Radecki 15.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 (...) ja mogę polecić bloczki fundamentowe i stal w składzie u Piotrowskiego Z Piotrowskim miałem do czynienia na samym początku budowy. Kupowałem stal. Umówiłem się na cenę brutto. Stal przyjechała, ale jak poprosiłem o fakturę, to z "brutto" zrobiło się "netto". Efekt był taki, że od tego pana nic już więcej nie kupiłem. Żeby nie było. Osobiście nic do tego dostawcy nie mam. Ostrzegam tylko innych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 16.11.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witajcie< Poszukuję fachowców do wykonania ogrzewania podłogowego wodnego.Może ktoś z Was ma u siebie takie ogrzewanie i podzieli się radami,sugestiami? Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 16.11.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A ja prosiłbym o namiary na firmę wykonującą przyłącza kanalizacyjny i wprowadzającą gaz do domu. Niestety AQUA z Tomaszowic od ponad miesiąca obiecuje mi zrobić przyłącze, a początku prac dalej nie widać. Najbardziej zależy mi na jednej firmie, która zrobiłaby obie rzeczy, uniknąłbym podwójnego kopania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 16.11.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 (...) Może ktoś z Was ma u siebie takie ogrzewanie i podzieli się radami,sugestiami? Pozdrawiam budujących W ubiegły czwartek właśnie odpaliłem takiego potwora. Dzisiaj jadę piec poprzykręcać, bo mi na rozruchu zżera 18 m3 na dobę Prawdopodobnie przez kaloryfery w garażu (sauna mi się zrobiła). Uwagami chętnie się podzielę, ale póki co dopiero je zbieram Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 16.11.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 W ubiegły czwartek właśnie odpaliłem takiego potwora. Dzisiaj jadę piec poprzykręcać, bo mi na rozruchu zżera 18 m3 na dobę Prawdopodobnie przez kaloryfery w garażu (sauna mi się zrobiła). Uwagami chętnie się podzielę, ale póki co dopiero je zbieram Pozdrawiam Radek Hej Radek! Podziel się informacją kto i za jaką kwotę zrobił Ci to ogrzewanie? Pocieszę Cię,że takie ilości pożera podobno przy rozruchu-później będzie już lepiej.Ile wylewki musiałeś robić aby skryć to ustrojstwo? Pozdrawiam! Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaraf 16.11.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 My chcemy zaczac budowe na wiosne 2010. Szukamy dobrej ekipy budowlanej w okolicach Lublina. Kazdy z budujacych ma juz doswiadczenie z wykonawcami. Bardzo prosimy o Wasze opinie i namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 16.11.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 WitamProszę odpowiedzcie-czy to duzo?Mam do wybudowania dom z płaskim dachem, taki klockowaty z garazem, niepodpiwniczony 144m2 pow. użytkowej, 175m2 całkowitej.Firma zażyczyła sobie za SSO 49 220zł brutto z fakturą-za całość, od wykopu po dach, w tym ścianki działowe, kominy, sprzątniecie terenu z obsypaniem terenu, na parterze chudziak, kierownik budowy.Termin prac 70 dni.Co sądzicie o tej propzycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 17.11.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam Proszę odpowiedzcie-czy to duzo?Mam do wybudowania dom z płaskim dachem, taki klockowaty z garazem, niepodpiwniczony 144m2 pow. użytkowej, 175m2 całkowitej. Firma zażyczyła sobie za SSO 49 220zł brutto z fakturą-za całość, od wykopu po dach, w tym ścianki działowe, kominy, sprzątniecie terenu z obsypaniem terenu, na parterze chudziak, kierownik budowy.Termin prac 70 dni. Co sądzicie o tej propzycji? hop hop??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatabm 17.11.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 My chcemy zaczac budowe na wiosne 2010. Szukamy dobrej ekipy budowlanej w okolicach Lublina. Kazdy z budujacych ma juz doswiadczenie z wykonawcami. Bardzo prosimy o Wasze opinie i namiary poszło na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotem 17.11.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witajcie< Poszukuję fachowców do wykonania ogrzewania podłogowego wodnego.Może ktoś z Was ma u siebie takie ogrzewanie i podzieli się radami,sugestiami? Pozdrawiam budujących U mnie w domu mam podłogówkę. Gdzieś około 40 m2. Dwie łazienk, kuchnia, korytarz i sień. Nie musze używać grzejników. Ciepło na płytkach odczuwalne jest po około 2 godzinach .Fajne uczucie jak wychodzisz z wanny. Obecnie palę węglem i drzewem. Na priv przesyłam namiar na fachowca który robił u mnie całą instalację c.o i cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 17.11.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam Proszę odpowiedzcie-czy to duzo?Mam do wybudowania dom z płaskim dachem, taki klockowaty z garazem, niepodpiwniczony 144m2 pow. użytkowej, 175m2 całkowitej. Firma zażyczyła sobie za SSO 49 220zł brutto z fakturą-za całość, od wykopu po dach, w tym ścianki działowe, kominy, sprzątniecie terenu z obsypaniem terenu, na parterze chudziak, kierownik budowy.Termin prac 70 dni. Co sądzicie o tej propzycji? Spokojnie, powoli Cena nie powala, dom o tej powierzchni to koszt za wymurowanie "pod dach" max 30.000, zwłaszcza że chałupka jest bez podpiwniczenia i udziwnień w konstrukcji. Niestety nie bardzo orientuje się, jakie są koszty położenia dachu płaskiego, ani tym bardziej w jakiej technologii ma on być wykonany - napisz jaki to konkretnie projekt, będzie można powiedzieć coś więcej. Tylko jedna uwaga - nie daj się wpuścić w ich kierbuda. Po pierwsze, to powinien on być od początku do końca budowy, a nie tylko przy SSO, po drugie, twój kierbud to twój kierbud, a nei firmy, która mu płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 17.11.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 dach do końca płaski nie jest, lekkie spadki, wentylacja, konstrukcja stal+drewno, na to płyta OSB i papa termozgrzewalnafirma w cenie oferuje wszystkie maszyny-tylko materiałów nie ma(ale mają dojścia do hurtowni)na pewno robią solidnie-pytanie czy nie przeceniają za mocno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 17.11.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Wiecie gdzie można kupić rury grubościenne w Lublinie lub okolicach ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Miłego budowania budującym... Miszkający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 17.11.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Hej Radek! Podziel się informacją kto i za jaką kwotę zrobił Ci to ogrzewanie Sylwio! Akurat tą informacją podzielić się nie mogę, albowiem: 1. Płaciłem za znacznie większy zakres usługi; podłoża pod posadzki, izolacje, wszystkie instalacje wodno-kanalizacyjne, co, instalację pieca, zbiornika, położenie terakoty, wykończenie łazienki, kominka, itd. itp. czyli kosztów za samą podłogówkę nie znam. 2. To wszystko robiła ekipa krewnych-i-znajomych-królika, licząc sobie ceny "po rodzinie", a jak wiadomo tajemnica rodzinna to dużo więcej niż tajemnica handlowa Natomiast jeśli chodzi o kwestie technologiczne i eksploatacyjne, to nie ma sprawy. Pytaj - odpowiem. Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wheel_pirate 18.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Hej.Jestem na etapie rozglądania się za materiałami na podłogi a głownie interesuje mnie parkiet, ale taki prawdziwy a nie finiszparkiet, barlinek, itp. Nie wiecie gdzie w naszym województwie, a może nawet gdzieś dalej mozna kupić w atrakcyjnej cenie parkiet dębowy lub jesionowy? Chyba najlepiej kupowac prosto od producenta, bo wtedy cena jest ~ 30% niższa niż np. na Rusałce. Problem w tym, że Ci którzy mają dobre ceny nie zawsze się reklamują.Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Pozdrawiam.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevson 18.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 a ja mam pytanie o skup palet. Zna ktoś może miejsce w okolicach Lublina gdzie można dostać jakieś logiczne pieniądze za pozostałe z budowy i różnych dostaw materiałów palety? Na Kazimierzówce chcieli dać po 5 zł za 1 szt. i ... palety nadal leżą. Ktoś może wie gdzie skupują palety po np 10 zł lub więcej za sztukę? Bardzo będe wdzięczny za info bo już patrzeć na tę stertę palet nie mogę a kaucję bym przynajmniej odzyskał. Bo za część z tych palet zapłaciłem kaucję firmie po której słuch zaginął i telefony zamilkły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajdor 18.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 witam .Gdzie można kupić w dobrej cenie wełne Isover super mata oraz płyty k-g. Lublin i okolice . Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 18.11.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Hej. Jestem na etapie rozglądania się za materiałami na podłogi a głownie interesuje mnie parkiet, ale taki prawdziwy a nie finiszparkiet, barlinek, itp. Nie wiecie gdzie w naszym województwie, a może nawet gdzieś dalej mozna kupić w atrakcyjnej cenie parkiet dębowy lub jesionowy? Chyba najlepiej kupowac prosto od producenta, bo wtedy cena jest ~ 30% niższa niż np. na Rusałce. Problem w tym, że Ci którzy mają dobre ceny nie zawsze się reklamują. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam. M. Ja brałem parkiet dębowy od p. Jurka Ciepli z Łukowej (za biłgorajem) dąb I klasa kosztował 75 zł/m2 (ale sam sobie przywiozłem) tel. wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 19.11.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Ja brałem parkiet dębowy od p. Jurka Ciepli z Łukowej (za biłgorajem) dąb I klasa kosztował 75 zł/m2 (ale sam sobie przywiozłem) tel. wysyłam na priv Jeśli można też poprosiłbym o namiary na p. Jurka, jeśli można. A nie masz może jakiegoś kontaktu, do kogoś kto by ten parkiet po rozsądnej cenie położył ? A jeszcze lepiej przy okazji schody drewnem obił ? Tylko nei w cenie 400 zł / szt. jak ostatnio usłyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husyn 19.11.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam serdecznie Miło powitać wszystkich investorów w heroicznym zmaganiu się z budową Jako że Jesteście bogatsi o dośw poszukuję :1. Ekipy do SSO 2.kier-bud (w jakiś realnych pieniądzach ktory pojawia się na budowie) 3.Ekipy od przyłączy woda ,gaz 4.Namiary na solidne składy budowlano -metalowe(bede budował z ceramiki Leiera) 5.Namiary na fachowcow od dachu jak rownież składu drewna(więżba) 6.Namiary na geodetę (nie chciwego ale dokładnego)oraz o namiary na innych fachowców ktorych byście polecili z reką na sercu buduję APS 180 Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts