Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich

Fizyk – gratulacje , wreszcie poczujesz smak budowania.

Baba_budowniczy – pisałaś po pobycie na targach, że widziałaś fajne płytki tarasowe. Jestem nimi zainteresowany, może masz jakieś reklamówki z namiarami na sklep: adres, telefon lub strona www , byłbym wdzięczny.

Pozdrowienia

Wiesiek

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

czołgiem!

Fizyk: GRATULUJEMY ! ! ! Jak długo czekałeś na to A4 od mom. składania pierwszych kwitów budowlanych?

Nasz projekt utknął na ZUDzie. Nie wiem ile jeszcze tam poleży.

Moja osobista małżonka lata właśnie po składach i zbiera oferty handlowe na wycenę materiałów. Narazie podoba nam sie wycena dachu ze stalmetu. Za kompletne pokrycie 280m2 Euronit S + 5 okien fakro (78x140) chcą 18 500 PLN. cena jeszcze do negocjacji. Sami przyznali ,że materiał na ściany mają drogo wiec pewnie weźmiemy gdzie indziej. Może nawet w lokalnym składzie w Mełgwi.

Mam ciekawe próbki Foli na dach: TOPFOL i TYVEK - moze znacie, polecacie lub odradzacie którąś?

jeśli ktos jest zainteresowany, to będę miał (w zasadzie teść :) ) bramę wjazdową (razem z furtką) do odsprzedania - chęć zakupu zgłosiła już AIK ;)

ale zróbmy przetarg - czekam na propozycje cenowe ;) odnowiona brama nie musi wcale stanowić prowizorki ;)

zapomiałem dodać, że chodzi o bramę, która jest aktualnie "zainstalowana" na mojej posesji ;)

może na którymś ze zdjęć w galerii uda się ją podpatrzeć, w razie czego pyknę zdjecie

bliższe info na priva

pozdr,

Witam wszystkich

Fizyk – gratulacje , wreszcie poczujesz smak budowania.

Baba_budowniczy – pisałaś po pobycie na targach, że widziałaś fajne płytki tarasowe. Jestem nimi zainteresowany, może masz jakieś reklamówki z namiarami na sklep: adres, telefon lub strona www , byłbym wdzięczny.

Pozdrowienia

Wiesiek

Witam :-)

Tarasy:

http://semmelrock.pl/privat/impressionen/index.htm

Szczególnie spodobały mi się płytki Bradstone w kolorze piaskowca.

Namiary w Lublinie: Inwest Dom, Mickiewicza 18, tel 744 54 53

Fizyk: GRATULUJEMY ! ! ! Jak długo czekałeś na to A4 od mom. składania pierwszych kwitów budowlanych?

Nasz projekt utknął na ZUDzie. Nie wiem ile jeszcze tam poleży.

U mnie to trudno powiedzieć - bo już sam zapomniałem kiedy to było. Na początku listopada dałem projektantowi komplet dokumentów (wszystkie WZ, projekt itp. On zajął się wszystkim. Wtedy nie było pośpiechu, więc ja nie przyciskałem. Wiedziałem, że facet robi to długo , ale bardzo dokładnie (adoptował jakiś projekt naszego kolegi z forum przez pół roku). Ja otrzymałem dokumentację w połowie lutego (byłoby z tydzień szybciej, ale u mnie było zamieszanie z adresami itd.

W każdym bądź razie od momentu złożenia dokumentów we starostwie otrzymałem pozwolenie w niecały miesiąc (z czego prawie dwa tygodnie papiery leżały u konserwatora zabytków - u archeologa). Przez mojego projektanta/architekta miałem obiecaną jedną rzecz, mianowicie - że na pewno pozwolenie będę miał jescze przed sezonem, tak żebym wraz z początkiem sezonu zaczął budować. Słowa dotrzymał.

A szczegóły opowiem jak się spotkamy.

MaPi - przecież ja żartowałem - Idkam był przez cały czas na sali. Qrcze to już pożartować nie można :wink:

Ale Pawson nie przyszedł. Powiem jego żonie osobiście :wink: Paweł - słyszałeś