Elik 03.05.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam wszystkich na forum lubelskim, zaczęliśmy budowę w Prawiednikach (za Dąbrową), łąy zalane, humus prawie zdjęty, w sobotę murarze zaczynają ściany fundamentowe. Kiedyś jeszcze na jesieni dostaliśmy od stałych bywalców namiary na pana od więźby, jesteśmy, jak na razie bardzo zadowoleni. Parę dni temu dowiedzieliśmy się, że zostaliśmy bez ekipy, która miała nam robić dach, mamy więc jeszcze raz gorącą prośbę o namiary na dobre ekipy, trochę ciężko z teraminami teraz ale przecież jakąś musimy znaleść. Pozrdrowionka, Elik i Less Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 03.05.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witaj, u mnie chudziak był wylewany po postawieniu całego domu... Jak tam tynki??? Są na ukończeniu, chętnych zapraszam na wizję lokalną, poniżej kilka fotek http://img226.imageshack.us/img226/8681/tynki0038nl.jpg http://img226.imageshack.us/img226/4867/tynki0043mn.jpg http://img112.imageshack.us/img112/3561/tynki0052jd.jpg http://img112.imageshack.us/img112/5021/tynki0064kb.jpg http://img112.imageshack.us/img112/9892/tynki0072jx.jpg http://img112.imageshack.us/img112/3043/tynki0084ii.jpg http://img295.imageshack.us/img295/7719/tynki0099oz.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 03.05.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witaj, u mnie chudziak był wylewany po postawieniu całego domu... Jak tam tynki??? Są na ukończeniu, chętnych zapraszam na wizję lokalną, poniżej kilka fotek Chętnie wpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 03.05.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Chętnie wpadnę Zdzwonimy się w tym układzie, jestem tam praktycznie każdego dnia. Pozdrówka [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicio 03.05.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam wszystkich z grupy lubelskiej. Czy ktoś z Was wybudował może dom wg projektu studia Atrium o nazwie GL 281 SZLACHCIC ? A może znacie kogoś gdzie możba byłoby ten dom zobaczyc " na żywo" ?PozdrawiamWicio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Nasze tynki też są gotowe do podziwiania Wicio - całkiem spory domek wybrałeś, prawdziwa rezydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.05.2006 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 U nas tynki również skończone, wszyscy mogą zobaczyć w niedzielę na grillu. Ale dom już zupełnie inaczej wygląda . Odnośnie grilla kto się wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.05.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Mapi jak będzie ładna pogoda to my będziemy ... tylko na którą ?? wicio podobmy "domek" widać na szerokim jak się jedzie nałęczowską. Skręcasz tak jak autobuys 3ka chyba i zaraz za zjazdem z nałęczowskiej (100 -200 m) skręcasz w lewą ... tam jest sporo domków i tam coś podobnego widziałem (zapamietałem te dwa garaż i prześwit obok nich ...) a u mnie robią się tynki i DGP w sobotę będą robić ... drzwi drewniane czy z płyt ... kolejne pytanie bez odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 04.05.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 drzwi drewniane czy z płyt ... kolejne pytanie bez odpowiedzi Pawson, odpowiedź jest prosta: drewniane-ale dlaczego nie pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.05.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 no wlasnie nie do konca ... z paru opinii juz wynika ze z plyty moga byc dobre albo skopane lekko a z drewna moga byc calkowicie spie... albo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 04.05.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Pawson - ja poruszałm temat drzwi z miesiąc temu. Zakupiłam na górę porta - więc nie drewniana, przede wszytskim daletego, że mogłam taniej. Ale znajomemu drewniane się tak porozsychały, że po dwóch latach się mu nic nie domyka. Ale też mam sąsiada, który rok temu wstawił drewniane (w cenie tych z porty!) i nie narzeka. No, co ziemniak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.05.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Grilika myślę, żeby zrobić na 16. Mam nadzieję, że będzie pasowało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.05.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Grilika myślę, żeby zrobić na 16. Mam nadzieję, że będzie pasowało . My niestety mamy już inne plany.. Innym razem - życzymy miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.05.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Grilika myślę, żeby zrobić na 16. Mam nadzieję, że będzie pasowało . My niestety mamy już inne plany.. Innym razem - życzymy miłej zabawy O szkoda, ale mam nadzieję, że następnym razem się spotkamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 04.05.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Witam,dzi ukończyłem docelowe ogordzenie, mam do odstšpienia bramę drewnianš i ok. 40 mb. siatki na ogrodzenie tymczasowe.jęsli kto potrzebowałby to sprzedam tanio.agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 05.05.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam wszystkich po dłuższej przerwie - dwa etaty (normalny i budowa) nie pozostawiają wiele czasu na zabawy na forum. MaPi - spróbujemy wpaść (można z dziećmi, bo innego wyjścia nie mamy?). agamon - o 3 tygodnie za późno, potrzebowałem wszystkiego, ale już mam. U mnie na budowie widać, że coś się dzieje - ławy zalane, ściany fundamentowe wymurowane, wczoraj wypaciałem je dysperbitem, dzisiaj zalewają chudziaka na posadzki i już część porotermu wmurowana wystaje ponad poziom gruntu! Wreszcie kończymy prace krecie, wychodzimy na powierzchnię . W sobotę planuję docieplić fundamenty i obsypać je piaskiem. To tyle u mnie z dziennika budowy. mam nadzieję, że jak następnym razem usiądę do kompa, to budowa będzie ok. stropu. Ale fajnie już widać, gdzie co będzie na parterze. Tylko wszystko wydaje się strasznie małe (znajomi uprzedzili nas , że takie będzie wrażenie na początku, ale po otynkowaniu wszystko się podobno zmienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 05.05.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Docart oczywiście, że zapraszamy z dziećmi. Do nas jak przyjechał facet zalewać ławy to pytał się, czy tu będzie garaż . Faktycznie jest tak, że na początku dom wydaje się mały, potem zaczyna rosnąć i już jest większy, a jak przykryją stropem to znów wydaje się mały, nagle robi się ciemno w środku. A jak jest już otynkownay to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-anna 05.05.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Hej ,hej to znowu ja. Kochani juz wszytko wiecie .Podpowiedzcie gdzie dostane dobra dachówke ceramiczna i jakie sa ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 05.05.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Hej ,hej to znowu ja. Kochani juz wszytko wiecie .Podpowiedzcie gdzie dostane dobra dachówke ceramiczna i jakie sa ceny ? My kupwoaliśmy dachówkę w tamtym roku, więc nie wiem jakie są ceny obecnie. Najlepiej pojeździć po hurtowniach i dać dach do wyceny. My dachówkę kupowaliśmy w Inwestorze na Zemborzyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 05.05.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ja kupowałem Robena w Omedze, ale to też była promocja przed Bożym Narodzeniem w ub. roku - ceny mogą się różnioć znacząco. Pamiętam tylko, że po wstępnych odsiewach "na placu boju" pozostały Stalmet, Maxform i Omega. W tej ostatniej dali najlepsze warunki i ujęli mnie tym, jak bardzo o mnie jako klienta zabiegali - mnóstwo telefonów, co kilka dni okazywało się, że mają jakąś super promocję itp. ściema i w końcu okazało się, że są najtańsi. Jeden warunek - musisz mieć trochę czasu. Ja kupowałem dachówkę jakby od niechcenia i zajęło mi to prawie dwa miesiące. Bo jak wyczują, że się spieszysz - to wiele nie ugrasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts