Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli chodzi o to czy bloczki czy beton, to my robimy z bloczków. Kiedyś robiliśmy sobie z mężem takie małe porównanie i wyszło nam, że bloczki będą tańsze. Również zastanawialiśmy się nad cegłą, ale tak jak napisała aik, więcej zaprawy, więcej roboty. Tak więc stanęło u nas na bloczkach.

Pracującym życzę dużo zapału do pracy i oczywiście wszystkim dużo miłości z okazji Walentynek.

Czesc ALL:

Jestem juz zdrowy !!!!:):)

RHM: Gratulacje ...

Czy ktos nie kupuje cegiel przypadkiem - ja robie piwnice i slyszalem ze lepiej z cegiel ... tak wiec czeka mnie zakup kilku tysiecy cegielek :)

Ile zaplaciliscie za przylacze wodne - ja mam goscia ktory chce 1700 i nie wiem czy to duzo czy malo ??

YARES: czy mozesz mi tak lopatologicznie (krok po kroku i surowiec po surowcu) wytlumaczyc jak robiles piwnice i fundamenty ?? napisz na priv .. licze sobie koszt fundamentow i nie wiem co z czym, na co i w jakiej ilosci idzie.

Czesc ALL:

Czy ktos nie kupuje cegiel przypadkiem - ja robie piwnice i slyszalem ze lepiej z cegiel ... tak wiec czeka mnie zakup kilku tysiecy cegielek :)

i nie daj sie namowic na bloczki ;-)

Ile zaplaciliscie za przylacze wodne - ja mam goscia ktory chce 1700 i nie wiem czy to duzo czy malo ??

to zalezy jak dlugie jest to przylacze - ja za swoje zaplacilem 1100

YARES: czy mozesz mi tak lopatologicznie (krok po kroku i surowiec po surowcu) wytlumaczyc jak robiles piwnice i fundamenty ?? napisz na priv .. licze sobie koszt fundamentow i nie wiem co z czym, na co i w jakiej ilosci idzie.

poszlo :D

Witam !!!

Pytam bo ja będę miał zbiornik (niestety )bo gaz z gazociągu za kilka lat dopiero . I tak sobie liczę i liczę a gaz ze zbiornika jest droższy i dochodzą koszty dzierżawy zbiornika 40 -100 miesięcznie a to niebagatelna kwota . A prąd kusi tanią instalacją w domu itp i brakiem tej bomby na działce .

pozdr D.RZ