mariucha 25.03.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Najserdeczniejsze zyczenia zdrowych, radosnych i spokojnych Swiat Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa, a takze odpoczynku w rodzinnym gronie zyczą Iwonka, Mariucha i Kacperek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 25.03.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ŻYCZYMY WESOŁEGO BARANKA I MOKREGO JAJKA! Rafał, Asia i Kaja - i niech woda na naszych działkach szybciej wsiąka !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Wesołych, spokojnych Świąt, mokrego Poniedziałku i radosnego wypoczynku dla wszystkich Forumowiczów i ich najbliższych. I duużo, dużo słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.03.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Wiosny w sercu, pogody w duchu! Szczęśliwych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych życzy wszystkim Forumowiczom i Forumowiczkom Fizyk, Fiza z dzieciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 26.03.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Wesołych Świąt, smacznego baranka, mokrych jajek i ... wtorkowego poranka bez bólu głowy;)życzą Zuzia, Julitka i Sławek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Jak tam po Świętach? My oczywiście bylismy na działce - wejść się da, dzieciaki nawet grały w piłkę, oczywiście wróciły ubłocone po uszy i szczęśliwe. Mąż mniej - niespecjalnie zachwycił go wygląd samochodu, zwłaszcza od środka. Mamy jakieś bardzo trwałe błotko Już mamy wstępnie uzgodniony z majstrami rozkład jady (tylko te papiery jakoś się wolno mielą ) No i chyba jednak zrobimy fundamenty monolityczne zamiast bloczków. Architekt chyba zwątpi albo przestanie odbierać telefony No i za jakiś tydzień chcemy grodzić... A jak u Was? BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 29.03.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Witamy, u nas: - dzisiaj kupiłem paliki i deski dla geodety - jutro załatwiam kierownika budowy - geodeta w czwartek wytyczy osie fundamentów, linię przyłączy i działkę - po wytyczeniu fundamentów wchodzi człowiek od wody i prądu - w weekend dobiję targu z Yaresem (garaż) - materiały na budowę i jazda !!!!! Ludzie to się chyba zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 29.03.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Jak tam po Świętach? My oczywiście bylismy na działce - wejść się da, dzieciaki nawet grały w piłkę, oczywiście wróciły ubłocone po uszy i szczęśliwe. Mąż mniej - niespecjalnie zachwycił go wygląd samochodu, zwłaszcza od środka. Mamy jakieś bardzo trwałe błotko Już mamy wstępnie uzgodniony z majstrami rozkład jady (tylko te papiery jakoś się wolno mielą ) No i chyba jednak zrobimy fundamenty monolityczne zamiast bloczków. Architekt chyba zwątpi albo przestanie odbierać telefony No i za jakiś tydzień chcemy grodzić... A jak u Was? BabaB Ja jestem też po wizji na działce, w piatek przed świetami wybrałem się tam z rodzinką. Niestety, mój samochód ugrzązł przed działką i po 1,5 h odkopywaniu go dałem sobie spokój i załatwiłem ciągnik Niezła przygoda, oczywiście po powrocie do domu stan zarówno mojego ubioru jak i wnętrza samochodu był pewnie podobny do Waszego. U nas papierki też się załatwiają, okazało się że musimy jeszcze robić jakiś projekt zjazdu z działki na drogę, a korzystając z okazji a przede wszystkim z dobrej ceny kupiliśmy MAXa na cały dom. Chyba dość nietypowy początek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Jak tam po Świętach? My oczywiście bylismy na działce - wejść się da, dzieciaki nawet grały w piłkę, oczywiście wróciły ubłocone po uszy i szczęśliwe. Mąż mniej - niespecjalnie zachwycił go wygląd samochodu, zwłaszcza od środka. Mamy jakieś bardzo trwałe błotko Już mamy wstępnie uzgodniony z majstrami rozkład jady (tylko te papiery jakoś się wolno mielą ) No i chyba jednak zrobimy fundamenty monolityczne zamiast bloczków. Architekt chyba zwątpi albo przestanie odbierać telefony No i za jakiś tydzień chcemy grodzić... A jak u Was? BabaB Ja jestem też po wizji na działce, w piatek przed świetami wybrałem się tam z rodzinką. Niestety, mój samochód ugrzązł przed działką i po 1,5 h odkopywaniu go dałem sobie spokój i załatwiłem ciągnik Niezła przygoda, oczywiście po powrocie do domu stan zarówno mojego ubioru jak i wnętrza samochodu był pewnie podobny do Waszego. U nas papierki też się załatwiają, okazało się że musimy jeszcze robić jakiś projekt zjazdu z działki na drogę, a korzystając z okazji a przede wszystkim z dobrej ceny kupiliśmy MAXa na cały dom. Chyba dość nietypowy początek. Pozdrawiam To u nas było jednak lepiej - dojazd pełna kultura, a błoto na działce poniżej kostek My też mamy już Maxa na całość (czyżby z Harasiuków)??? A zaczęliśmy od... dachu, także chyba jeszcze "odwrotniej" O zjezdzie z działki na drogę już kiedyś pisałam - zwykłe naciągactwo, szczególnie w przypadku tak ruchliwej drogi jak nasza BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 29.03.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Witam Wszystkich wiosennie . Jutro inauguruję sezon budowlany - zaczynam tynki wewnętrzne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 29.03.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 witam,czy ktoś kupował ostatnio porotherm 44 ok.Lublina jeśli tak to w jakiej cenie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 29.03.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 witam,czy ktoś kupował ostatnio porotherm 44 ok.Lublina jeśli tak to w jakiej cenie,pozdrawiam Info wysłałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 29.03.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Czołgiem! wesołego poświętach! My również zaliczyliśmy świąteczną wizytę na działce i to w samą niedzielę ! dojazd spoko - działkę da się przejść suchą stopą ale czuć ,ze jest miękko - wszystko cięższe od człowieka ugrzęźnie. Sąsiad również był na działce w świeta więc utwierdziłem się w przekonaniu że nie jestem nienormalny. Dzisiaj cały dzień jeździlismy po składach i za ogrodzeniem. BYLI MY W KIJANACH u producenta! ceny już nie takie ładne jak kiedyś - ale ja ich chyba wezmę z robocizną: 30PLN brutto/mb za drut ocynk 2,5mm PCV(11,90 brutto)+słupki 45mm+ich transport+ich materiały(cem,żwir itp.)+robocizna - poprostu nic mnie nie obchodzi! do tego jeszcze solidna brama+furtka i słupy za 1000 PLN z robocizną. W Lublinie nic tańszego nie znalazłem- no jeden gość to samo oferował o złotówkę taniej ,ale jak zobaczyłem jego warunki pracy to mi się odechciało współpracy. No i jutro kupujemy dach w Stalmecie ! Okna drożeją! mamy chyba niezłą cenę na kompletny dach więc sie raczej zdecydujemy. Guit: juz ze mnie flaszka leci bo powoływałem się na ciebie u pana Ch. i pomogło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 29.03.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 poszukiwany blaszak-używak lub coś w tym stylu no i może betoniareczka-używka! oooooooo! i WuCe w drewnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 30.03.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Witam !!!! A mi staranował ktoś moje "piekne ogrodzenie" z siatki !!!!!!!!! Zamiast skręcic tak jak droga prowadzi pojechał prosto na moją działkę ścinając słupek narożny i jeszcze jeden przy samej ziemi . Z 10m siatki (nowa powlekana) nic nie zostało . To po wczorajszej pierwszej dyskotece tak "chłopcy" jeździli . Nikt nic nie widział ,a na działce znalazłem lusterko kupę szkła i urwany pasek klinowy ( chyba go musieli ściągać ) . pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.03.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Czesc ALL Stmara: napisz mi na priva co i po ile dokladnie kupiles z dachu od Ch. ja tez kupuje wiec zobaczymy czy nie dal ktoremus z nas lepiej ... Poza tym odwiedziny na dzialce byly ... jeszcze przed siwetami moglem plywac kajakiem a teraz luzik ...tzn. zapadalem sie tylko po kostki i staly ze trzy kaluze. W czwartek tycznenie potem woda i prund :) a we wtorek wjezdza kopara i robi wykopki ... Na srode next week musze juz miec deski, cegly itd itp ... IDKAM: gdzie kupowales to cos dla geodety ??, IDKAM 2: na kiedy zamawiasz sobie deski na szalunki - moze ustalilibysmy jeden termin dla nas obu ?? to JŁ by przywiózł wszystko na raz... jak dla mnei to mógłaby być sroda next week ale wczesniej nic sie nie stanie IDKAM 3: kiedy sie spotykasz z kierownikiem - ja dzisiaj o 17:00 okazuje sie ze jednak na razie nie bede mial ogrodzonej dzialki- dzieki mojemu "kochanemu" sasiadowi bede zmuszony sypac dalej ziemie (jakies 30 wywrotek) tutaj PROSBA - jakby ktokolwiek z was wiedzial o jakichkolwiek wykopach w okolicach zalewu, czubow, kunickiego itd itp to dawajcie mi znac na forum. Bede jezdzil i sepil ziemie :) Pozdrawiam Pawel [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 30.03.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 IDKAM: gdzie kupowales to cos dla geodety ??, IDKAM 2: na kiedy zamawiasz sobie deski na szalunki - moze ustalilibysmy jeden termin dla nas obu ?? to JŁ by przywiózł wszystko na raz... jak dla mnei to mógłaby być sroda next week ale wczesniej nic sie nie stanie IDKAM 3: kiedy sie spotykasz z kierownikiem - ja dzisiaj o 17:00 Paweł, 1. Drewstal - Krochmalna (taniocha) 2. Będę wiedział w czwarek po południu, ustalę terminy z majstrem. Trochę się tak boję zostawić na polu boju. 3. Daj znać to chętnie się przyłącze, jeśli nie masz nic przeciwko. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 30.03.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 no - działajcie, działajcie stmara - jak wygląda ta brama z Kijan? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 30.03.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Witam poświątecznie, jak dużo się u Was dzieje. U nas cisza, pod koniec ubiegłego tygodnia projekt był jeszcze na zudzie. Trochę długo, leci już chyba czwarty tydzień . Nie wiem czy naprawdę tyle przetrzymują, czy coś było nie tak jak trzeba i poprawiali. Tego się pewnie już nie dowiem. My też cały czas zastanawiamy się nad ogrodzeniem, kiedy to robić. Jeszcze trochę czasu do pozwolenia, więc narazie myślimy i nic nie robimy. Stmara prześlij mi namiary na tego producenta z Kijan. Te 30 zł to wynegocjowane, czy od razu taką cenę zaproponował? Jak fajnie, już wiosna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.03.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 IDKAM: Ja dzisiaj z Nim sie umawiam na dzialce mojej - ma ja w koncu obejrzec i generalnie mamy dogadac szczegoly naszej wspolpracy. wiec bedzie to spotkanie robocze.... poza tym mam do niego kupe pytan technicznych. Jak chcesz sie z nim spotykac to dzwon do niego i ew. sie umawiaj na pozniej. Mysle jednak ze lepiej by ci sie bylo z nim spotkac juz na swojej dzialce. Wydaje mi sie ze my moglibysmy sie spotkac i pogdac o budowaniu i o zyciu i o budowaniu - no i oczywiscie o zyciu w jakims milym miejscu z piwem (:) co wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts