Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DRAMAT tablica rozdzielcza podtynkowa - proszę o fotki

Recommended Posts

mamy problem nasz elektryk zafundował nam tablicę rozdzielczą w sypialni na w widocznym miejscu (miała być w garderobie ale tak jakoś wyszło)

trochę nas to rozbiło i zastanawiamy się co z tym zrobić

czy przerzucać ją do garderoby czy da się ją jakoś zamaskować np: obrazem

będziemy wdzięczni za jakieś fotki Waszych tablic podtynkowych oraz info ile taki sprzęt wystaje ze ściany

dzięki za odwrotne posty - bo musimy coś do jutra wymyślić

M!

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

to nie można było w jakimś pom. gosp., holu, przedpokoju, wiatrołapie, czy chocby we wspomnianej garderobie? nie daj elektrykowi rządzić sobą! to twój dom i rozdzielni w sypialni być nie powinno (no chyba że masz taki gust, ja bym się tego pozbył), chyba że elektryk dosłownie "zafundował", a darowanemu koniowi... ;)

wyluzuj

fakt, sama szafka jest zlicowana, ale z niej wystaje taka mała plastikowa klameczka. Jak dobrze pokombinujesz to wymyślisz jakieś zamaskowanie w postaci obrazu, lustra etc..

samą klamkę też pewnie można usunąć, dorabiając jakiś kluczyk do skrzynki.

je na pewno bym tego nie przenosił, bo nie wyobrażam sobie przedłużanie tych wszystkich przewodów,.....nooo chyba, że odległość do garderoby na to pozwoli

wyluzuj

fakt, sama szafka jest zlicowana, ale z niej wystaje taka mała plastikowa klameczka. Jak dobrze pokombinujesz to wymyślisz jakieś zamaskowanie w postaci obrazu, lustra etc..

samą klamkę też pewnie można usunąć, dorabiając jakiś kluczyk do skrzynki.

je na pewno bym tego nie przenosił, bo nie wyobrażam sobie przedłużanie tych wszystkich przewodów,.....nooo chyba, że odległość do garderoby na to pozwoli

a ja bym elektrykowi za fuszerkę nie zapłacił za to kazal poprawić, porządnie,z patrzeniem mu na ręce

to nie można było w jakimś pom. gosp., holu, przedpokoju, wiatrołapie, czy chocby we wspomnianej garderobie? nie daj elektrykowi rządzić sobą! to twój dom i rozdzielni w sypialni być nie powinno (no chyba że masz taki gust, ja bym się tego pozbył), chyba że elektryk dosłownie "zafundował", a darowanemu koniowi... ;)

to jest druga tablica jedną mam w pom.gospodarczym

do do fundowania to chodzi bardziej o wykonanie (niestety nie mam tzw trzymania) przesunięcie do garderoby to ok. 5-6 m nie wiem czy kable można tak sobie łączyć

co do elektryki to w dzienniku mozecie poczytać na ten temat

trochę hardcorowo próbował się pomylic itd

mamy problem nasz elektryk zafundował nam tablicę rozdzielczą w sypialni na w widocznym miejscu (miała być w garderobie ale tak jakoś wyszło)

trochę nas to rozbiło i zastanawiamy się co z tym zrobić

M!

...a mnie zaciekawił ten tekst co go pozwolilem sobie wytłuszczyć... jak tak wyszło? może wcale nie wina elektryka tylko zmian w późniejszym ustawianiu-przestawianiu? i wogóle kto mądry godzi się na umieszczenie rozdzielnicy w sypialni ... :lol: :lol: :lol:

ps. kabelki praktycznie da się połączyć bo z opisu wynika, że wymiana całkowita obwodów będzie kosztowna(kucie+tynkowanie+gipsowanie)... teoretycznie nie powinno się tego robić...

... pisałem kiedyś, że idealnym miejscem, między innymi na wszelkie centra techniczne jest piwnica. Jej brak jest zauważalny dopiero w sytuacjach takich jak główny temat tego wątku.

Pozdrawiam.

To proponujesz zrobienie piwnicy :o Bo tak to z twojej wypowiedzi nic nie wynika.Mam pytanie do Mobutu co jest po drugiej stronie tej ściany z szafką,bo może można ją tam odwrócić 8)

wygląd jak wygląd ale czasami jest też hałas !!!

a jaki jest hałas z 12 esek?

bardzo głośno pstrykają ;) jak wszystkie 12 zadziała na raz ;)

a jak na przegrzanych zaciskach skwierczą :) o ho ho :p

w sumie są bonusy z tekiego strategicznego ulokowania tablicy - zawsze moze służyc jako narzędzie terroru i zdyscyplinowania rodziny...

- światło w łazience nie wyłączone - pstryk

- dzieckiaki nie chca komputera wyłączyć- pstryk

- żona za długo telewizje oglada i treba do łóżka wezwać - pstryk ...

ha same bonusy ;)