pablitoo 26.03.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ja swoją rozdzielnicę elektryczną umieściłem w garażu z racji dużych rozmiarów. Zbiera się tego od cholery a teletechniki jest teraz coraz więcej i trzeba to pożenić w jednym miejscu a nie latać po całej chałupie jak żyd po pustym sklepie. (...) Ja również mam jedną rozdzielnicę elektryczną / 3x12 pól / na cały budynek - umiejscowioną w garażu . Całe przyłącze elektryczne , bezpieczniki , elementy sterowania , przepięciówka , główny wyłącznik i przełacznik na zasilanie awaryjne w jednym miejscu - bardzo wygodne i praktyczne ... - a garaż nadaje się do tego znakomicie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 26.03.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Bo kobiety to bardziej praktycznie myślą ...ale to co napisałes potwierdza znany od wieków fakt , że faceci to duzi chłopcy ... a kolejkę elektryczną to pewnie synowi kupują ...jasssne . dobra doobra - a kto curcie ubiera jak barbie ? prawda jest taka ze Wszyscy jesteśmy dziećmi - bez wzgledu na wiek i płeć w głowie to samo ps. a co ja moge poradzic ze dzieci sie nie umieja ładnie zabawkami bawic - dobiero dorosli dobrze obsługują samochodziki To nie tak było: kolejka i piersi są dla dzieci ale bawią się nimi dorośli. Jeśli można pablitoo spytać jaki dałeś przełącznik na zasilanie awaryjne, zwykła wydumka czy jakiś "domowy" ręczny SZR. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 26.03.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Jeśli można pablitoo spytać jaki dałeś przełącznik na zasilanie awaryjne, zwykła wydumka czy jakiś "domowy" ręczny SZR. pzdr Całą rozdzielnię elektryczną mam obszytą aparatami Moellera / oprócz przepięciówki gdzie zastosowałem DEHN'a / . Zasilanie awaryjne / 1 faza / mam poprowadzone tylko na określone obwody w budynku - / kotłownia - zasilanie kotła , lodówki i światło / z agregatu prądotwórczego . Jako przełacznik zasilania podstawowe/awaryjne użyłem trójpołożeniowego przełącznika Moellera o obciążalności styków 16A . W jednym położeniu mam zasilanie podstawowe , w drugim odłączone wszystko , w trzecim położeniu zasilanie awaryjne z agregatu tegoż obwodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 26.03.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 No i słusznie. Najlepsze są proste rozwiązania. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 09.04.2008 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 byłem w rozjazdach a tu się tak ładnie watek rozwinął wyjaśniam tablicę główna mam w pom.gospodarczym a w garderobie na I pietrze miała być 12polowa umiejscownienie tablicy było wynikiem mojego blednego założenia że murarz i elektryk mogą współpracować niestety nie zawsze(z sypailni wydzielaliśmy garderobę) temat zamknięty tablica zainstalowana w garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 09.04.2008 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 aha tablica moellera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts