fizyk 10.03.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Byłem w Starostwie - i nie chcę się chwalić, ale chyba jutro będę miał POZWOLENIE (a jak się nie uda to na 100% w poniedziałek). Jeszcze nie wiem kiedy będę na targach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 10.03.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Hay, nas na targach nie budiet, Mam nadzieję, że jak wrócę to zakwitną przebiśniegi i zaczniemy działać Pawson: U Jurka Ł. zamówiłem również deski ma szlunki i itp. W Ciecierzynie 590 za m3, u niego 350-400 Trzymajcie się M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 10.03.2005 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 CZOŁGIEM! wszystkim znajomym i nieznajomym! MAM WZ!! już są u architekta! w następny czwartek ZUD i dalsze formalności! dowiedziałem sie dzis przypadkiem ( z folderka), że szefem Stalmetu jest ojciec mojego kolegi! będziemy "robic" znajomości! Na targi się wybieramy ale jeszcze nie wiemy o której i jak długo tam będziemy. pomysł z knajpą o np. 18 jest OK. Najlepiej gdzieś w pobliżu co by długo nie szukać i nie łazić! Może macie jakieś propozycje! Pawson zajrzyj na priva! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 11.03.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Nie znam żadnych knajp w okolicach targów, a też nie wiem czy te w pobliżu dworca interesują nas . Tak więc może znów pizzeria na Bursztynowej? Może dostaniemy jakąś kartę stałego klienta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 11.03.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Hmm MaPi czy ktos jeszcze bedzie ?? bo chyba rozmawiamy we dwoje :)[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 11.03.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Hmm MaPi czy ktos jeszcze bedzie ?? bo chyba rozmawiamy we dwoje :)[/url] No jak narazie to tylko faktycznie my tu gadamy o tym piwku po targach. Hej czy jeszcze ktoś przyjdzie???? Tyle nas, a jakby nikogo nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 11.03.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Hej No wybrałbym się z wami na to piwko po targach ... tylko potem ten dojazd do Świdnika ... ale jakbym sie przemógł to nawet nie wiem jak was rozpoznać no i ewentualnie gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 11.03.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Dyz możemy wymienić się numerami telefonów. Na pewno się znajdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 11.03.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 czołgiem! my będziemy na 80%. może być na bursztynowej. może być 18.00 -lecz wciąż to jest 80%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 12.03.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 musze ostrzec na bursztynowej dzisiaj w kosciele ma byc obraz Matki Boskiej ten ktory chodzi od kosciola do kosciola. A wiec: a) przejazd bursztynowa w pewnych porach (16-18) moze byc utrudniony b) najwczesniej moge byc kolo 19 - gdyz wypada wziasc udzial w tych uroczystosciach Ustalajcie co chcecie (ja juz wiecej ne bede mogl dzisiaj zagladac tutaj) a ja tak czy sia zajrze do knajpy w okolicach 18-19 (to pod moim domem) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.03.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Właśnie wróciłem z rodzinką z targów budowlanych, szczególnie mój mały chłopak miał ciekawe zajęcie, przywiozłem do domu 7 balonów Jest bardzo ciekawa oferta do końca marca z harasiuk, dają rabat 30%, za pustaka MAXa U220 wychodzi 1,82 brutto!!Transpotr oczywiscie gratis. Czy ktoś z Was może mi wyjasnić czy POROTHEREM jest materiałem cieplejszym od ceramiki z Harasiuk - bo tak słyszałem? Dzisiaj natomiast poruwnywałem współczynniki obu materiałów, współczynnik U dla porothermu o grubości 44 cm wynosi 0,31/0,36 w zalezności od zaprawy, natomiast dla dużo cieńszego MAXa 0,23. I jeszcze mam pytanie odnośnie okien dachowych. W projekcie mam okna o wymiarach 78cm*160cm-to chyba strasznie duże okna. czy u was w projektach było podobnie i czy ewentualnie coś będziecie zmieniać?? No to chyba tyle, napiszcie co Wy ciekawego wypatrzyliście i jak tam spotkanie na pizzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Właśnie wróciłem z rodzinką z targów budowlanych, szczególnie mój mały chłopak miał ciekawe zajęcie, przywiozłem do domu 7 balonów Jest bardzo ciekawa oferta do końca marca z harasiuk, dają rabat 30%, za pustaka MAXa U220 wychodzi 1,82 brutto!!Transpotr oczywiscie gratis. Czy ktoś z Was może mi wyjasnić czy POROTHEREM jest materiałem cieplejszym od ceramiki z Harasiuk - bo tak słyszałem? Dzisiaj natomiast poruwnywałem współczynniki obu materiałów, współczynnik U dla porothermu o grubości 44 cm wynosi 0,31/0,36 w zalezności od zaprawy, natomiast dla dużo cieńszego MAXa 0,23. I jeszcze mam pytanie odnośnie okien dachowych. W projekcie mam okna o wymiarach 78cm*160cm-to chyba strasznie duże okna. czy u was w projektach było podobnie i czy ewentualnie coś będziecie zmieniać?? No to chyba tyle, napiszcie co Wy ciekawego wypatrzyliście i jak tam spotkanie na pizzy. Pozdrawiam My się wybieramy jutro Co do Maxów - rzeczywiście bardzo dobra cena Ja za to samo płaciłam 2,1 w styczniu (na moim materiale 1500 PLN różnicy ) I to też była dobra cena... Przypuszczalnie to U=0,23 policzyli dla ściany z ociepleniem (raczej tak, bo cudów nie ma) Jak wypadła na targach reprezentacja banków? I jak tam pizza BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 12.03.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Mariucha, mamy ten sam problem z oknami. U mnie w projekcie też są jakieś 150 na 70-coś i zmieniamy na 100%. Mój mąż przylukał że to strasznie duże, zresztą wystarczy zobaczyć w naturze mniejsze a i tak wydają się wystarczające. Zależy do jakiego pomieszczenia, ale np. do łazienki, pokoju gdzie jest już normalne okno to wystarczy mniejsze dachowe. Zmieniamy. Zmieniamy też (m.in.) strop z akermana na terivę, i schody z betonowych na drewniane, bo mamy ofertę solidnego wykonawcy (widziałam-super) a cena obłożenia betonu potem drewnem to wychodzą schody drewwniane z niewielką dopłatą. Dziś zaliczyłam targi, byliśmy na piechotę, zostałam obryzgana przez tira , naniosłam do domu makulatury i jak po poprzednich targach nic konstruktywnego się nie wykluło. Ale dobra okazja na zebranie ofert, może przydadzą się później . Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.03.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 A na pizzy było bardzo miło, bardzo dobra pizza i żałujcie, że was nie było. Mariucha, my w projekcie mamy okna (jeśli się nie mylę) 60/120. Z tego co oglądałam na stronach producentów okien dachowych są to raczej niewymiarowe okna, więc na zamówienie. Najbliższe były (chyba) 58/118 lub coś takiego i takie będziemy chyba brać.Czy ktoś z was wie może skąd można wziąć podkłady kolejowe lub słupy telegraficzne drewniane???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 12.03.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 czołgiem! Meldujemy się i my po targach i pizzy. targi nas wykończyły fizycznie. Głowa bolit od rużnorodności materiałów i cen. Nic konstruktywnego - "proszę ulotki - zapraszam do siedziby firmy po konkrety"! Natomiast pizzaparty wypadło extra! Rzeczowe rozmowy przy smacznym posiłku. wprawdzie mało nas było: MaPi x 2, stmara x 2 i Pawson x1 - ale wszyscy na podobnym etapie inwestycji więc tematyka rozmów ta sama. Ogólnie bardzo miło - do powtórzenia ! co do okien to u nas połaciowe w świetle ościeży mają: 78 x 160 czy to bardzo nietypowe? Od poniedziałku ostro do negocjacji cenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 12.03.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Witam wszystkich bylismy z zoną na targach ( moze ktoś zauwzył faceta co nosił za żonę torbę wypchaną reklamami- bidula jak ona mogła tak długo tyle targać ?. Szczególnie zainteresowała nas oczyszczalnia ścieków nowego typu- firmy poliplast. Wstepnie wyglada rewelacyjnie, nie ma kominków ani drenaży, nie trzeba rzucac drożdży- czyli nie śmierdzi.Tylko cena ok. 10 tyś. zł. Stanowczo za droga jak na nowość. Rozmawiałem bezpośrednio z dyrektorką.Powiedziałem ze jesli mysla poważnie o sprzedaży to bynajmniej w momencie promocji powinni dac cene nizsza. Aby klientów przekonac do nowego wyrobu. Umówiliśmy się na spotkanie po świętach. Jesli ktoś byłby zainteresowany to moze byśmy spróbowali wspólnie negocjować cenę. Informcje o oczyszczalni sa na stronie : http://www.poliplast.pl Pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 12.03.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Agamon, to jest cena tylko za sprzęt, do tego dochodzi robocizna -nie wiadomo ile (ci ludzie z targów tylko sprzedają, nie montują).Ja dostałam wstępną ofertę od firmy Bio Energia Sp. z o.o. (tel. 744 94 84 ) , która robi właśnie takie oczyszczalnie z osadnikiem czynnym - 11 tys. za pełną opcję z przepompownią oczyszczonej wody do podlewania ogródka i robocizną. Sama oczyszczalnia bez przepompowni - na pewno znacznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 12.03.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 agamon: Ta oczyszczalnia jest nawet niezła ale cena przyprawia trochę o zawrót głowy. zwłaszcza,ze ta cena to NETTO!! jak mi mówił producent a brutto to będzie 12 tys + robocizna. Firma nie ma możliwości policzenia 7% vatu za robociznę - narazie starają się to zmienic tak aby te 12 tys. kosztowało juz brutto z robocizną. Podobną oczyszczalnie ma firma BIOENERGIA - koszt podobny ale firma pomaga w załatwianiu dopłat z funduszów eur. a inwestor zobowiązany jest do pokrycia tylko 10-15% inwestycji. Jeśli to ciebie zainteresuje to wyśle ci namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.03.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 czołgiem! Meldujemy się i my po targach i pizzy. targi nas wykończyły fizycznie. Głowa bolit od rużnorodności materiałów i cen. Nic konstruktywnego - "proszę ulotki - zapraszam do siedziby firmy po konkrety"! Natomiast pizzaparty wypadło extra! Rzeczowe rozmowy przy smacznym posiłku. wprawdzie mało nas było: MaPi x 2, stmara x 2 i Pawson x1 - ale wszyscy na podobnym etapie inwestycji więc tematyka rozmów ta sama. Ogólnie bardzo miło - do powtórzenia ! co do okien to u nas połaciowe w świetle ościeży mają: 78 x 160 czy to bardzo nietypowe? ten wymiar z tego co podgladam na ofertę z targów jest typowy, ale strasznie duże te okna ( no i cena najwyzsza) Z tego co pytałem, najczęściej kupowane są te o wymiarach 78/118, ale to już indywidualne preferencje każdego. Co do tych wartości współczynnika przenikania ciepła dla POROTHERMU i MAXA zapytałem o to przedstawiciela producenta POROTH, ale nie potrafił tego wyjasnić. Co do tej pizzy to na pewno następnym razem skorzystamy, a póki co trzeba się pomału rozgrzewać przed kolejnym meczem piłki nożnej we wtorek. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 12.03.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Ella: no właśnie! zanim napisałem to mnie uprzedziłaś! spox! wracając do targów to napewno utwierdziłem się w przekonaniu,ze: BK - niemce, okna dachowe Fakro ( muszę porównać Roto a tu nie widziałem i były jeszcze jakieś RoofLITE nowość po Velluksie), kominek Tarnawa z DGP, brama garażowa chyba Droma (napewno nie HURMAN), drzwi wewn. Polskone (najtańsze- 150 PLN) ,zewnętrzne jesli Polskone to z włókna szklanego - fajne drewniane (np. machoń) były w Dewro. To na dzień dzisiejszy. pewnie odmieni nam się jeszcze wiele razy ale dobrze mieć sprecyzowane podstawy do poszukiwań i porównań. a i jeszcze jedno - wszyscy na targach "jak jeden mąż" mówią że dzisiejsza cena to tylko do końca marca a potem podwyżki!!!!! bez względu na firmę, rodzaj materiału itp. drożeje wszystko i to duzo!!!! KUPUJ PAN TERAZ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts