Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DRAMAT tablica rozdzielcza podtynkowa - proszę o fotki

Recommended Posts

Ja swoją rozdzielnicę elektryczną umieściłem w garażu z racji dużych rozmiarów. Zbiera się tego od cholery a teletechniki jest teraz coraz więcej i trzeba to pożenić w jednym miejscu a nie latać po całej chałupie jak żyd po pustym sklepie. (...)

Ja również mam jedną rozdzielnicę elektryczną / 3x12 pól / na cały budynek - umiejscowioną w garażu . Całe przyłącze elektryczne , bezpieczniki , elementy sterowania , przepięciówka , główny wyłącznik i przełacznik na zasilanie awaryjne w jednym miejscu - bardzo wygodne i praktyczne ... - a garaż nadaje się do tego znakomicie .

:D

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Bo kobiety to bardziej praktycznie myślą :wink: :lol: ...ale to co napisałes potwierdza znany od wieków fakt , że faceci to duzi chłopcy :roll: ... a kolejkę elektryczną to pewnie synowi kupują :wink: :lol: ...jasssne :D .

dobra doobra - a kto curcie ubiera jak barbie ?

prawda jest taka ze Wszyscy jesteśmy dziećmi - bez wzgledu na wiek i płeć w głowie to samo ;)

ps. a co ja moge poradzic ze dzieci sie nie umieja ładnie zabawkami bawic - dobiero dorosli dobrze obsługują samochodziki ;)

To nie tak było:

kolejka i piersi są dla dzieci ale bawią się nimi dorośli.

Jeśli można pablitoo spytać jaki dałeś przełącznik na zasilanie awaryjne, zwykła wydumka czy jakiś "domowy" ręczny SZR.

pzdr

Jeśli można pablitoo spytać jaki dałeś przełącznik na zasilanie awaryjne, zwykła wydumka czy jakiś "domowy" ręczny SZR.

pzdr

Całą rozdzielnię elektryczną mam obszytą aparatami Moellera / oprócz przepięciówki gdzie zastosowałem DEHN'a / .

Zasilanie awaryjne / 1 faza / mam poprowadzone tylko na określone obwody w budynku - / kotłownia - zasilanie kotła , lodówki i światło / z agregatu prądotwórczego .

Jako przełacznik zasilania podstawowe/awaryjne użyłem trójpołożeniowego przełącznika Moellera o obciążalności styków 16A . W jednym położeniu mam zasilanie podstawowe , w drugim odłączone wszystko , w trzecim położeniu zasilanie awaryjne z agregatu tegoż obwodu.

• 2 weeks później...

byłem w rozjazdach a tu się tak ładnie watek rozwinął

wyjaśniam tablicę główna mam w pom.gospodarczym a w garderobie na I pietrze miała być 12polowa

umiejscownienie tablicy było wynikiem mojego blednego założenia że murarz i elektryk mogą współpracować niestety nie zawsze

(z sypailni wydzielaliśmy garderobę)

temat zamknięty tablica zainstalowana w garderobie