dyz 18.05.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Borf czasem tak nestety bywa, że tegoroczni jeszcze nie spotkali się z problemem a ubiegłoroczni poczuli nagłą potrzebę zapomnienia pewnych epizodów No właśnie a może komuś zostało w pamięci ... potrzebuję tynkarzy bo gość z którym wstępnie się umówiłem w tym sezonie nie będzie pracować ... planowany początek tynkowania za 3 - 4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 18.05.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam wszystkich! Właśnie dostałem kredyt i nie wiem, czy się cieszyć, czy nie. Z jednej strony ekstra, bo jest za co "robić", ale z drugiej, jak sobie pomyślę o tym, ile będę musiał oddać.... I jak zobaczyłem termin ostatniej raty....2026r - to jakiś kosmos, abstrakcja . Ale przynajmniej jeden duży problem z głowy Dyz - wysłałem na priv. pewien namiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 18.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Co do parkietów- kupuję w Zawadówce k. Chełma- dąb Meranti, 50cm długości za 64pln/m2 netto. Jakiś upust (5%) dostanę i dowoz na miejsce. Co do budowlańców to miałam zaprzyjaźnioną firmę do tańca i do różańca czyli do wszystkiego (oprócz elektryki i hydrauliki). Moge dać namiary:hydraulikaelektrykadachowcatynkarza zew (choć jeszcze nie do końca sprawdzony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elik 18.05.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam wszystkich budowniczych, nie bywam zbyt często na forum niestety, ale budowa rozpoczęta (Prawiedniki), właściwie to głównie udziela się Małżonek. Dokart nie przejmuj się, my mamy jeszcze bardziej kosmiczny termin 2031 rok trzeba być optymistą jakie wyjście. U nas ściany fundamentowe wymurowane ( cegła zendrówka), dzisiaj piach do środka. Pozdr, Elik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ja mam namiary na tynkarzy (gips maszynowo, chociaż zrobią i tradycyjnie), posadzkarzy, hydraulika, człowieka od przyłączy wod/kan/gaz i elektrycznego. Z tych ludzi jestem zadowolona i polecam Mam też namiary na dekarza, ale w tym roku często pracuje za granicą - za fachowość gwarantuję, za dostępność - nie... Za chwilę będę "testować" ludzi od elewacji, glazurnika i stolarza i malarza. Ale tych tak zaraz nie oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 18.05.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 mam pytanie: Czym różni się w praktyce tynk maszynowy od tradycyjnego (chodzi mi o wygląd, trwałość, gładkość itp>)? czy są jakieś różnice ? może w cenie z materiałem? A może są jakieś podłoża, gdzie lepiej się sprawdza jeden, czy drugi, albo jakieś inne uwarunkowania? kto wie, niech oświeci niewiedzących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 18.05.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 mam pytanie: Czym różni się w praktyce tynk maszynowy od tradycyjnego (chodzi mi o wygląd, trwałość, gładkość itp>)? czy są jakieś różnice ? może w cenie z materiałem? A może są jakieś podłoża, gdzie lepiej się sprawdza jeden, czy drugi, albo jakieś inne uwarunkowania? kto wie, niech oświeci niewiedzących Kurcze, nie wiem, ale mój tradycyjny jest równiusieńki. Kładziony na porotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.05.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 WItam, za miesišc wchodzi do mnie ekipa do ocieplenia elewcji wełnš + podbitki. Czy orientujecie się w cenach wełny i robocizny. Acha, mam kontakt do zakładu gazowniczego do człowieka który robi przyłacza gazowe i sam je sobie odbiera , jak kto potrzebuje to słuze telefonem pozdrawiam wszystkich w bólach budownia agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 18.05.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Mam też namiary na dekarza, ale w tym roku często pracuje za granicą - za fachowość gwarantuję, za dostępność - nie... Acha, mam kontakt do zakładu gazowniczego do człowieka który robi przyłacza gazowe i sam je sobie odbiera , jak ktoś potrzebuje to słuze telefonem To ja nieśmiało poproszę o te namiary, może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 18.05.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ja mam namiary na [...] człowieka od przyłączy wod/kan/gaz i elektrycznego. Z tych ludzi jestem zadowolona i polecam Jeśli możesz, to poprosiłbym na priv. WItam, Acha, mam kontakt do zakładu gazowniczego do człowieka który robi przyłacza gazowe i sam je sobie odbiera , jak kto� potrzebuje to słuze telefonem Te numer też by mi się przydał, poproszę na priv. 22 maja mogę ruszać i tego dnia wejdzie geodeta, a potem po kolei woda i prąd. Zastanawiam się czy gaz robić juz teraz, czy jak będzie już budynek. Żeby jeszcze w pracy chcieli dać urlopik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 19.05.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ratunku,zagęszczarka na wczoraj .Pomocy!!!! Tegorpczni nowicjusze pewnie będą mogli pomóc przyszłorocznym zaczynajacym lub letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 19.05.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 agamon, ja też poprosiłbym o namiary gazownika na priv, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 19.05.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 agamon, ja też poprosiłbym o namiary gazownika na priv, dzięki to ja tez po prośbie :)o te namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 19.05.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Jak go wszyscy zaczniemy męczyć o ten gaz, to się chłop zarobi Ale i se dorobi Żeby tylko ceny nie podnióśł, jak sobie uświadomi jaki jest gościu... Agamon, a ile mb Ty tego przyłącza miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.05.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam, właśnie dziś byłem u producenta parkietów (okolice Rzeszowa). Cena za klepkę jesionową klasa I (ładna) 60x30 - 68-65 PLN do zapłaty. Co o tym sądzisie, może ktoś z Was będzie zainteresowany to porozmawiamy o spółdzielni? M Wszyscy marmury??? Może cena wysoka ...to mnie uprzedźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 19.05.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 WItam, za miesišc wchodzi do mnie ekipa do ocieplenia elewcji wełnš + podbitki. Czy orientujecie się w cenach wełny i robocizny. Acha, mam kontakt do zakładu gazowniczego do człowieka który robi przyłacza gazowe i sam je sobie odbiera , jak kto potrzebuje to słuze telefonem pozdrawiam wszystkich w bólach budownia agamon Pisałam o ociepleniu wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam, właśnie dziś byłem u producenta parkietów (okolice Rzeszowa). Cena za klepkę jesionową klasa I (ładna) 60x30 - 68-65 PLN do zapłaty. Co o tym sądzisie, może ktoś z Was będzie zainteresowany to porozmawiamy o spółdzielni? M Wszyscy marmury??? Może cena wysoka ...to mnie uprzedźcie Cena raczej średnia (co nie znaczy że kiepska - mniej więcej tyle kosztuje dobry jesion). U nas będzie dąb, także się nie odzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 20.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 BB poprosze o namiary na tych panow od elektryki i wody, gazu. Oni wykonuja tylko przylacza, czy tez rozprowadzenie wewnatrz. Potrzebuje tez hydraulika, nawet takiego co ma bardzo napiety grafik, bo docelowo potrzebny bedzie dopiero na jesieni, a teraz to tylko do rozprowadzenia kanalizacji pod hudziakiem, poz ps lawa wylana, fundamenty wymurowane, w pon ocieplamy i zasypujemy. nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.05.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Jakie w końcu robisz parkiety: olejowane czy lakierowane? Gdzieś widziałam, że miałaś dylemat. Ja lakieruję, tylko nie wiem jaki klej i jaki lakier użyć. Lakieruję, ale czym to będę się martwić później! Dla nie pilnych namiary bedę mieć, ale wolę rzucić po wylewkach, bo i tak wszyscy maja napiety plan, a niektórzy nawet sa poza Lublinem (Aik - własnie hydraulik - chyba, że za 3 tygodnie pasuje - powiedz, to rzucę namiar teraz). IDKAM. Podłogę w końcu pewnie kupię w Niedrzwicy, raczej III klasa. Ale na razie odkładam temat, bo tempo bieżące szaleńcze. Agamon Ja ocieplenie mam po połowie - wełna plus na garzaż styropian. Wszystko po znajomości zakupione jescze przed podwyżką. Mam pytanie. CO robicie Z PODBITKĄ? Braknie mi kasy i rozważam PCV, a nie winylową, bo o połowę tańsza. Czy ktoś widział jak to wygląda i czy zdaje egzamin? A może gdzieś tanio można dostać Boryszew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 22.05.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 czeć,może kto chce taniuko tuje na żywopłot? (40-60cm) pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts