czasopisma wzory pism, umów itp. prawdopodobnie w 2000 r.Czy jest mozliwośc powtórzenia z tym że zaaktualizowanego do nowych przepisów.Przyznam się że zaczynam się gubić co potrzeba, gdzie należy załatwiać i w jakiej formie powinny być złożone podania.Na pewno jest duzo takich osób, nie wszyscy są "starymi wygami"a wypisanie "krok po kroku" zadowoli i tych nie za bardzo "bystrych" do których sie zaliczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.09.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 W okolicach 11 lipca w wielu tytułach prasowych ukazywały się poradniki i wyjaśnienia. Poszukaj w Rzeczpospolitej, Gazecie Wyborczej, Gazecie Prawnej. Niestety ich archiwa internetowe nie są już bezpłatne.Niemniej, podobna publikacja w Muratorze także byłaby pożądana.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 08.10.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Popieram całym sercem i zacznijcie od wędrówki po urzędach przy zakupie działki.Przydały by się również terminy do których sązobligowani urzędnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 Zwłaszcza to "zobligowanie " urzędników by się przydało. Przewiduję znaczneeeeeeee przedłżanie się spraw w związku z "nowym prawem budowlanym" to "nowe" prawo to raj dla "upierdliwych urzedników", już jest kilka ciekawych postów na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 04.11.2003 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Płyta o której piszecie była również dołączona do lipcowego numeru Ładny Dom (chyba, lub jakiś późniejszy numer). Były tam zawarte wnioski i podania oraz poradnik "Jak budować bez łamania prawa". Dopiero w środę mogę podać dokładnie numer wydania (jak nie zapomnę - mam w domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts