agamon 13.03.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Dzieki za odpowiedzi,cena rzeczywiście buforowa- chyba firma mysli o sepuku.ale zobaczymy co odpowiedzą. Ella - skorzystam z telefonu. Moze na nastepne spotkanie uda mi się wyrwac Pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.03.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 A apropo krzyku handlowców o podwyżkach cen oto taki przykład:dostałem oferte na ocieplenie elewcji domu ( MAtelbud) i handlowiec przez kilka dni molestował mnie telefonami abym szybko zamówil bo drozeje. Zwróciłem się o ofertę do konkurencji ( Budoterm) i uzyskałem odpowiedz ze ceny już są wyższe ale pomimo podwyzki dostałem niższą cene za m2 niż oferowal mi Matelbud.Czytajac uwaznie wypowiedzi analitówk rynku, nie należy spodziewać sie podwyzek.( budownictwo jest o 30% mniejsze niz w ub. roku)Chodzac po targu jeden z handlowców przy pozdrowieniu powiedział ze pamieta mnie jako trudnego klienta ( w sensie pozytywnym) i ze wszyscy z hurtowni lubelskich mnie dobrze znają. Wypowiedź tego handlowca wprawiła moją żonkę w dobry humor i dumę.Metoda moja jest taka : przychodze do hurtowni i proszę o ofertę na konkretny materiał, jednocześnie prosze o ofertę ostateczna i informuję ze z tym samym zapytaniem zwracam się do konkurencji. Jesli chcą abym u nich kupował to niech się dobrze zastanowią Pytam tylko raz wiecej nie bede się targowal.( zasada przetargu)Efekt murowany.I jeszcze jedno - pilnujcie cen. Handlowcy często podpuszczaja klienta na jednym asortymencie ale na innych odrabiaj z nawiazką.Pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.03.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 targi w sumie w porzo. chociaz my szukalismy cegielni i nie bylo ani jednej ... W sumie zauwazylem ze jak sie czlowiek nie wdaje w nic nie dajace rozmowy o wszystkim i niczym to mozna calkiem szybko obleciec cale targi PTH jest cieplejszy od MAX-a bo jest porowaty (a przynajmniej powinien byc) przy czym jesli planujesz zastosowac jakiekolwiek ocieplenie to roznice w cieplocie samego pustaka przestaja miec jakiekolwiek znaczenie ... Czy ktos zamawia gdzies wieksza ilosc BK ciekawi mnie jaka macie cene na a1 pustaczek 24 cm i jeden 12 cm ??? - robi z nich sciany wewnetrzne ?? KOMINKI i DGP: czy wg was oplaca sie konsultowac sam projekt z wykonawcami DGP zeby murarze od razu uwazglednili kanaly podczas murowania czy dopiero jak bedzie SSO ?? Pytalem sie na targach punkt widzenia sprzedawacow kominkow byl podzielony ,,, czesc mowi ze teraz a czesc dopiero w przyszlym roku .... Co do podwyzki cen materialow to jak czesc z was wie kupilem PTH w grudniu po super promocyjnej cenie - nikt na rynku nie byl w stanie takiej dac (sprawdzalem) a teraz wieneberger obnizyl ceny na wszystko i mysle ze moglby zejsc z 10 groszy na pustaczku ponizej tego co placilem .... OKNA: ja mialem w projekcie 78/114 albo cos okolo ale 6 sztuk chcialem wieksze ale mniej wiec wszyscy sprzedawcy polecali mi FAKRO 78/140 - NIKT NIE WSPOMINAL O WIEKSZYCH - wydaje mi sie ze gdyby te wieksze byly popularne i warte polecenia to wszyscy by mi je chcieli wcisnac ??? Ja osobiscie odradzam tak duze... PIZZA SUPER - czekam na nastepna ... Pawson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 14.03.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Babo - wysłałam Ci 2 wiadomości na priva, ale nie mam ich w skrzynce "wysłane". Czyżby nie docierały??? A propos okien dachowych, to w OBI widziałam wczoraj ROTO - 118 na 78 za cenę 549 złotych, bez kołnierza. Co o tym myślicie??? Bo się zastanawiam . Czy ktoś ma namiar na tanie bloczki fundamentowe? Pozdrawiam. Capra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.03.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Witam po weekendzie. Targi - w sumie OK. Tak jak Pawson powiedział - mozna szybko oblecieć. Szukałem firm n/t POŚ. Nie mogłem ich wypatrzeć. Ale skorzystam z numerku od Elli. W sobotę były imieniny Krystyny - a to bliska rodzina - więc wieczór miałem zajęty totalnie. Nawet na targi poszedlem w niedzielę. W sumie to nic ciekawego nie było. Ja rozmawiałem w sprawie kredytów (tak wstępnie). I tak jak przyjdzie co do czego (pewnie w wakacje) to warunki i o%owanie się zmieni. Skończy się wiosenna promocja - zacznie wakacyjna itd. Jak będę kończył stan surowy i znał wyceny stanu końcowego (mniej więcej) wtedy będę starał się o kredyt. Na razie ciągnę ze środków własnych. A samo budowanie - o ile pozwoli pogoda - to rozpocznę w kwietniu - już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.03.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Opinię o targach mogę potwierdzić - w sumie OK Bloczki - przed halą stał człowiek z Radomia, ma bloczki wibroprasowane z B15 po 2,40 z dowozem. Podobno ma wszystkie atesty. Na Krochmalnej jest 2,50. Może się skuszę ... Oczyszczalnie były w hali B, ale nie wzięłam namiarów (jako dumny posiadacz miejskiej kanalizy ) Co jeszcze ciekawego? Fotele masujące , łoscypki. Też porozmawiałam z bankami (to akurat niezaprzeczalny atut takich targów - kilka banków na małej powierzni - spora oszczędność czasu). Były też kosmiczne kotły jakiejś raczkującej w Polsce niemieckiej firmy (jeśli kogoś interesuje pompa ciepła lub kolektor słoneczny). Fajne były też płytki tarasowe (kamień lub betonowa imitacja). Jakiegoś objawienia nie doznałam. Potwierdziła się podwyżka cen styropianu oraz fakt, że wszystkie hurtownie mają oczywiście jeszcze stare zapasy Byle kupić w marcu Capra - niestety nic do mnie nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.03.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Baba - a namiar na lekarza doszedł do Ciebie?? Wysyłałem w tamtym tygodniu?? Kiedy pozwolenie - chyba jutro Przypominam wszystkim zainteresowanym o głównym wydarzeniu jutrzejszego wieczoru. We are champions my friend .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Fizyk - dziękuje bardzo, namiar doszedł i zostanie wykorzystany Może uda się zachować migdałki w ilości zaprojektowanej przez Naturę Pozwolenia zazdroszczę i gratuluję Gdzie się zamierzacie ulokować w Dąbrowicy? Pozdrawiam BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 15.03.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Właśnie wzięła mnie choroba . Zapalenie krtani ze szmerami w oskrzelach. Siedzę w domu do niedzieli. Zarz bede miał bańki Mam nadzieję Baba - że Wam się uda. Od tego lekarza słyszałem - że można też leczyć to zachowawczo - a nie od razu operacyjnie. Lokujemy się w Dąbrowicy, jakiś kilometr od końcowego 3ki w okolicach skrzyżowania na Barak (jest takie w okolicach takiego sklepiku spożywczego). Jakiś niecały kilometr przed szkołą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 15.03.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Fizyk, kuruj się bo dzisiaj bez Ciebie drużyna była mocno osłabiona Zapalenie krtani, może za dużo zimnego browarku Życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Fizyk - współczuję, wracaj do zdrówka. Ładna okolica, kiedyś też tam myszkowaliśmy w poszukiwaniu działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 16.03.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Fizyk - 3maj sie i nie daj sie wstretnym zarazkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.03.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia. Niezależnie od rodzaju forum - są one bardzo budujące Postaram się jak najszybciej dojść do siebie. Z tego co wiem - to już pewnie mam do odebrania pozwolenie - ale niestety odbiorę je dopiero w poniedziałek. Ale ponieważ Pani obiecała mi wysłać informację do sąsiadów, więc już rozpocznie się okres dwóch tygodni na uprawomocnienie. A w kwietniu, jak pogoda pozwoli - zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 16.03.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Fizyku, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. I gratulujemy pozwolenia. Chciałoby się już mieć swoje....ehhhhhhhhh.W sprawch budowlanych cisza................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 18.03.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Co tu na forum taka pustakowa cisza.Cytat ze znanego filmu:"... ta cisza krzyczała ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Co tu na forum taka pustakowa cisza. Cytat ze znanego filmu: "... ta cisza krzyczała ..." Cisza przed burzą Trochę wyschnie i się zakotłuje BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.03.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 E tam, przed burzą - żadnej burzy jak nie było, tak nie ma. Czyżby wszyscy już pracowlai na budowach. Przecież nie rozpoczęliśmy jeszcze oficjalnie sezonu !!!! Ale będę miał roboty w Wielkim Tygodniu. To naprawdę będzie Wielki Tydzień. Aż się nie mogę doczekać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.03.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 Witajcie, właśnie dziś zacząłem1/ był gość od podadzek- pomierzył , policzył, załatwił tanio materiały- jak się sprawdzi to go polecę , na razie nie chwalmy dnia ....2/ jeździliśmy za oknami- pojechaliśmy bezpośrednio do producenta, wstępnie różnica jest w porównaniu do sklepów, jak wyjdzie dobrze to też polecę... jw.3/zleciłem gościowi wykonanie przyłacza gazowegoUff i dzień zleciał. Fajnie ze już wiosna, bo w domu było co raz trudniej wysiedzieć.Pozdrowienia dla wszystkichagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 20.03.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 No tak wiosna, a my nie mamy jeszcze zaadaptowanego projektu. Jak tak dalej pójdzie to zaczniemy na jesień.. . Jedyny tego plus to taki, że może uda się nazbierać więcej własnej kasy, nie patrząc nawet w stronę banku. Ma ktoś z was może namiary na tanie słupki ogrodzeniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 20.03.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Witam !!!! Ja kupowałem u mini producenta i wyszło mi najtaniej w promieniu 50 km (wszędzie dzwoniłem) . Jesli chcesz to sobie pojedź (num.telefonu niestety zgubiłem) . Wytłumaczę ci : wyjeżdzasz z Lublina al.Warszawską na drugiej górce sławinkowskiej są światła -w prawo zbożowa a w lewo masz skręcić i zjechac stromo w dół (obok ściany skansenu) na samym dole nie skręcać nigdzie tylko jechać tak jak droga prowadzi ,przejedziesz przez mini mostek i jeszcze kilkaset metrów tą drogą (nieciekawa więc się nie przestrasz) jedź powoli po lewej stronie drogi przy takich wielkich chyba topolach jest dom i ten zakład (jakiś szyld powinien być ) a jeśli nie to lezy tam mase rolek siatki -przynajmniej jak ja tam byłem to pełno jej leżało i słupków . Facet tam wszystko robi od podstaw (siatkę też) Warto bo najtaniej :siatka -9,50 za metr powlekana ,zielona ,drut ocynkowany gruby,słupki -16,50 sztuka ,niemalowane Uwaga !!! Ja kupowałem rok temu więc ceny na pewno poszły w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts