Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich na forum lubelskim, zaczęliśmy budowę w Prawiednikach (za Dąbrową), łąy zalane, humus prawie zdjęty, w sobotę murarze zaczynają ściany fundamentowe. Kiedyś jeszcze na jesieni dostaliśmy od stałych bywalców namiary na pana od więźby, jesteśmy, jak na razie :wink: bardzo zadowoleni.

Parę dni temu dowiedzieliśmy się, że zostaliśmy bez ekipy, która miała nam robić dach, mamy więc jeszcze raz gorącą prośbę o namiary na dobre ekipy, trochę ciężko z teraminami teraz ale przecież jakąś musimy znaleść. Pozrdrowionka, Elik i Less

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mapi jak będzie ładna pogoda to my będziemy ...

tylko na którą ??

wicio podobmy "domek" :wink: widać na szerokim jak się jedzie nałęczowską.

Skręcasz tak jak autobuys 3ka chyba i zaraz za zjazdem z nałęczowskiej (100 -200 m) skręcasz w lewą ... tam jest sporo domków i tam coś podobnego widziałem (zapamietałem te dwa garaż i prześwit obok nich ...)

a u mnie robią się tynki i DGP w sobotę będą robić ...

drzwi drewniane czy z płyt ... kolejne pytanie bez odpowiedzi :D :(

Pawson - ja poruszałm temat drzwi z miesiąc temu. Zakupiłam na górę porta - więc nie drewniana, przede wszytskim daletego, że mogłam taniej. Ale znajomemu drewniane się tak porozsychały, że po dwóch latach się mu nic nie domyka. Ale też mam sąsiada, który rok temu wstawił drewniane (w cenie tych z porty!) i nie narzeka.

No, co ziemniak...

Witam wszystkich po dłuższej przerwie - dwa etaty (normalny i budowa) nie pozostawiają wiele czasu na zabawy na forum.

MaPi - spróbujemy wpaść (można z dziećmi, bo innego wyjścia nie mamy?).

agamon - o 3 tygodnie za późno, potrzebowałem wszystkiego, ale już mam.

U mnie na budowie widać, że coś się dzieje - ławy zalane, ściany fundamentowe wymurowane, wczoraj wypaciałem je dysperbitem, dzisiaj zalewają chudziaka na posadzki i już część porotermu wmurowana wystaje ponad poziom gruntu! Wreszcie kończymy prace krecie, wychodzimy na powierzchnię :lol: . W sobotę planuję docieplić fundamenty i obsypać je piaskiem.

To tyle u mnie z dziennika budowy. mam nadzieję, że jak następnym razem usiądę do kompa, to budowa będzie ok. stropu. Ale fajnie już widać, gdzie co będzie na parterze. Tylko wszystko wydaje się strasznie małe (znajomi uprzedzili nas , że takie będzie wrażenie na początku, ale po otynkowaniu wszystko się podobno zmienia)

Docart oczywiście, że zapraszamy z dziećmi.

Do nas jak przyjechał facet zalewać ławy to pytał się, czy tu będzie garaż :D :wink: . Faktycznie jest tak, że na początku dom wydaje się mały, potem zaczyna rosnąć i już jest większy, a jak przykryją stropem to znów wydaje się mały, nagle robi się ciemno w środku. A jak jest już otynkownay to jest ok.

Hej ,hej to znowu ja. Kochani juz wszytko wiecie .Podpowiedzcie gdzie dostane dobra dachówke ceramiczna i jakie sa ceny ?

My kupwoaliśmy dachówkę w tamtym roku, więc nie wiem jakie są ceny obecnie. Najlepiej pojeździć po hurtowniach i dać dach do wyceny. My dachówkę kupowaliśmy w Inwestorze na Zemborzyckiej.

Ja kupowałem Robena w Omedze, ale to też była promocja przed Bożym Narodzeniem w ub. roku - ceny mogą się różnioć znacząco. Pamiętam tylko, że po wstępnych odsiewach "na placu boju" pozostały Stalmet, Maxform i Omega. W tej ostatniej dali najlepsze warunki i ujęli mnie tym, jak bardzo o mnie jako klienta zabiegali - mnóstwo telefonów, co kilka dni okazywało się, że mają jakąś super promocję itp. ściema i w końcu okazało się, że są najtańsi. Jeden warunek - musisz mieć trochę czasu. Ja kupowałem dachówkę jakby od niechcenia i zajęło mi to prawie dwa miesiące. Bo jak wyczują, że się spieszysz - to wiele nie ugrasz.