Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

:o czołem, widzę że gorączka wiosenna już opanowała większość inwestorów. przyznam, że ja przechodzę przez to samo. mam nadzieję, że zacznę inwestycję na początku czerwca, buduję w Puławach. gorączkę inwestorską przechodzę bardzo ciężko bo nie mam kompletnie pojęcia o budowaniu tylko tyle co z muratora i forum, a to trochę maławo, ale trudno, jakoś to musi być. na początek mam pytanie gdzie można tanio kupić blaszak z dowozem i montażem, słyszałem, że w Kraśniku jest jakiś tani producent, może ktoś wie?

Piotr

mam anonse, 8) za 600 to oczywiście są ale używane. ja niestety nie mam mozliwości poświęcić jeden lub dwa dni na składanie czegoś takiego, do tego jeszcze doliczyć transport. wyszło by niewiele mniej jak za nowy, a ile problemów.wiem że w Jastkowie były blaszaki z montażem i transportem za 1250-1300 ale słyszałem,że gdzieś były jeszcze tańsze.

a ja na jesieni swoją działkę własnoręcznie kosą wykosiłem.

pozdrawiam :wink:

Czesc logard

W anonsach też proponowali kiedyś sprzedaż nowych w zupełnie niezłych cenach. Chyba nawet do 1000 zł. Ale podobno było to jakieś straszne badziewie.

Słuchajcie!!!! potzrebuję dobrego inspektora nadzoru (nie mylić z kierownikiem budowy). Wiem że nie ma obowiązku, ale ja muszę mieć kogoś takiego żeby spać spokojniej. :wink:

Cześć logard, ja (my) również poszukujemy blaszaka, jak znajdziesz gdzieś tanie :wink: to daj znać.

Macie może jakieś dobrego kierownika budowy???? Narazie zbieram namiary, ale przyjdzie taki czas, że trzeba będzie wyjąć notatnik z telefonami i dzwonić :D .

No i mamy weekend :D :D :D :D :D .

I jak z tym piwkiem????

Wszyscy wtorkowi piłkarze proszeni są o uwagę (MaPi, Qba, Mariucha, Pawson - ty też, Idkam - już wie, fizyka poinformuję osobiście). We wtorek po zajęciach ze piłką organizujemy wraz z Idkam-em małę spotkanie celem omówienia pewnych taktyk, zagrań itd na boisku i budowie. Wskazane jest zabranie ze sobą projektów, ofert, kosztorysów, symulacji (;)) kredytowych i innych dupereli związanych z budową.Spotkanie mogłoby się rozpocząć około godziny 22.15 -:-22.30. Jeżli ktoś jeszcze jest zainteresowany w/w sportami to zapraszamy. Aże zawsze potzrebna jest jakaś alternatywa, proponujemy miłą knajpkę Alternatywę na ulicy Szopena. Prszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych i chętnych, ew. niechętnych. Jest jeszcze czas żeby odwołać lub zrezygnować i przełożyć termin na inny.

Zapraszamy

Pawson - no i? Już ty dobrze wiesz co!

czołgiem!

UWAGA!!!!

WYCOFUJĘ WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT FIRMY OGRODZENIOWEJ W KIJANACH - NIE POLECAM A NAWET OSTRZEGAM !!!!

jak kto chce to mogę podać inne namiary na ogrodzenia!

spotkanie o tej porze raczej odpada - może wcześniej podobnie jak MaPi!

W sobotę byłem z geologiem na działeczce i wierciliśmy dziury w ziemi celem badania gruntu pod oczyszczalnie. Gość konkretnie podszedł do sprawy - zrobił jeden otwór na głęb. 3m i stwierdził że grunt jest bardzo dobry na budowe domu i świetny na oczyszczalnie i nawet drenaz nie byłby konieczny ale pewnie i tak go zrobię więc niewarto inwestować w biologiczną (bezdrenażową). Gość znalazł cienką wodę na głębokości 2,10m ale mówi,że to w niczym nie przeszkadza. Reszta to głównie piach i trochę gliny z wierzchu. Zainkasował 150 PLN.

Umówiłem się również z murarzem na robotę i podpisywanie umowy - jest nieźle!!!! :D

Pawson: daj jakieś namiary na panią typu "geodeta"

Mapi: jak się nazywał facet co u was robił badanie gruntu - mówiliście ,ze niebyliście zadowoleni.

SZUKAM BLASZAKA,SZUKAM BLASZAKA, SZUKAM BLASZAKA,SZUKAM BLASZAKA, SZUKAM BLASZAKA

czołgiem!

UWAGA!!!!

WYCOFUJĘ WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT FIRMY OGRODZENIOWEJ W KIJANACH - NIE POLECAM A NAWET OSTRZEGAM !!!!

[/b]

Ja w tamtym roku korzystałem z usług ww ekipy od ogrodzenia. Kupiłem u nich również siatkę + brama. Co do robót brygady nie mam zastrzeżeń -zrobili solidnie, w terminie . Co do właścicielki natomiast mam zgoła odmienne zdanie. ja wkoło działkę obkładałem krawęznikami z Faelbudu. Uzgodniłem z panią te o grubości 8 cm, natomiast położyła mi 6 cm :evil: . Jak się domyślacie te drugie były tańsze. Oczywiście przy rozliczeniu odliczyłem różnicę , ale wolałbym żeby te cieńsze zerwali i położyli grubsze. Ale to była również lekcja dla mnie, żeby na większe roboty spisywać umowy. Wtedy uniknąłbym podobnych problemów.

Reasumując ja również nie polecam.

Stmara - a czym u Ciebie podpadła.

Pozdrawiam

Mapi: jak się nazywał facet co u was robił badanie gruntu - mówiliście ,ze niebyliście zadowoleni.

Nie, to nie tak. Byliśmy zadowolenie, facet nie wziął dużo kasy, zrobił to praktycznie z dnia na dzień, tylko, że ja myślałam, że będzie on sporządzał jakąś tam dokumentację i to potrwa kilka dni. A zrobił nam to tego samego dnia. Dzwoniłam do niego wtedy w czwartek i pytałam za ile ewentualnie by zrobił badanie, w piątek zadzwoniłam, że się decydujemy, a w sobotę z rana pojechaliśmy robić badania. Zrobił nam dwa odwierty na głębokość 3 metrów.

Facet nazywał się Lech Wójcik, gdyby ktoś potrzebował namiary to niech da znać, wyślę.

Skończył się najsmutniejszy weekend tej wiosny - powiedzieli w radiu. Mieli rację.