Kasia_i_Robert 26.03.2008 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam, potrzebuję rady, co robić jeśli kierownik budowy stwierdził błędy w wykonaniu dachu a wykonawca nie chce wziąć odpowiedzialności i powołuje się na swoją firmę ubezpieczeniową do której ewentualnie mogę kierować zażalenia??? Czy potrzebuję orzeczenia konkretnego rzeczoznawcy i ile taka usługa kosztuje?Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 02.04.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A na czym błędy polegają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.04.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A jakie ma to znaczenie.Widać, że wykonawca dobrowolnie nie naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 03.04.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ano znaczenie ma takie że od tego jakie to sa błędy (np. sprawiaja że dach nie spełnia swojej funkcji lub tez "tylko" brzydko wygląda zależy poziom, rodzaj sposób dochodzenia roszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dinox 07.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ja płaciłem 430PLN .. jak już będziesz brał rzeczoznawcę zorientuj się o takich z którymi współpracuje własćiwy dla twojego rejonu sąd.. Sytuacja później wygląda znacznie lepiej... Przedstawiasz swoja ekspertyze, sad zleca ponowana, wykonana przez tych samych rzeczoznawców ( ...oni pod sobą dołków nie kopią)... Wysyłasz gościowy pisamo z xerem ekspertyzy + poproś o wpis do dzieninnika budowy + ew. opinia kierownika z trzema opcjami.... - poprawiają na własny koszt (termin 2 tygodnie ..uwzględnij ładną pogode)- wynajmuja firme do poprawek ktorej sami zaplaca za robote- ty wynajmujesz firme placisz za nia ale podajesz ich do sadu wysylasza za potwierdzeniem odbioru... przedewszystkim konsekwencja w dzialaniu ..nie jest sztuka wydac kase sztuka jest ja wydac dobrze.. w koncu to twoje zarobione pieniadze a oni to maja w du.... Pozdrawiam Damian ..PS. moja ekipa sie postarala i poprawila wszytsko ladnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 23.04.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam,mamy z mężem ten sam problem co Wy .Jestem bojowo nastawiona do sprawy i dziękuję adwersarzowi za wskazówki ,co w takiej sytuacji zrobićPozdrawiam serdecznie -nie dajmy się wykiwać ,to są nasze pieniądze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.04.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 A pytanie jest podstawowe - czy ekipa już dostała zapłatę za robotę? Chociaż podejrzewam,że tak. Nie łatwiej było zaprosić kb na budowę przed zapłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 24.04.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 No właśnie -Polak mądry po szkodzie .Nasz dekarz był podwykonawcą i w sumie za to całe wydarzenie on będzie odpowiadał -Na koniec do rozliczenia zostawilismy niewielką kwotę ,ale ona i tak nie jest w stanie pokryć szkód poczynionych przez dekarza-partacza .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna WK 08.05.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 W każdym większym mieście ma swoją siedzibę Polskie Stowarzyszenie Dekarzy - tam napewno pomogą rozwiązać ten problem. Udzielą porad nie tylko fachowych. Są to dekarze za których mogę ręczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 09.05.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Jesteś z Łodzi-ja również .Bardzo prosze o podanie kontaktu do tego Stowarzyszenia Dekarzy .Słyszałam ,że w naszym rejonie działa takie zreszenie (stowarzyszenie ?)w Zgierzu .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.05.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 http://www.dekarz.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts