quisquis 01.10.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Byłam w gminie w tamtym tygodniu. Mój kolega był zainteresowany kupnem reszty ziemi, która jest rolna i dopytywał o to. Ale nie było pani Grabowskiej tylko jakiś facet i tak mu powiedział. Dokładnie, że "w tej chwili nie przyjmują już wniosków, a następne rozpatrywanie tych spraw za 2 lub 5 lat". Wybierz się szybko to może jeszcze swój wciśniesz teraz. Trzeba byc dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 01.10.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Maz sie tam i tak jutro wybiera, wiec najwyzej zlozy kwity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 01.10.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Kochani, czy orientujecie się ile kosztuje ar działki budowlanej na takiej zabitej wsi pod Lublinem? Potrzebujemy mniej więcej wiedzieć do rozliczeń z rodziną. Pani z UG powiedziała, że gdzieś przy głównej drodze w Charlężu płacili 2000/ar, ale chciałlabym znać wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 01.10.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Mowisz i masz http://kijany.nieruchomosci-online.pl/dzialki/sprzedaz/242636.html To jest chyba pierwsza dzialka na skarpie za kosciolem naprzeciwko cmentarza przy drodze Kijany- Leczna. Mam nadzieje ze Ci to cos pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 O - właśnie - jakbyście wiedzieli o ładnej dużej działce w okolicach Lublina (mogą byc dalsze) w rozsądnej cenie i fajnym miejscu to dajcie mi znac na priva. Wytyczne - działka dla nas na tzw 'kiedyś" jak dzieci wyrosną. Musi byc rzeczywiście ładna, najlepiej zadrzewiona, w cichym miejscu, z sympatycznymi sąsiadami, dojazdem jakimś sensownym, kurniki, chlewnie i cmentarze raczej niemile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 02.10.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Na razie nasz budowa sie lekko opozni, bo gmina sama chce odrolnic. Zlozyla wniosek do Urzedu Marszalkowskiego i chyba Wojewodzkiego i licza ze to oni z automatu odrolnia. ALe raz juz im odrzucili quisquis a Wy sie budujecie w Charlezu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 02.10.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dragasia - budujecie to za dużo powiedziane, ale serio TAK, takie mamy plany na najbliższą przyszłość.Chcemy wydzielic sobie małą działeczkę z większej całości należącej do rodziny mojego męża, która ma być sprzedana. Chciałabym to odłożyć do stycznia, kiedy wrócę już do pracy po wychowawczym, ale chyba się nie da i trzeba się zabierać za robotę. Najwcześniej w listopadzie znajdzie się jednak wolny geodeta....i machina ruszy (mam nadzieję). Czy wy tez macie taką huśtawkę nastrojów? Jednego dnia budzę się z myślą, że to najlepszy pomysł na świecie, a potem zasypiam z myślą, że to nieporozumienie i nigdy, ale to nigdy nam się nie uda wybudować domu...A szczególnie duży zamęt powstaje w mojej głowie jak za długo czytam to forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 02.10.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 My z mezem ( przy popraciu 200% mojej mamy) jestesmy zdecydowani,ale mamy dwoje wielkich przeciwnikow Sa nimi moi tesciowie,ale oni generalnie sa na nie. Jak kupowalismy mieszkanie tez bylo zle. A skoro jestes na wychowawczym to znaczy ze tez masz dziecko? Ja mam dwoje roczniaka i trzylatke PS. Mialam kiedys kolezanke w Charlezu super dziewczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 02.10.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Ja mam 8 latka i 10 miesięczniaka stawiającego pierwsze kroki. Nie wiem kto nas popiera, a kto nie - na razie rodzina nie bardzo sie wtrąca w nasze sprawy. Ale w sumie zadeklarowali pomoc, jakby coś...zobaczymy. Największy problem mam sama ze sobą, bo ciągle się boję, ale mój mąż jest przekonany. Poza tym to ziemia jego dziadków i czują z nią jakiś związek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 04.10.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Wreszcie mam chyba upatrzony projekt.Z34 z pracowni z500 http://www.z500.pl/projekt/z34.html Szukam czegoś najprostszego z możliwych i ten mi się taki wydaje.Co sądzicie?Chciałabym go jakoś realnie wycenić, jak to zrobić? - pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 05.10.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam stałych bywalców forum! Ja tylko z doskoku bo nie mamy w nowym domku netu. Mam do sprzedania przyczepę kampingową, kt. była przeznaczona na pomieszczenie socjalne na budowie, w stanie b.db. Dla zainteresowanych podaje nr tel. 502568371, prosze o cierpliwość gdybym odrazu nie odebrała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 05.10.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Wreszcie mam chyba upatrzony projekt. Z34 z pracowni z500 http://www.z500.pl/projekt/z34.html Szukam czegoś najprostszego z możliwych i ten mi się taki wydaje. Co sądzicie? Chciałabym go jakoś realnie wycenić, jak to zrobić? - pomocy! Bardzo mi sie podoba, sama mam chyba podobny:) gienia z domnahoryzoncie pzdr czasami wyceny są na stronie internetowej, albo zapytaj wykonawcę co robi pod klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 05.10.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam stałych bywalców forum! Ja tylko z doskoku bo nie mamy w nowym domku netu. Czy to znaczy, że już mieszkacie?!!! Jestem pod wrażeniem, bo zaczynaliśmy chyba w podobnym czasie, ale my niestety jeszcze sporą część wykończeniówki mamy przed sobą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 05.10.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 vaclav wszystko w swoim czasie, kazdy ma swoje tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 06.10.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Baba, czy mogłabyś mi dać namiary na tego twojego pierwszego, generalnego wykonawcę? Muszę jakos sensownie oszacować tą budowę i zdecydować w końcu czy stać mnie na dom murowany, czy na szkieletowca. A swoją drogą to ciekawe, że sa takie rozbieżne opinie. A wam jak sie wydaje? Z nowości to wreszcie cos rusza , dziś załatwiłam geodetkę i obdzwoniłam notariuszy i US. Dzilimy zatem dziłkę i przepisujemy....oraz płacimy podatki oczywiście. Ale miałam dziś powera - jakbym juz pozwolenie na budowę dostała Wiem, że niedługo przyjdzie zwątpienia, ale dziś jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 06.10.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Vaclav, wróciłam wile stron i zobaczyłam, że ty raczej miałeś do czynienia z porządnymi fachowcami.Czy mogłabym dostać namiar na priva o tych sprawdzonych.Interesuje mnie w zasadzie wszystko, sensowne oszacowanie kosztów, fundamenty i SSO, dach...Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 06.10.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Kochani.....gdzie kupie niedrogie płyty OSB 22 mm P.S. Pytanie poza konkursem.......jakie to uczucie po wyrzuceniu ekipy budowlanej.......ja sie czuje cooooooooooooool A moze tak stworzymy liste "lubelskich czarnych nazwisk".....tak zeby jak najmniej ludzików nabierało sie na "cwaniaczków" ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Baba, czy mogłabyś mi dać namiary na tego twojego pierwszego, generalnego wykonawcę? Muszę jakos sensownie oszacować tą budowę i zdecydować w końcu czy stać mnie na dom murowany, czy na szkieletowca. A swoją drogą to ciekawe, że sa takie rozbieżne opinie. A wam jak sie wydaje? Z nowości to wreszcie cos rusza , dziś załatwiłam geodetkę i obdzwoniłam notariuszy i US. Dzilimy zatem dziłkę i przepisujemy....oraz płacimy podatki oczywiście. Ale miałam dziś powera - jakbym juz pozwolenie na budowę dostała Wiem, że niedługo przyjdzie zwątpienia, ale dziś jest fajnie. Qrcze, namiarów już nie mam, wysyłałam kiedyś jednemu z użytkowników, spróbuję odgrzebać komu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Kochani.....gdzie kupie niedrogie płyty OSB 22 mm P.S. Pytanie poza konkursem.......jakie to uczucie po wyrzuceniu ekipy budowlanej.......ja sie czuje cooooooooooooool A moze tak stworzymy liste "lubelskich czarnych nazwisk".....tak zeby jak najmniej ludzików nabierało sie na "cwaniaczków" ?????? Jedną ekipę dosłownie wyrzucaliśmy - tzn oni wyrzucali rusztowania do niedoszłego tylkowania przez balkon po "wojskowej rozmowie" Wiem co czujesz, ale szybciej by było trafić na fachowca. Ale bez takiej fajnej adrenaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 07.10.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Kochani.....gdzie kupie niedrogie płyty OSB 22 mm P.S. Pytanie poza konkursem.......jakie to uczucie po wyrzuceniu ekipy budowlanej.......ja sie czuje cooooooooooooool A moze tak stworzymy liste "lubelskich czarnych nazwisk".....tak zeby jak najmniej ludzików nabierało sie na "cwaniaczków" ?????? Jedną ekipę dosłownie wyrzucaliśmy - tzn oni wyrzucali rusztowania do niedoszłego tylkowania przez balkon po "wojskowej rozmowie" Wiem co czujesz, ale szybciej by było trafić na fachowca. Ale bez takiej fajnej adrenaliny Dzięki za wsparcie psychiczne Dawałem im szanse przez 3 tygodnie.....tygodnie nerwow i głupkowatych min ekipy.....nie chciałbym generalizowac.....ale przez okres 2 m-cy spotkałem całe stado "bezbruzdowców-budowlańców".....to czasem mysle.....ich cecha zawodowa A tak juz w temacie .....szukam dobrej ekipy do wykonania posadzek w piwnicy.....gdzies chyba musze przezimowac.....no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts