Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Chyba tańsza będzie ziemianka :wink:

Fizyk - ziemianki, słomianki i glinianki są teraz trendy - vide ostatni Murator czy Ładny Dom :-). Może by tak porobić za prekursora - TV przyjedzie, Unia sfinansuje, złodziej popuka się w głowę i pójdzie gdzie indziej :-)

No i na koncie nie będzie tak źle :-)

BabaB

W zaleznosci ile bedzie osob na spotkaniu forumowiczow, taki trzeba wybrac lokal...

Ja proponuje pizzerie Zodiak na ul Jana Sawy (za MediaMarkt-LSM)

moze ktos ma inne propozycje??

Ja jestem za i nawet niedaleko do domu będzie później :D . Jeżeli reszcie forumowiczów pasuje to umówmy się na jakiś dzień i .... jesteśmy umówieni.

Marta

moje gratulacje, chociaz wydaje mi sie, ze gmina caly czas "przyznawala" sie do tej drogi, o czym moze swiadczyc fakt, ze wlasnie byla odsniezana odkad zamieszkali tam ludzie w blizniaku

a na asfalcik raczej bym nie liczyl, jesli juz, to na cos w rodzaju nawierzchni jaka sa utwardzone Dwie Topole - mysle, ze na poczatek takie cos by wystarczylo :-)

Jak będę miał pismo z gminy i potwierdzenie z wydziału ewidencji gruntów ze starostwa dam znaki. Musimy to wykorzystać !!!

Z relacji sąsiadów (bliźniak) wynikało, że trzeba było się dogadywać z odśnieżarką ...

MOŻE WE WTOREK JUŻ BĘDĘ COSIK WIEDZIAŁ W SPRAWIE POZWOLONKA FIU FIU

Witam!

Guit

jakby bylo tak jak mowisz (tzn. tylko 10 % musieliby wplacic mieszkancy), to byloby niezle, mozna wtedy rzeczywiscie powalczyc o konkretna droge,

oby sie wam udalo :-)

Idkam

ciekawe jak do sprawy drogi podejdzie nasza gmina, mysle jednak, ze dopoki nie zamieszkaja tam wszyscy budujacy to raczej nie bedzie zbyt wielu chetnych do "zrzutki"

no i powodzenia w uzyskaniu pozwolenia - w tym roku mozna na naszej ulicy liczyc chyba tylko na Was, tak wiec do dziela :-)

Dla mnie może być u Janka Sawy. Też mam niedaleko. Teraz pytanie Kiedy??

Może następny tydzień? Dzień właściwie obojętny, chociaż chyba weekend byłby najlepszy. Poczekajmy troszeczkę, żeby więcej osób zobaczyło, że będzie spotkanie. Może wtedy przyjdzie więcej osób niż osotatnio.

Marta

spotkanie!!! jesteśmy za!

Janka Sawy!- jestesmy bardzo za!!! bardzo blisko do domciu (mieszkamy na p.balcera!)

tylko tera kiedy? wiecznie brak godzin w dobie - weekend zajęty- dla nas najlepiej wtorek po południu (wieczorem)! śledzimy temat!

swbeata- my jeszcze nie braliśmy kredytu i jak najdłużej to chcemy odwlec ale raczej wolałbym CHF chyba że z kursem bedzie jeszcze marniej! myślę podobnie jak idkam. ZOBACZYMY!

spotkanie!!! jesteśmy za!

Janka Sawy!- jestesmy bardzo za!!! bardzo blisko do domciu (mieszkamy na p.balcera!)

tylko tera kiedy? wiecznie brak godzin w dobie - weekend zajęty- dla nas najlepiej wtorek po południu (wieczorem)! śledzimy temat!

swbeata- my jeszcze nie braliśmy kredytu i jak najdłużej to chcemy odwlec ale raczej wolałbym CHF chyba że z kursem bedzie jeszcze marniej! myślę podobnie jak idkam. ZOBACZYMY!

a złotówka z pieca na łeb, bo się w USA poprawiły warunki inwestowania :-) To dla przyszłych kredytobiorc.ów w CHF

Fizykom pasuje - wtorek 19.00 u Janka Sawy na Pizzy :wink:

W ferworze umawiania nie dostrzegliśmy delikatnego puaknia MAriuchy - witaj wśród nas.

Jeśli chodzi o architekta - to ja robię u pracownika mojej gminy - ale tylko adaptację - bo projekt wybraliśmy gotowy z Archonu. NIe wiem czy chcesz robić projekt indywidualny czy tylko adaptację projektu gotowego. W zależności od tego będziemy mogli CI coś (kogoś) polecić. Zresztą poczytaj też poczatek naszego forum - tam jest kilka ciekwych wątków nja ten temat.

Hej - niech się mury pną do góry ...