Pawson 01.04.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Przykrosci acha masz moze druk tego zgloszenia rozpoczecia budowy bo na "intuicyjnych" stronach WWW Urzedu Miejskiego w Lublinie za diabla nie moge go znalezc .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 01.04.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 miałem, ale od wczoraj szukam ... jak znajdę dam znaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 01.04.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Mam !!!!!!!!!!!!!!!!! Lecę do roboty !!!! Narka Masz GG? Do daj na priv, nie będziemy z Forum robić komunikatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Zazdroszczę tym co już ... i czekam na przerób papierów. Czekam na relacje z frontu BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logard 01.04.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 czołem, widzę że gorączka wiosenna już opanowała większość inwestorów. przyznam, że ja przechodzę przez to samo. mam nadzieję, że zacznę inwestycję na początku czerwca, buduję w Puławach. gorączkę inwestorską przechodzę bardzo ciężko bo nie mam kompletnie pojęcia o budowaniu tylko tyle co z muratora i forum, a to trochę maławo, ale trudno, jakoś to musi być. na początek mam pytanie gdzie można tanio kupić blaszak z dowozem i montażem, słyszałem, że w Kraśniku jest jakiś tani producent, może ktoś wie? Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 01.04.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Ja też szukam blaszaka! Zakupiliśmy też bk za 4,60 . W weekend idę odchwaszczać działkę. logard - tani blaszak to dla Ciebie za ile? W anonsach widziałam najtaniej za 600zł. Capra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logard 01.04.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 mam anonse, za 600 to oczywiście są ale używane. ja niestety nie mam mozliwości poświęcić jeden lub dwa dni na składanie czegoś takiego, do tego jeszcze doliczyć transport. wyszło by niewiele mniej jak za nowy, a ile problemów.wiem że w Jastkowie były blaszaki z montażem i transportem za 1250-1300 ale słyszałem,że gdzieś były jeszcze tańsze. a ja na jesieni swoją działkę własnoręcznie kosą wykosiłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 01.04.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Czesc logard W anonsach też proponowali kiedyś sprzedaż nowych w zupełnie niezłych cenach. Chyba nawet do 1000 zł. Ale podobno było to jakieś straszne badziewie. Słuchajcie!!!! potzrebuję dobrego inspektora nadzoru (nie mylić z kierownikiem budowy). Wiem że nie ma obowiązku, ale ja muszę mieć kogoś takiego żeby spać spokojniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logard 01.04.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 o ja też takowego szukam, u mnie na miejscu, najlepiej z doświadczeniem z Ytonga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.04.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 fizyk: inspektor rozni sie od kierownika tylko i wylacznie jakimis 500 zl :) a poza tym to ten sam koles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 01.04.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Cześć logard, ja (my) również poszukujemy blaszaka, jak znajdziesz gdzieś tanie to daj znać. Macie może jakieś dobrego kierownika budowy???? Narazie zbieram namiary, ale przyjdzie taki czas, że trzeba będzie wyjąć notatnik z telefonami i dzwonić . No i mamy weekend . I jak z tym piwkiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 02.04.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Witajcie, czy ktoś może mi powiedzieć, czy 2000 PLN (materiały 1400, robocizna 600) za wykonanie instalacji pozalicznikowej (ok 22m) to dużo, czy OK?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 03.04.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 czesc ALL mam juz wytyczony domek calosci tyczenia (ok 20 punktow + przeniesienie ich na boki -tzw. "swiadki" + zaznaczenie repera + zaznaczenie granic dzialki) kosztowalo 450 PLN - bardzo fajna pani Geodeta. i juz na dniach rozpoczynamy kopanie kopara pod fundamenty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 03.04.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 calosci tyczenia (ok 20 punktow + przeniesienie ich na boki -tzw. "swiadki" + zaznaczenie repera + zaznaczenie granic dzialki) kosztowalo 450 PLN - bardzo fajna pani Geodeta. i juz na dniach rozpoczynamy kopanie kopara pod fundamenty .... Z tą Panią ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.04.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 PAwson - 500 plus, czy minus w stosunku do kierownika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.04.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Wszyscy wtorkowi piłkarze proszeni są o uwagę (MaPi, Qba, Mariucha, Pawson - ty też, Idkam - już wie, fizyka poinformuję osobiście). We wtorek po zajęciach ze piłką organizujemy wraz z Idkam-em małę spotkanie celem omówienia pewnych taktyk, zagrań itd na boisku i budowie. Wskazane jest zabranie ze sobą projektów, ofert, kosztorysów, symulacji () kredytowych i innych dupereli związanych z budową.Spotkanie mogłoby się rozpocząć około godziny 22.15 -:-22.30. Jeżli ktoś jeszcze jest zainteresowany w/w sportami to zapraszamy. Aże zawsze potzrebna jest jakaś alternatywa, proponujemy miłą knajpkę Alternatywę na ulicy Szopena. Prszę o odpowiedź wszystkich zainteresowanych i chętnych, ew. niechętnych. Jest jeszcze czas żeby odwołać lub zrezygnować i przełożyć termin na inny. Zapraszamy Pawson - no i? Już ty dobrze wiesz co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 03.04.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Hej, bardzo chętnie się spotkamy, ale może we wcześniejszych godzinach? Może być na tygodniu, ale w okolicach godziny 19-20. Jutro mamy dostać zaadaptowany projekt i będziemy już jeździć i dawać go do wyceny. Miejmy nadzieję, że projektant nie zapomni o nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 03.04.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 czołgiem! UWAGA!!!! WYCOFUJĘ WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT FIRMY OGRODZENIOWEJ W KIJANACH - NIE POLECAM A NAWET OSTRZEGAM !!!! jak kto chce to mogę podać inne namiary na ogrodzenia! spotkanie o tej porze raczej odpada - może wcześniej podobnie jak MaPi! W sobotę byłem z geologiem na działeczce i wierciliśmy dziury w ziemi celem badania gruntu pod oczyszczalnie. Gość konkretnie podszedł do sprawy - zrobił jeden otwór na głęb. 3m i stwierdził że grunt jest bardzo dobry na budowe domu i świetny na oczyszczalnie i nawet drenaz nie byłby konieczny ale pewnie i tak go zrobię więc niewarto inwestować w biologiczną (bezdrenażową). Gość znalazł cienką wodę na głębokości 2,10m ale mówi,że to w niczym nie przeszkadza. Reszta to głównie piach i trochę gliny z wierzchu. Zainkasował 150 PLN. Umówiłem się również z murarzem na robotę i podpisywanie umowy - jest nieźle!!!! Pawson: daj jakieś namiary na panią typu "geodeta" Mapi: jak się nazywał facet co u was robił badanie gruntu - mówiliście ,ze niebyliście zadowoleni. SZUKAM BLASZAKA,SZUKAM BLASZAKA, SZUKAM BLASZAKA,SZUKAM BLASZAKA, SZUKAM BLASZAKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 03.04.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 czołgiem! UWAGA!!!! WYCOFUJĘ WSZYSTKIE INFORMACJE NA TEMAT FIRMY OGRODZENIOWEJ W KIJANACH - NIE POLECAM A NAWET OSTRZEGAM !!!! [/b] Ja w tamtym roku korzystałem z usług ww ekipy od ogrodzenia. Kupiłem u nich również siatkę + brama. Co do robót brygady nie mam zastrzeżeń -zrobili solidnie, w terminie . Co do właścicielki natomiast mam zgoła odmienne zdanie. ja wkoło działkę obkładałem krawęznikami z Faelbudu. Uzgodniłem z panią te o grubości 8 cm, natomiast położyła mi 6 cm . Jak się domyślacie te drugie były tańsze. Oczywiście przy rozliczeniu odliczyłem różnicę , ale wolałbym żeby te cieńsze zerwali i położyli grubsze. Ale to była również lekcja dla mnie, żeby na większe roboty spisywać umowy. Wtedy uniknąłbym podobnych problemów. Reasumując ja również nie polecam. Stmara - a czym u Ciebie podpadła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.04.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Mapi: jak się nazywał facet co u was robił badanie gruntu - mówiliście ,ze niebyliście zadowoleni. Nie, to nie tak. Byliśmy zadowolenie, facet nie wziął dużo kasy, zrobił to praktycznie z dnia na dzień, tylko, że ja myślałam, że będzie on sporządzał jakąś tam dokumentację i to potrwa kilka dni. A zrobił nam to tego samego dnia. Dzwoniłam do niego wtedy w czwartek i pytałam za ile ewentualnie by zrobił badanie, w piątek zadzwoniłam, że się decydujemy, a w sobotę z rana pojechaliśmy robić badania. Zrobił nam dwa odwierty na głębokość 3 metrów. Facet nazywał się Lech Wójcik, gdyby ktoś potrzebował namiary to niech da znać, wyślę. Skończył się najsmutniejszy weekend tej wiosny - powiedzieli w radiu. Mieli rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts