krzyszt17 15.05.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Nie martw się Agamon, Gesio się "wyrobił", przed samym deszczem, to i my będziemy mieli niedługo zalane ławy. Deszcz co prawda dzisiaj lał, ale u mnie już prawie wykopane i zaszalowane ławy, a jutro tzn. w piątek mają przyjechać gruchy z Faelbudu. Jak się nie zakopią (tfu! tfu! tfu!) to zaleją i podstawa domu już będzie, a potem to już tylko pod górę. (Chciałem powiedzieć do góry). Nie martw się Ella, lepsza pogoda i dla nas nadejdzie.Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 15.05.2003 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Byłem dzis na działce, wjazd i część dzialki rozorane przykry widok. Mój murarz jak przyjechał z ekipą kopac powiedział, ze jak zaczyna budowę to zawsze pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalif62 16.05.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Pada i wieje. Ale dla "dachowców" to nie jest zła pogoda. Właśnie zrobiłem schody strychowe i parapeciki w pokoju. Piękne łamańce mi wyszły Ma ktoś może namiar na kruszywo drogowe frakcji 40-60. Potrzebuję do oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Victor 17.05.2003 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Witam na forum. Rozpoczynam budowę w maju. Proszę o info w sprawie firm z Lubelszczyzny dających spore upusty na materiały budowlane, szczególnie na beton komórkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 19.05.2003 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Kalif. Jak miło, że znalazła się osoba która już zajmuje się wykończeniówką. Ja też to zamierzam zaraz zacząć. Interesuje mnie twoja oczyszczalnia. Ile potrzeba miejsca, ile kosztuje i cały erkondyszyn dotyczący oczyszczalni. Może i ja się zdecyduję na takie rozwiązanie.Apropos kryszywa. Jest taka firma w Lublinie na ulicy Chemicznej ALFA NORMA, tel. 5312117. Ja kupowałem tzw. kliniec do utrawdzenia zjazdu z działki gdzieś z okolic Bełżyc, zamawiałem telefonicznie tel. 608097880 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 19.05.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Witam, ławy już zalane. Odczekam tydzień i zaczynam iść w górę. Odnośnie firmy na Chemicznej, to i ja kupiłem tam 3 dni temu dwie przyczepki kruszywa do utwardzenia drogi, mają różne frakcje, cena ponad 40 zł za tonę. Kalif, mnie też interesuje oczyszczalnia, jaką masz mieć, ile kosztuje, gdzie kupowana, daj jakieś namiary.Vikor, wszystkie firmy dają niezłe upusty. Ja BK zamówiłem w Stalmecie, można u producenta (tańszy był ten z Niemiec). Za 24 można zapłacić 4,20 - 4,30 z transportem i rozładunkiem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.05.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 mnie tez interesuje oczyszczalnia- prosze o więcej informacji. A na razie czekam na koparkę- mają być jutro rano- jak będzie pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 21.05.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Znowu zrobiło się tu cicho, ludziska budują 24 godziny na dobę i nie mają czasu zerknąć do komputera. Niektórzy to nawet zadali pytania i nie czytają odpowiedzi. Piszcie co u Was, kto w wykopie, kto wyszedł z wykopu, kogo wykańcza wykończeniówka, gdzie najtańszy Dysperbit, a gdzie cement i okna, skorzystamy na tym wszyscy.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalif62 23.05.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2003 Gdzieś mi wcięło mojego wczorajszego posta, więc piszę jeszcze raz.Odnośnie oczyszczalni: firmy NEVEXPOL, jest dystrybutor w Lublinie ( firma DEJEK na Kraśnickich). Cena ustrojstwa w promocji 2670 złp bez robocizny i bez kruszywa.Powierzchnia zajmowana około 48 m2Wygląda to mniej wiecej tak: |------------|0---|------------| |------------|odstępy między rurami 1,5-2 m, długość 16m. Dzięki za namiary na kruszywo na pewno się przyda.Jakby co to są jeszcze kopalnie dolomitu w Sandomierzu.Mogę podać namiar. Transport 25+vat za tonę u faceta, który to rozwozi. Cena kruszywa sort 0-63 23 złp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalif62 23.05.2003 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2003 Właśnie sie dowiedziałem.20 t tłucznia około 1000 zł.A więc doliczyć trzeba tą kwotę do ceny oczyszczalni.No i robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 25.05.2003 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Byłem u dejka - cena 2800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 26.05.2003 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Witam Wszystkich, to ja michalus nie chce mnie zalogowac. Ja tydzien temu zalalem wieniec na scianie kolankowj,teraz majster muruje ganek,za tydzien dwa przychodza ciesle do dachu. Wsobote ogladalem na placu w hurtowni zakupiona przez siebie dachowke.A dzisiaj jestem na kursie a dom sam rosnie tak mysle [ Ta wiadomość była edytowana przez: michalus dnia 2003-05-26 11:51 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalif62 26.05.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Mam dobrą nowinę:Gmina, ze środków ochrony środowiska zwraca połowę kosztów związanych z budową oczyszczalni.czyli koszt oczyszczalni /2Potrzebne rachunki do przedstawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.05.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Kalif62, czy mógłbys podać podstawę prawną jako argument w dyskusjach z urzędnikami?Jakoś nie chce mi się wierzyć, że dla każdej gminy będzie to oczywiste...pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 27.05.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 P.S. Jeszcze przy okazji nadmienię, że kilka dni temu napisałam do Was dwa miłe liściki z budowlanymi życzeniami (bo ja na razie niestety jeszcze nie mam się czym pochwalić),ale owe liściki zniknęły.Dzięki za info o kruszywach i trzymam kciuki za Wasze postępy!!!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 28.05.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Michalus, jeżeli to sprawdzeni cieśle to daj na nich namiary.Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 28.05.2003 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 krzyszt17, wszyscy ich chwala robia wszystko, ale jak jest naprawde powiem ci jak zrobia u mnie. Daj namiar na priva to przesle telefo ale dopiero kolo soboty,teraz jestem poza domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 28.05.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Wysłałem e-mail i czekam na odpowiedź.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 28.05.2003 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 krzyszt17,wyslalem ci meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 28.05.2003 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 krzyszt17,wyslalem ci meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts