fizyk 01.03.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Sorry Mario - ale dopiero wszedłem na forum. Już wysłałem CI odpowiedź na priv. Gramy od za tydzień - nie zmontowalibyśmy ekipy, więc ropoczynamy od przyszłego tygodnie. Szczegóły masz na priv. Jutro będzie sądny dizeń - dzwonię do starostwa - z pytaniem retorycznym - Czy nie mam żadnych poprawek w projekcie? Ciekawe jaka będzie odpowiedź. Pamiętajcie że w Starostwie w Lublinie środa to dzień bez interesanta. Można tylko dzwnić (heheh - a ja złożyłem wniosek o pozwolenie właśnie w środę). Pawson - jak tam sprawy motoryzacyjne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 02.03.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Chętni na nogę proszę o kontakt na priv. Potzrebuję imię nazwisko i telefon. Zmieszczę jeszcze ze 3-4 osoby. Pierwszy mecz jutro 20.00. A ja, a ja ??? Wiecznie nie będę chory !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 02.03.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 A więc skład murarsko-piłkarskicto: MaPi (a raczej Pi), Mariucha, Idkam no i chyba fizyk . Oficjalnie zamykamy listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 02.03.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ja własnie wróciłem z nart i mam nowy zapał do budowy! Witam, a gdzie byliście? M cześć! Byliśmy w Wierchomli - beskid sądecki - BYŁO CZADOWO ! Jeździcie trochę na nartach? Naprawdę polecamy wierchomlę! u mnie WZ napiszą sie w piątek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.03.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Byliśmy w Wierchomli - beskid sądecki - BYŁO CZADOWO ! Jeździcie trochę na nartach? Naprawdę polecamy wierchomlę! Ja mam jakiś uraz do Wierchomli, bo nabawiłam się tam baaardzo poważnej kontuzji . Nawet przez tę historię projekt domu został zmieniony na parterowy... ( z czego ostatecznie jestem bardzo zadowolona ). Więc nie ma tego złego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.03.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Jesli kogos interesuje POŚ to juz podaje co i za ile: Urzadzenie przy zalozeniu kursu euro 4 PLN: EPURBLOC 3000 dla 5-6 osób (moze byc jeszzce 2000 dla 4 osobale roznica niewielka oki 500 PLN na calosci) - 2914,68 SL RR 450 - 205,44 SL RBOU 450 - 171,20 drenaż 60 mb - 642,00 geowloknina 60 mb - 128,72 Czyli urzadzenie lacznie 4061,72 PLN Do tego dochodza: warstwy podsypkowe zwir gran. 20-40 - 12 ton - 1399,00 piach 19 ton - 380,00 zestaw przylaczniowy - 400,00 robocizna rozbita na: projekt - 399,00 wykopy+montaz - 1800,00 Wszystko lacznie 8439,72. Oczywiscie mozna zrezygnowac z elementow, ktore mozna samodzielnie zlatwic taniej ale chetnie oni sami wszystko zrobia . Pozwolenie tez sami zalatwiaja nalezy podpisac im tylko pelnomocnictwo i palcem sie nie kiwnie. Maja tez informacje o tych mozliwosciach kredytowania przez BOŚ. Dosc ciekawe oprocentowanie. My sie jeszcze ciagle zastanawiamy... Pozdrawiam Ewelina Drogo, drogo! Można w Lublinie taniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 02.03.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 A więc skład murarsko-piłkarskicto: MaPi (a raczej Pi), Mariucha, Idkam no i chyba fizyk . Oficjalnie zamykamy listę. Ale się mój Pi ucieszy, że w końcu będzie mógł się wyszaleć na boisku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 02.03.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ella: A gdzie mozna taniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.03.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ella: A gdzie mozna taniej?? Czy to jest oferta z Hydrosystemu? Sprawdź JPR na Zana - tam zawsze było taniej. Poza tym można też spojrzeć na forumową ofertę . Ja rozważam też skorzystanie z usług firmy Bioenergia -oczyszczalnie z osadnikiem czynnym - droższe, ale lepsze niż te tradycyjne. Jeśli uda mi sie przeforsować w gminie dofinansowanie (wszystko jest na dobrej drodze), to zapłacę 25% inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 02.03.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Jeśli chodzi o narty - to uwielbiam ten sport (szczególnie skoki). A poważnie - to w tamtym roku uczyłem się jeździć na Szafranówce (Szczawnica) Szło mi naprawdę dobrze. Jednak zjazd z Palenicy poszedł mi , jakby to określić - nie najlepiej (w proporcjach 35% na nartach, reszta - w różny sposób ). Wieczorem tego samego dnia, zachęcony powodzeniami wybrałem się z grupą (to było szkolenie) na Sromowce. Śnieg zmrożony (około 20.30 - ale stok oświetlony), koleiny itd. Wjechałem optymistycznie na samą górą na orczyku. Patrze w dół i ... o qurcze. Ale nic - jedziemy - a co ja nie dam rady? Zjechałem w trochę lepszych proporcjach niż z Palenicy 50/50. Zachęcony sukcesem, z olbrzymia dozą nadziei, że teraz będzie lepiej - znów zdobyłem szczyt za pomocą orczyka. Teraz szło mi o wiele lepiej do pewnego ostrego zakrętu ... A potem oddałem połamany kijek (20zł) a kontuzję ręki leczyłem przez 2-3 miesiące. Oczywiście z uszkodzoną lewą ręką prowadziłem autko na drugi dzień - ze Szczawnicy do Lublina. Ale mimo to nie rezygnuję - w przyszłym roku zaczynam się dalej uczyć - razem z 5-cio letnią córcią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 02.03.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ella: A gdzie mozna taniej?? Czy to jest oferta z Hydrosystemu? Sprawdź JPR na Zana - tam zawsze było taniej. . moze i tam jest taniej, ale nie jest to juz SOTRALENZ ja rowniez przymierzam sie do oferty Hydrosystemu i tak mi sie cos wydaje, ze jeszcze w tym tygodniu zapadnie decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.03.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 czesc ALL jestem ponownie - ostatnie cztery dni siedzialem w Czestochowie - mialem taka mala robotke ... Dzisiaj dochodze do siebie a jutro znowu zabieram sie do negocjacji handlowych z dodstawcami materialow Mam nadzieje na jakies male spotkanie polegajace na piciu piwa po targach (2 miejsca rezerwuje z gory) Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 04.03.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Hej!Powiedzcie, gdzie kupujecie w Lublinie (lub woj. lubelskim) materiały budowlane. Chodzi mi o hurtownie, składy budowlane, producentów ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.03.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 stmara - tak się dobrze zastanowić to wygląda że ta kraina to tak na wschód od Świdnika w każdym razie najwększa chyba ilość forumowych desperatów Jka się nazywa ten Twój projekt? Przeszukałem wiadomości od początku i nie trafiłem na jeden pewny typ, a może za słąbo szukałem? W każdym razie z tych co podawałeś, że podlegały rozważeniu to na moją działkę żaden nie wejdzie Wczoraj jeszcze przerzuciliśmy z żoną kilka ton katalogów w paru lubelskich biurach i ... chyba nasza pierwsza decyzja była najcelniejsza - APS-28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 04.03.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Czesc M1arta,my kupowalismy materialy na poczatku w Maxformnie na Zemborzyckiej, troche dokupowalismy drobnych rzeczy w Zimnych Dolach na Wojciechowskiej ze wzgledu na odleglosc od naszej budowy a teraz wiekszosc zapasow na dalsze etapy zamawiamy w Syke na Krochmalnej. Co do pierwszej nie mam najlepszych doswiadczen natomiast 2 i 3 sa ok. A SYKE moim zdaniem bardzo ok. Maja dobre ceny mozna sie dogadac i kupowac bez faktur i podatku. Bardzo sympatyczni i pomocni ludzie...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 05.03.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Chyba już czas do Was dołączyć, podglądam was i podglądam , a głosu nie zabieram, bo jestem na początku drogi do własnego domku - czyli kupuję działkę. Mamy już upatrzoną jedną taką, cena dogadana, załatwimy formalności i do dzieła! Mam nadzieję, że mnie tu przyjmiecie i podzielicie się swoim doświadczeniem! Póki co trzymam za was kciuki i wszystkich pozdrawiam!!! PA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 05.03.2005 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 czołgiem! witam dominia i m1arta - mam na dzieję,ze się tu zadomowicie w tej naszej niemałej społeczności. Każdy etap inwestycji we "własny kawałek nieba" nad lubelszczyzną upoważnia do obecności tutaj więc bierzcie się do roboty i gońcie tych co już są tu od bardzo dawna! niech się mury....POWODZENIA! a - napiszcie gdzie się budujecie! dyz: mój projekt nazywa sie KSIĘŻYC z pracowni "domus". oto link:http://www.dobredomy.pl/?id_project=41&infopage=1 nie jest on zabardzo na południową działkę ale może po adaptacji coś by się nadawało. min. wym działki to 1768m x 2608m - u ciebie by się zmieścił! u nas: WZ już napisane - w poniedziałek podpis władz i odbieramy kwit - (po 2 miesiącach- jakoś szybko zleciało). adaptacja w toku. jutro jadymy do murarza z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 06.03.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Witam !!! Hej DYZ - ja mam południową działkę i będę budował domek Neptun z pracowni Domus -adaptacja się już robi .pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Witam Wróciłam właśnie z gór i chyba nawiozłam trochę zimy Ale odpoczęłam rewelacyjnie Witam nowych, napiszcie, gdzie będą Wasze domki (świdnik )? Wukan - rrany Julek, ale Cię zaniosło w ciepłe kraje Mam nadzieję, że przynajmniej tam jest w miarę spokojnie. Działkę też mamy południową, a na niej stanie Konwalia z Horyzontu A może by tak się żeńska część Forum skrzyknęła na jakiś mały fitnessik czy basenik? BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.03.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 dominia i m1arta witam bardzo serdecznie. Mam nadzieję, że będziemy mieli okazję sie spotkać w niedalekiej przyszłości. Może targi? B_b ale masz pomysł, wyobrażasz sobie mnie na basenie??? Oj bo ja nie... Chętnie za to z wami wszystkimi spotkamy się po targach (może w sobotę?). Aik, Ella jak było na spotkaniu forumowiczów? Ale nam się zima zrobiła - znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts