Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie martw się Agamon, Gesio się "wyrobił", przed samym deszczem, to i my będziemy mieli niedługo zalane ławy. Deszcz co prawda dzisiaj lał, ale u mnie już prawie wykopane i zaszalowane ławy, a jutro tzn. w piątek mają przyjechać gruchy z Faelbudu. Jak się nie zakopią (tfu! tfu! tfu!) to zaleją i podstawa domu już będzie, a potem to już tylko pod górę. (Chciałem powiedzieć do góry). Nie martw się Ella, lepsza pogoda i dla nas nadejdzie.

Pozdrawiam Krzysztof.

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kalif. Jak miło, że znalazła się osoba która już zajmuje się wykończeniówką. Ja też to zamierzam zaraz zacząć. Interesuje mnie twoja oczyszczalnia. Ile potrzeba miejsca, ile kosztuje i cały erkondyszyn dotyczący oczyszczalni. Może i ja się zdecyduję na takie rozwiązanie.

Apropos kryszywa. Jest taka firma w Lublinie na ulicy Chemicznej ALFA NORMA, tel. 5312117.

Ja kupowałem tzw. kliniec do utrawdzenia zjazdu z działki gdzieś z okolic Bełżyc, zamawiałem telefonicznie tel. 608097880

Witam, ławy już zalane. Odczekam tydzień i zaczynam iść w górę. Odnośnie firmy na Chemicznej, to i ja kupiłem tam 3 dni temu dwie przyczepki kruszywa do utwardzenia drogi, mają różne frakcje, cena ponad 40 zł za tonę. Kalif, mnie też interesuje oczyszczalnia, jaką masz mieć, ile kosztuje, gdzie kupowana, daj jakieś namiary.

Vikor, wszystkie firmy dają niezłe upusty. Ja BK zamówiłem w Stalmecie, można u producenta (tańszy był ten z Niemiec). Za 24 można zapłacić 4,20 - 4,30 z transportem i rozładunkiem.

Pozdrawiam.

Znowu zrobiło się tu cicho, ludziska budują 24 godziny na dobę i nie mają czasu zerknąć do komputera. Niektórzy to nawet zadali pytania i nie czytają odpowiedzi. Piszcie co u Was, kto w wykopie, kto wyszedł z wykopu, kogo wykańcza wykończeniówka, gdzie najtańszy Dysperbit, a gdzie cement i okna, skorzystamy na tym wszyscy.

Pozdrawiam Krzysztof

Gdzieś mi wcięło mojego wczorajszego posta, więc piszę jeszcze raz.

Odnośnie oczyszczalni: firmy NEVEXPOL, jest dystrybutor w Lublinie ( firma DEJEK na Kraśnickich). Cena ustrojstwa w promocji 2670 złp bez robocizny i bez kruszywa.

Powierzchnia zajmowana około 48 m2

Wygląda to mniej wiecej tak:

|------------|

0---|------------|

|------------|

odstępy między rurami 1,5-2 m, długość 16m.

Dzięki za namiary na kruszywo na pewno się przyda.

Jakby co to są jeszcze kopalnie dolomitu w Sandomierzu.

Mogę podać namiar. Transport 25+vat za tonę u faceta, który to rozwozi. Cena kruszywa sort 0-63 23 złp.

pozdrawiam

Witam Wszystkich, to ja michalus nie chce mnie zalogowac. Ja tydzien temu zalalem wieniec na scianie kolankowj,teraz majster muruje ganek,za tydzien dwa przychodza ciesle do dachu. Wsobote ogladalem na placu w hurtowni zakupiona przez siebie dachowke.A dzisiaj jestem na kursie a dom sam rosnie :smile: tak mysle :smile:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: michalus dnia 2003-05-26 11:51 ]

P.S. Jeszcze przy okazji nadmienię, że kilka dni temu napisałam do Was dwa miłe liściki z budowlanymi życzeniami (bo ja na razie niestety jeszcze nie mam się czym pochwalić),ale owe liściki zniknęły.

Dzięki za info o kruszywach i trzymam kciuki za Wasze postępy!!!

pozdro