ewa kucharska 25.03.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Czy ktos moze mi powiedziec czy pokrycie dachu nowa dachowka L 15, dach 216m2,konstrukcja dachu do poprawienia ,folja do pkrycia ,laty i te wszystkie niezbedbe elementy do pokrycia ,robocizna 150zlza m2 ja jestem troche przerazona prosze czy ktos mi moze cos wiecej na ten temat powiedziec bo tyle sobie zarzadal fachowiec ja mysle ze to lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 25.03.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Niie znam zakresu prac typu poprawa konstrukcji dachu, węc tak naprawdę trudno powiedziec.My za deskowanie i papowanie 32 zł/m2, dachówka 50 zł./m2Garaż - folia + dachówki 48 zł./m2 ale na garażu dach dwuspadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 25.03.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ja za dach (robocizna) 260 m2 zapłaciłem 23 000 PLN, w tym więźba, obicie płytą OSB, papowanie, łacenie, wszelkie obróbki, montaż 8 okien dachowych i dachówka. Wychodzi ok. 88 PLN za metr. 150 PLN w Twoim przypadku wydaje się kwotą dużą (nawet bardzo dużą), ale przypuszczam że trzeba doliczyć koszt demontażu starego pokrycia. Krótko mówiąc sprawdź inne oferty, ale myślę że 100-110 PLN to kwota względnie rozsądna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa kucharska 26.03.2008 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Dzieki za odpowiedz!nawiazujac do tematu robocizna calego dachu 214m2 wynisla by 32100 w tym dwa okna,latowanie jak to si mowi ,imregnowanie,demontowanie starych dachowek oraz material ktory wyliczony jest na 27.707zl z oknami i wszystkie potrzebne materialy jak mi powiedzial fachowiec za zrobienie kosztorysu wzial tez 500zl czy te ceny sa realne ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.03.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 No to nic nie rozumiem, czy to 32 100 PLN zawiera materiały czy nie ? Bo piszesz że to robocizna robocizna calego dachu 214m2 wynisla by 32100 a ciut niżej że już z mateirłaem oraz material ktory wyliczony jest na 27.707zl z oknami i wszystkie potrzebne materialy . Jeżeli z materiałem to cena dobra (choć to zależy jeszcze jaka dachówka, jakie okna), jeżeli bez (TYLKO ROBOCIZNA) to cena wysoka, nawet bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa kucharska 26.03.2008 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Robocizna wynikajaca z kosztorysu w calosci za dach o wielosci 214m2 32.100zla material w calosci 27.707zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa kucharska 26.03.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 to sa dwie oddzielne ceny ! chyba musze szukac innego fachowca bo chociaz mowi ze jest najlepszy z najlepszych to wydaje mi sie ze cena za robote to troche przesadzona za material to narmalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.03.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ok, teraz jasna sprawa. Szukaj innego, bo ten się dość mocno ceni. Chyba że ta przebudowa konstrukcji dachu jest jakaś mega skomplikowana, ale to i tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa kucharska 26.03.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ok, tak myslalam szukam dalej i mam nadzieje ,ze znajde!konstrukcja jest prosta i tylko do poprawienia ! Jeszcze jedno przy pierwszych rozmowach z fachowcem jak sie zapytalam ile moze kosztowac robocizna to mi powiedzial ,ze 300zl za m2 dzieki za opinnie i rady ja juz wiem wystarczajaco pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.03.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Napisz gdzie budujesz (najlepiej w profilu), może kogoś polecę, ostatnio mocno rozpracowywałem temat dekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa kucharska 26.03.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 To jest wlasciwie przebudowa domu, Lubuskie ok.Swiebodzina a dokladnie wies Rokitnica jakbys mial jakies namiary to bardzo bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.03.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Uuu, to raczej nikogo nie polecę, trochę daleko odemnie (są mobilni ale nie aż tak). Jeżeli mogę coś doradzić to poszukaj jakiegoś kontaktu na lokalnej grupie budującej, ja właśnie w ten sposób zakontraktowałem mojego speca. Może ktoś z grupy z okolic Poznania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 26.03.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Wychodzi na to że zakres robót to:-zerwanie starej dachówki-zerwanie łat-poprawa więźby-położenie folii i łat-położenie obróbek-położenie dachówkiZa to 150 zł/m2 , powiem że cena nie jest aż tak wygórowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 30.03.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 U nas tydzień przed świętami zakończyliśmy dach, dach był wydeskowany i położona była papa. Kładliśmy też L15 Koramica, dach 220 m2, dwuspadowy, z przodu lukarna, 6 okien dachowych, wyłaz dachowy, obróbka kominów i orynnowanie płaciliśmy po 30 złotych za m2, za wszystko, łącznie z wstawieniem okien i orynnowaniem. Dach zrobiony jest bardzo solidnie, a szukaliśmy ekipy od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts