jacakam 26.03.2008 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam. Stałem sie szczęśliwym posiadaczem blatów marmurowych, które mają ozdobić półkę pod kominkiem. Są to dość duże blaty i na tyle ciężkie, że nie ma problemu z tym, że się zsuną ale w jakiś sposób musze je przymocować do betonowej wylewki na której będa leżały. Czy trzeba stosować jakieś specjalne kleje do marmuru ??? Znajomy kamieniarz mówił, że stawiając nagrobki stosują sam cement bez domieszek, mówił też, że można stosować klej do płytek. Tak się teraz zastanawiam czy np. Atlas Plus może być, czy trzeba koniecznie kupić coś do marmuru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 26.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Może być. U mnie jest tak zrobione i od półtora roku działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.03.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 klej do glazury, przelec rowno grzebieniem i poloz plyty,no chyba, ze zamierzasz je kiedys oderwac i zmienic na cos innego, wtedy tylko mocuj punktowo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.03.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 kleje białe do płytek z kamienia naturalnego ( na bazie białego cementu) lub dwuskładnikowe każdy sznujący się producent ma takie w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 27.03.2008 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dzięki za odpowiedź. Wymieniać nie zamierzam (przynajmniej ja) ale co wymyśli żona to już nie wiem ale jakby co to dam młotek i niech sobie odkuje jak tak bardzo będzie chciała. Zatem przykleję na normalny klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 27.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Mapei Adesilex P-9 bialy , Sopro FF 455 , Ceresit CM -15 . Przyda sie jeszcze gumowy mlotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts