Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

u mnie gaz-rurka! :D

co do wodnego przyłacza to ostatnio znajomy hydraulik polecał usługi szwagra (robienie przyłacza wodnego). cena była 60 PLN za mb. już z rurą i siodłem. kopie koparką lub ręcznie - zależy ile metrów ma być. Wydaje mi się ,że to cena atrakcyjna!!! JEŚLI KOGOŚ TO INTERESUJE TO ZDOBĘDĘ NAMIARY.

p.s. po tym poście pewnie kumpel- hydraulik sam do mnie zadzwoni :lol:

nadal nie widzę konkretów na temat porównania bloczków z betonem z gruchy. za to idze temat cegieł, które u mnie nie wchodzą w rachubę!

u mnie nie będzie piwnicy tylko zwykłe fundam.

idkam czy sprawdzałeś ofertę kredytową BOŚa? jak wypadła w por z innymi? byłem tam dzisiaj! nie było tragicznie wg. mnie! ale to jeszcze niezabardzo!

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wszystkim nam gratulującym DZIĘKUJĘ.

Zauważyłam, że wśróg forumowiczów dominują młodzi rodzice. To dla nas takie wspierające i podtrzymujące. To ważne. Po mojej depresji. Czyli można to wszystko jakoś ogarnąć? Tę rzeczywistość i to MALEŃSTWO? Nie wypada rozpoczynać nowego wątku, ale na wszeklie rady wszystkich rodziców jestem otwarta. Dla Baby B> kilka szczegółów: waga 3200, wzrost 55 cm, rodziliśmy na Jaczewskiego, bardzo dobra opieka i jeszcze dodam, że oczy ma moje a policzki i usteczka męża.

A ws. budowy wybieramy okna. Chyba FERNO. Cegły kupowaliśmy w Kraśniku, wtedy była dobra cena. Pozdr.

My również gaz z rurki, dodatkowo kominek.

Chętnie bym porozmawiała z idkam o PTF, my również zastanawiamy się nad nimi. A więc jak? Na spotkaniu w piątek, czy sobotę? I gdzie?

Aik, u nas w projekcie ława jest na 40 wysoka i 60 szeroka, chyba w tę stronę :-? I ściana z bloczków do 50 ponad teren, chyba :oops: . Nie wiem nic na pewno, bo nie mam w domu projektu.

RHM - moja Jagódka była 57 "długa" i ważyła 4010.

Witam

RHM - moja kochana żona zajmuje się troche zawodowo kwestiami laktacyjnymi, itp (np, karmienie itd). Jak byś była zainteresowana to daj znać. Wyślę Ci jej gg na priva.

Mam komplet dokumentów. Dzisiaj zabieram ze starostwa druki oświadczeń i tego typu. Wieczorem podpisujemy i jutro zanosze do starostwa. Ciekawe ile bede czekal na pozwolenie. Ile wy czekaliscie?

Wszystkim nam gratulującym DZIĘKUJĘ.

Zauważyłam, że wśróg forumowiczów dominują młodzi rodzice. To dla nas takie wspierające i podtrzymujące. To ważne. Po mojej depresji. Czyli można to wszystko jakoś ogarnąć? Tę rzeczywistość i to MALEŃSTWO? Nie wypada rozpoczynać nowego wątku, ale na wszeklie rady wszystkich rodziców jestem otwarta. Dla Baby B> kilka szczegółów: waga 3200, wzrost 55 cm, rodziliśmy na Jaczewskiego, bardzo dobra opieka i jeszcze dodam, że oczy ma moje a policzki i usteczka męża.

A ws. budowy wybieramy okna. Chyba FERNO. Cegły kupowaliśmy w Kraśniku, wtedy była dobra cena. Pozdr.

Można chociaż na początku jest trochę no może nawet bardzo cieżko. Ja przechodziłam to dokładnie 2 lata temu, budowa trwała a w lecie z całą rodzinką będę już mieszkać w swoim domku. A teraz wytrwałości, cierpliwości i odpoczywaj w wolnych chwilach. Jeszcze pamiętam jak to było więc jak będziesz chciała porady pytaj, pomogę (sama też często dzwoniłam do koleżanek, bratowej). Też mamy okna Ferno. POZDROWIENIA

u nas było bardzo ciężko - budowa zaczęła się w czasie kiedy Mikołajek przyszedł na świat, jesteśmy już "po"... nie było łatwo, do 16.30 pracowałem, później do domciu i na budowę... to bardzo ciężki okres w życiu...dużo straciłem, jako tato, Anetka była bardzo wyczerpana - Miki nie należy do najgrzeczniejszych dzieciaków ;) ale cóż - sami się na to zdecydowaliśmy

POWODZENIA! ;)

pozdr,

Witam,

w imieniu MaPi, Pawsona, Fizyka i oczywiście swoim zapraszam dziś o 19.30 do restauracji Giussepe (boczna Chopina) na pogaduszki, pifko i kawałek pizzy.

Sorki za krótki czas do namysłu, ale pomysł narodził się wczoraj późnym wieczorem i został końcowo zaakceptowany dziś o 12.15.

Obowiązkowo materiały szkoleniowe, wyceny, projekty, operaty techniczne, kontakty i ....... dobry humor :wink:

Yares: a ile miales tego przylacza metrow ??

co do gaz-rurek to u mnie tez mam byc od poczatku mieszkania - chociaz teraz w projekcie i pozwoleniu jest kociol olejowy - jakby kogos interesowalo jak maksymalnie udziwnic sobie instalowanie gazu to piszcie na priv :)

RHM: co dachu to wybralem ostatecznie kogos innego - wasz byl dla mnie troche za drogi :(

Czy nikt z nowych budowniczych nie robi piwnicy ?? :cry:

Pawson

Yares: a ile miales tego przylacza metrow ??

cos tak okolo 15 m - na szczescie mam w drodze wszystkie media :-)

cena , ktora podalem obejmowala wykop, rure, wodomierz i dwa zawory - przez i za wodomierzem oraz "kranik", zebym mogl sobie weza podlaczyc :D

Pawson

nie wiedza, co traca ;-)

wierz mi, ze nie bedziesz zalowal, chociaz niewatpliwie podraza to cala inwestycje

Pawson

nie wiedza, co traca ;-)

wierz mi, ze nie bedziesz zalowal, chociaz niewatpliwie podraza to cala inwestycje

My chętnie zrobilibyśmy piwnice, ale właśnie ze względu na dodatkowy koszt, rezygnujemy z tego. Niestety.

Pawson, nie będziesz żałował.

Pawson, ja nie robię piwnicy, ale zrobię sobie 5-osobowy schronik dalej od domu - w razie czego. Będę też mogł czasem kolegów zaprosić :wink:

U mnie też gaz z rureczki - rura leci przez moją działkę.

No, zaczęło się odliczanie. Właśnie złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę. Zobaczymy ile będę czekał. Mam dzwonić za dwa tygodnie. Pożyjemy zobaczymy.

Równocześnie złożyłem kwity o wyłączenie ziemi z rolnej - pod budowę.

Jestem uzbrojony w cierpliwość i determinację.

cyt. " pierwsza czynność urzędnika - nalej wody do czajnika"

B_b jeśli masz czas i ochotę to możemy spotkać się w czasie weekendu, myślę, że aikowi też będzie to bardziej odpowiadało. A wczoraj było bardzo fajnie.

Czemu nie? :-) Może ktoś jeszcze będzia miał ochotę?

Ja tam nic nie przewiduję. Ja niespotykanie spokojny człowiek jestem. Ale Ruskie nadal z nami graniczą a nigdy nic nie wiadomo ;)

Nie no wiecie co, ja naprawdę jestem zaskoczony obsługą w Starostwie - tam gdzieniegdzie pracują fajni i mili ludzie :o . Naprawdę.

heheh zobaczymy czy nie zmienię zdania za 3-4 tygodnie :wink:

Trudno mi teraz powiedzieć coś odnośnie łykendu, ale śledzę uważnie ten wątek i jeśli okoliczności będą sprzyjające, to my chętnie się zmitingujemy.

A co - niech się mury pną do góry, niech kominy mają pion .... :p