Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich , ja zaczynam budowę niedaleko lublina za ok miesiąc . Jak czytam waszą koresp. to buzia mi się ze zdziwienia otwiera jak wy wszyscy oblatani jesteście . A wydawało mi sie zawsze , że na budowlance się znam...

Interesuje mnie koszt koparki : dom 130 m2 bez piwnic garaż szambo itakie tam ...

odnośnie oczyszczalni to mi odradzila architektka , bo to mimo wszystko duży koszt , a jak Polska wejdzie do UNI to będą kanalizować wszystkie gminy (moja działka łapie się na pierwszy ogień , mam nadzieję ) a z tym dofinansowaniem to bardzo wiele zalezy od gminy . Moja jest tak biedna , że nawet planów zagospodarowania terenów jeszcze nie mają ,a za przekształcenie działki ,choć nie powinni , brali pieniądze .

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że zjadło mój ostatni post, w związku z tym piszę jeszcze raz. Pochodziłem po składach i największe upusty dają w Stalmecie, Bazie Maxformie (zależy na co), jest też hurtownia folii, jak się jedzie drogą na Piaski, przed skrzyżowaniem do Świdnika, po prawej stronie. Tam na folie dali najlepszą cenę. Agamon, ławy zalane i oblane, czy może siedzisz już w piwnicy i pijesz zimne piwko?

Ja wczoraj wysmarowałem dysperbitem ściany fundamentowe (i siebie), dzisiaj będe kończył.

Mam namiar na niedrogą (chyba) zagęszczarkę - 40zł doba.

Pozdrawiam Krzysztof.

U mnie ściany fundamentowe skończone, smaruję dysperbitem i walczę z komarami. Dzisiaj kleimy styropian kładziemy siatkę i folię, jutro zasypywanie zagęszczanie i kładzenie rur kanalizacyjnych. Tempo, że nie wyrabiam na zakrętach (jeżdżąc samochodem też). Najwyższy czas umówić się na piwko. Ciekawe co u innych, czy Ella już zaczęła budowę, na jakim etapie dach Michalusa i co się u Was dzieje odezwijcie się.

Pozdrawiam Krzysztof

Kalif, po 23 taczki nie widać, a komputer jeszcze się świeci i warto zajrzeć na forum. A tak na poważnie, to za dwa tygodnie ja też przeniosę się na działkę a tam tylko dostęp do komórki będzie, więc na forum będę zaglądał raczej nieczęsto.

Agamon jakie upusty dają na Zapela w Matelbudzie? Odpowiedz szybko proszę.

Pozdrawiam wszystkich Krzysztof.

u mnie juz sciany fundamentowe wybudowane, zasmarowane, są schody i taras(juz moge powiedziec"ide na taras i wroce zaraz:)"), jest kanal w garazu, w poniedzialek robie kanalizacje i pare przewodow a wtorek sroda bede zasypywal i zageszczal i moja prosba o namiary na zageszczarke, [email protected], dziekuje i pozdrawiam wszystkich budujacych.

Ostatnio mam problemy z wysylaniem postow...

Mam pytanko do Krzysztofa : potrzebna mi drewniana szopa , a ty cos o takich pisales , podaj mi wiecej informacji na ten temat : kto , gdzie i za ile ???

Agamon - dla ciebie koparka : St. Zlotnik 0502919603 5zl za mb lyzka 70 ale ma tez 40 tyle ze nie wiem ile .

Jeszcze raz pozdrawiam wzystkich. a propos : moze ktos potrzebuje tabliczke posesyjna ?

Odnośnie zagęszczarki, sprawa nieaktualna, pożyczyłem na piątek i sobotę, cena rzeczywiście niezła, ale zagęszczarka do d***, psuła się bez przerwy i praktycznie końcówkę piasku wsypaliśmy bez zagęszczania. Nie bierzcie zagęszczarki z ul. Miłej, ostrzegam straszny złom!!!

Pozdrawiam

Dzisiaj dogadalismy kierownika budowy ,jeszcze 2- 3 tyg. i mozna zaczynac...

Odnosze wrazenie ze w Powiecie Sw. rzadzi mafia. gdzie sie nie obrucisz to kazdy ci doradza zeby nie brac nikogo z poza bo beda problemy z odbiorem itp.... (to samo bylo z projektem , adaptacje projektu robili nam w lublinie i ciagle cos im nie pasowalo )

Fakt ceny za kierownictwo juz od 600 zl , ale wizyt rzadnych...

Moj krzyknal 100 za oswiadczenie pocz. 50 wizyta+wpis lub tylko wpis i 100 za oswiadczenie no koniec bud. (no i ten argument najwazniejszy -jest od nas) .

Agamon co z tą umową ...

Krzyszt17 twoja szopa jeszcze stoi ?

Odnośnie kierownika ja zapłaciłem 1500 zł (dobry fachowiec) 500 - po fundamentach; 500 - po wymurowaniu ścian; 500 - po dachu. Jest na budowie na każde wezwanie. Sporo pieniędzy zaoszczędziłem dzięki jego poradom. Także jak chcecie to dam namiary. Nie warto brać takiego za 600 zł. Straty jakie wynikną z braku porad i samowoli murarzy będą zdecydowanie większe. Murarze musza mieć nad sobą bicz. Inaczej to im się w głowach przekręca.

Zagęszczarka - ja zrobiłem sobie takie ustrojstwo (taki tłuczek i tłukę), ponoć lepsze od zagęszczarki i nic nie kosztuje. Polecam wszystkim.

Urko, szopę 4x5m robiłem na wiosnę, a właściwiwie robiliśmy wspólnie ze znajomymi, drweno kupiłem w nadleśnictwie i pociąłem na deski, przykryłem onduliną, zrobiłem wylewkę. Szopa jest bardzo solidna (pionowe słupy dębowe 170x170mm) i będzie stała b. długo. Koszt 1800 - 2000zł.

Pozdrawiam