Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witaj dyz!

nie wiem czy cie to pocieszy, ale pewnie kazdy z nas przeszedl ten sam etap poszukiwania tego jedynego wymarzonego lokum ;-)

przejrzelismy z zona dziesiatki (zeby nie rzec - setki) projektow a wybudowalismy taki, na ktory nie trafilismy ;-)

tak, tak, tuz przez zakupem zupelnie innego projektu pokazal mi go moj kolega, ktory wlasnie zaczynal budowe - tak znalezlismy "nasz" projekt :D

idkam - zdrowiej, bo na Jarzebinowej po malu zaczyna sie sezon budowlany - sasiad za mna robi instalacje wewnetrzne :-)

guit - fajnie, ze pies sie znalazl, troche to przykre, jak tak nagle znika przyjaciel rodziny

wiosno - przyjdz juz !!!

Dyz witamy w klubie :-) Co w tym Świdniku jest takiego pięknego, że tyle ludzi się tam buduje ;-)?

Quit - fajnie, że się pies znalazł :-)

Idkam - wracaj do zdrówka

A ja - w góry nabierać sił przed sezonem budowlanym i leczyć się z uzależnienia od klawiatury :-)

A mój projekt może wróci z ZUDu w końcu...

BabaB

Witam wszystkich starych i nowych forumowiczów

Nie było mnie tu dość długo, ale jest to spowodowane chwilową zmianą miejsca pracy i zamieszkania (Zatoka Perska). Dopiero teraz mam stały dostęp do internetu. Cieszę się że lubelskie forum tętni życiem.

Dyz – toż my będziemy sąsiadami, buduję od Ciebie na kilka rzutów beretem (początek ul. Krępieckiej). A dlaczego w Świdniku – bo Świdnik pikny jest.

Na wiosnę ruszam z wykończeniami (a właściwie moja żona – też baba budowniczy) instalacje, tynki, wylewki – teraz szukamy wykonawców.

Dostałem informację od żony, że jest do kupienia 3 m.sz. drewna dębowego, deski 1,5 cala, trzy letnie, podsuszone w cenie po 500 zł/m.sz. Brać czy nie brać – oto jest pytanie. Czy jest to dobra cena. Chcę obłożyć nim schody.

Pozdrowienia z ciepłego Bandar Abbas

Wiesiek

Salem alejkum wukanie 8) , przynajmniej ciepło ci tam a nie tak jak tu zima, śnieg i mróz. Ki diabeł cię tam posłał :lol: :o :wink: :D .

A my badania już mamy zrobione, projektant przyjedzie we wtorek zabrać papiery i mamy nadzieję, że już teraz pójdzie szybko i wkrótce złożymy wniosek o pozwolenie na budowę. :D :D

Ave wszystkim

Witaj dyz i czuj się jak u siebie.

Wukan - toż już prawie zapomniałem jak to się pisze ;)

Idkam - zdróweczka, zdróweczka i jeszcze raz zdróweczka.

Dyz - sporo projektów można obejrzeć na Piłsudskiego chyba 13. Jakieś biuro jest na Północnej, Archon jest w budynku Avonu obok ZUSu. Zresztą poczekaj - za tydzień bedą targi (te lepsze - czyt. większe) to bedą pewnie rozdawać. Ale największa skarbnica projektów to internet. Piszesz że masz wąską działkę - jak wąską?? (Mój domek mógł mieć max 9 m szerokości ;( . Ja oprócz standardowych domków oglądałem półówki bliźniaka (można zaadoptować do jednorodzinnego) lub skrajne kawałki szeregowców. Ale to wchodzi w rachubę gdy masz działkę o szerokości 15-17 metrów w najwęższym miejscu gdzie umiejscowiony będzie budynek.

Jescze jedno - Opel to nie jest trwały samochód!!! :evil: :evil: Jeśli ktoś twierdzi inaczej - jest w błędzie!!! :evil:

Wiem coś na ten temat. Pytanie brzmi - budować się czy naprawiać samochód. 8) :evil:

Czesc ALL

Fizyk: ale o co chodzi z tym oplem :):) ??

Idkam: jak sadze problem z twoja choroba lezy w zbyt malym dezynfekowaniu gardła (oczywiscie od wewnatrz) ... - Szybkiego powrotu do zdrowia zycze... Czekam na telefon od J.Ł. jak bedzie w Lubline - wydaje mi sie ze wystarczy wtedy sie z nim spotkac i dac mu zaliczke i problem z glowy

Wukan - pozdrowionka

Ja kce grac w ping-ponga i moja malzonka tez - tak ze prosze nas wpisac na liste :)

Yares - czemu piwnice nalezy robic z cegiel a nie bloczkow ?? tez o tym slyszalem ale zero konkretow ...

Wyceny materialow ciagle sie zmieniaja - okazuje sie ze wszystkie ceny nie do ruszenia da sie ruszyc .... :):)

Acha - jest podobno jakas promocja na dachowki Koramica angoba szlachetna - ja tego nie biore ale jakby ktos szukal to teraz warto sie zainteresowac.

pozdrawiam

Dyz witam wsrod lubelskiej braci budowniczych:-)

Z tymi projektami to roznie bywa, my np kupilismy juz dzialke z fundamentami i wprowadzilismy kilka zmian. Najwazniejsza zmiana jest dobudowanie podwojnego garazu. Podwoilo to koszt projektu ale warto bylo. Nie wyobrazam sobie domku bez garazu.

Z innej beczki: myslcie ludziki gdzie sie umawiamy na tych zblizajacych sie targach... kolejne spotkanie to juz powinno byc przy griliku na budowie :-)

Fizyq, ja tez nie mam zaufania do Opli :-(

Jestem właśnie w trakcie załatwiania sali do nogi. Jak będę znał konkrety to dam znać. Trzba potrenować przed sezonem.

Pawson !!!! Już ty dobrze wiesz co !!!!

A ja mam POŚ w projekcie. WIęc mam nadzieję nie mieć żadnych problemów z pozwoleniem.

A jutro poniedziałek. W tym tygodniu idę do Starostwa spytać co i jak . Zobaczymy.