Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokrycie dachu nowa dachowka

Recommended Posts

Czy ktos moze mi powiedziec czy pokrycie dachu nowa dachowka L 15,

dach 216m2,konstrukcja dachu do poprawienia ,folja do pkrycia ,laty i te wszystkie niezbedbe elementy do pokrycia ,robocizna 150zlza m2 ja jestem troche przerazona :o prosze czy ktos mi moze cos wiecej na ten temat powiedziec bo tyle sobie zarzadal fachowiec ja mysle ze to lekka przesada

Ja za dach (robocizna) 260 m2 zapłaciłem 23 000 PLN, w tym więźba, obicie płytą OSB, papowanie, łacenie, wszelkie obróbki, montaż 8 okien dachowych i dachówka. Wychodzi ok. 88 PLN za metr. 150 PLN w Twoim przypadku wydaje się kwotą dużą (nawet bardzo dużą), ale przypuszczam że trzeba doliczyć koszt demontażu starego pokrycia.

Krótko mówiąc sprawdź inne oferty, ale myślę że 100-110 PLN to kwota względnie rozsądna.

Dzieki za odpowiedz!

nawiazujac do tematu robocizna calego dachu 214m2 wynisla by 32100 w tym dwa okna,latowanie jak to si mowi ,imregnowanie,demontowanie starych dachowek oraz material ktory wyliczony jest na 27.707zl z oknami i wszystkie potrzebne materialy jak mi powiedzial fachowiec za zrobienie kosztorysu wzial tez 500zl czy te ceny sa realne ?????????

No to nic nie rozumiem, czy to 32 100 PLN zawiera materiały czy nie ? Bo piszesz że to robocizna

robocizna calego dachu 214m2 wynisla by 32100
a ciut niżej że już z mateirłaem
oraz material ktory wyliczony jest na 27.707zl z oknami i wszystkie potrzebne materialy
.

Jeżeli z materiałem to cena dobra (choć to zależy jeszcze jaka dachówka, jakie okna), jeżeli bez (TYLKO ROBOCIZNA) to cena wysoka, nawet bardzo.

ok, tak myslalam szukam dalej i mam nadzieje ,ze znajde!

konstrukcja jest prosta i tylko do poprawienia !

Jeszcze jedno przy pierwszych rozmowach z fachowcem jak sie zapytalam ile moze kosztowac robocizna to mi powiedzial ,ze 300zl za m2

dzieki za opinnie i rady ja juz wiem wystarczajaco

pozdrawiam Ewa

U nas tydzień przed świętami zakończyliśmy dach, dach był wydeskowany i położona była papa. Kładliśmy też L15 Koramica, dach 220 m2, dwuspadowy, z przodu lukarna, 6 okien dachowych, wyłaz dachowy, obróbka kominów i orynnowanie płaciliśmy po 30 złotych za m2, za wszystko, łącznie z wstawieniem okien i orynnowaniem. Dach zrobiony jest bardzo solidnie, a szukaliśmy ekipy od dłuższego czasu.