Gość 20.02.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Oto nasz domek: http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=22&id_autora=1&spacer=2&proj=KONWALIA Projekt w lustrzanym odbiciu. Zmiany w elewacji: podnosimy ściankę kolankową, krokwie będą wypuszczone na jakieś 0,5 m i kąt nachylenia dachu zmniejszony do 42 stopni (teraz jest 45). W środku - łączymy część hallu na poddaszu z pokojem nad garażem - wyjdzie duuża nasza sypialnia (ze schodkami i "trójkątnym" sufitem) O bloczkach zaraz poczytam i dam znać. Czy ktoś z Was sie już na nie zdecydował? Spotkanko było bardzo sympatyczne - chętnie powtórzymy, może bez albo z innym zestawem dzieci BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 21.02.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Czy już wiadomo kiedy będą targi budowlane w Lublinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 21.02.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Z tego co wiem to 11-13 marzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 21.02.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Dzięki MaPi. Do wszystkich może spotkalibyśmy się w trakcie targów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 21.02.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 ...może spotkalibyśmy się w trakcie targów budowlanych. Jasne, najpierw na targi, a później na piwo podzielić się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 21.02.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 targi ...... i piwo ........... i piwo ................ i piwo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Ludzie - marzec to już wiosna BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Ja też chcę wiosny!!!Nawet chce mi się trawy pokosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 22.02.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Witam czy ktos z lubelskich forumowiczow wybiera sie 5-go marca na spotkanie muratora w WW. Odnosnie targow lubelskich my bedziemy w sob i chetnie spotkamy sie ze wszystkimi ktorzy rowniez tam sie wybieraja.Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.02.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Verunia , całe wieki Cię tu nie było ! Aik , ja wybieram się do W-wy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Bywałam, bywałam, tylko że tak po cichu. Kiedy te targi w Lublinie i jak was tam rozpoznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.02.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Nas (mnie) na targach nie budiet - wyjazd ...Ale i tak nie wiem, czy bym poszedł .... już mamy wszystko prawie doprecyzowane, a targi mogłyby nam duuuuuuuużo namieszać ...Wybierzemy się po zakończeniu stanu surowego zamkniętego. Czy macie jakieś sygnały o terminie nadejścia wiosny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 23.02.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 IDKAM: wg mojej wiedzy wiosna nadejdzie ................. na wiosne :) ile można zapłacić za cegły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 23.02.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Witam verunia, chociaż jak widzę to ty powinnaś witać mnie. Niestety nie czytałam całego "lubelskiego", więc nie wiem kto pisywał wcześniej . Targi z tego co wiem 11-13 marzec. A jeśli chodzi o rozpoznanie...? Kurcze nie wiem. Jeszcze trochę czasu jest, więc na pewno jakoś się umówimy. Napiszcie mi, jeśli wiecie, czy jeśli uzyskam pozwolenie na budowę domu wraz z szambem to czy nie będzie później problemu ze zmianą szamba na oczyszczalnię? Żebym mogła zrobić szambo, to muszę jechać do gminy, brać od nich zaświadczeni, że mogę poś, a ja nie mam jak pojechać. Poza tym muszą być badania gruntu. A ja chcę, żeby projekt i co tam jeszcze szybko trafiło na zud, i żebyśmy jak najszybciej uzyskali pozwolenie na budowę, bo kończy sie nam ważność mapki do celów projektowych. Projektant mówi, że nie będzie żadnego problemu z zamianą szamba na poś, bo poś to tylko zgłoszenie. Ale ja nie jestem pewna, bo przecież projekt zagospodarowania działki nie będzie zawierał posia tylko szambo. I co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 23.02.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Witam wszystkich, 5-go marca wybieramy sie na spotkanie muratora, posiadamy trzy wolne miejsca jesli ktos jest zainteresowany prosimy o kontakt, zapewniamy dowoz i powrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 MAPI, według mnie projektant mógłby wrysować na mapce jako alternatywę oczyszczalnię w miejscu szamba wraz z drenażem, to przynajmniej ZUD miałabyś z głowy przy zgłaszaniu oczyszczalni. Najlepiej zadzwonić do ZUDU i zapytać czy tak można bo w każdym mieście mają swoje własne wymagania.Jeśli chodzi o grupę lubelską, to byłam wcześniej ale też cię ciepło witam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.02.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Napiszcie mi, jeśli wiecie, czy jeśli uzyskam pozwolenie na budowę domu wraz z szambem to czy nie będzie później problemu ze zmianą szamba na oczyszczalnię? MaPi, ja dokładnie tak zrobiłam . Pani w urzędzie odgrażała się, że to ostatni raz, bo teraz wchodzą nowe przepisy, wg których w takich wypadkach trzeba będzie uzyskać nowe pozwolenie na budowę całości. Zgłoszenie w wypadku POŚ jest wtedy, gdy zmienia się istniejące szambo przy użytkowanym budynku na POŚ (po odbiorze budynku). A jeżeli zmiany mają miejsce podczs budowy / przed odbiorem budynku , to potrzebne będzie nowe pozwolenie na budowę. Zapytaj o to dokładnie w urzędzie, żeby nie mieć potem problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.02.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Witam wszystkich, 5-go marca wybieramy sie na spotkanie muratora, posiadamy trzy wolne miejsca jesli ktos jest zainteresowany prosimy o kontakt, zapewniamy dowoz i powrot No to się spotkamy . My wyruszamy wcześnie rano, żeby załatwić jeszcze parę spraw w W-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 23.02.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Ella dzięki. A czy koniecznie trzeba wykonywać badania geotechniczne gruntu teraz, na etapie projektowania? Wydaje mi się, że nie koniecznie, ale nie jestem pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 23.02.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Nikt naprawde nie jest zainteresowany wycieczka do WW i to w dodatku za darmoche, niewieze Czy moze wszyscy 5-go planuja juz wyruszyc na swoje budowy i czasu miec niebeda na spotkanie:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts