yares 05.04.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 u mnie bedzie dobra ekipa z mikrokretem podłogi wylewać -cena 10zł/m2 z układaniem steropianu. agamon czesc! nie bede ukrywal, ze i ja chetnie bym skorzystal jakbys mogl mi podac namiar, bylbym bardzo wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 05.04.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Mam projekt, musimy go skserować i dajemy do wyceny. Gdzie dawaliście projekty, żeby wam wycenili? Pawson jaką cenę dali ci w Maxformie? Czy w projektach mieliście podane wszystkie ilości materiałów, tzn. jakieś zestawienie powierzchni lub coś takiego, czy wyliczali wam dopiero patrząc w projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.04.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 MaPi - oni wszyscy mają programy do liczenia. Na podstawie projektu (w zasadzie to nawet kilku stron z gabarytami - rzuty-, + z dachem) sami robią Ci wyceny. Do trgo proponuja dorzucić z 10% na tzw pomyłki - niestety zawsze z tego co słyszałem. Zaniżają jak nie wiem, a potem okazuje się , że nie policzyli listw wykańczających w dachu lub innych elementów.Agamon - puść namiar kierownika na priva.Wieczór po piłce aktualny - takie spokojne spotkanie z papierami przy pizzy i soczku. Niezależnie od dnia dzisiejszego, możemy gdzieś się spotkać, ale może już po piątku w szerszym gronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.04.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Mapi projekt do wyceny kompleksowej materiałów ja dalem do: STALMET, MAXFORM, INWESTOR, SYKE - rozdawalem xero rzutow i przekroj chyba to wszystko . Z tego co wiem belit ma najtaniej syke chociaz z kolei pewna firma na M :) bardzo stara sie zmienic swoj z lekka nadwątlony wizerunek wiec moze byc starsznie konkurencyjna - oczywiscie po odpowiednim "przycisnieciu" :) Znalazlem Beton na niezlych warunkach jak ktos chce szczegoly to prif Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.04.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Hej ALL Wiem skad inad ze wlasnie pojawily sie jakies ciekawe mozliwosci ruchow cenowych dla sprzedawcow dachowekKoramic Angoba czewona i Angoba szlachetna ceglasta Wszystkich chętnych do wyciśnięcia siódmych potów ze sprzedawców zapraszam do pogoni po hurtowniach lubelskich Pozdrawiam PafS@n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 05.04.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Witam, a ja już bym zarobił 500 PLN mandatu od nadzoru budowlanego ... Zgłaszając rozpoczęcie robót musiałem pokazać dziennik budowy ... a tam wpis geodety o wyznaczeniu osi ścian budynku ... - oto reakcja pani urzędnik, odwzajemniłem się tym samym , zrzuciłem winę na geodetę (on sam był zaskoczony taką informacją), użyłem mocnych argumentów i .... załatwili nowy dziennik budowy . Także - uważajcie na terminy! Oni są czujni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 05.04.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 dzieki Agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.04.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 dzieki agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 06.04.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Ja w tamtym roku korzystałem z usług ww ekipy od ogrodzenia. Kupiłem u nich również siatkę + brama. Co do robót brygady nie mam zastrzeżeń -zrobili solidnie, w terminie . Co do właścicielki natomiast mam zgoła odmienne zdanie. ja wkoło działkę obkładałem krawęznikami z Faelbudu. Uzgodniłem z panią te o grubości 8 cm, natomiast położyła mi 6 cm . Jak się domyślacie te drugie były tańsze. Oczywiście przy rozliczeniu odliczyłem różnicę , ale wolałbym żeby te cieńsze zerwali i położyli grubsze. Ale to była również lekcja dla mnie, żeby na większe roboty spisywać umowy. Wtedy uniknąłbym podobnych problemów. Reasumując ja również nie polecam. Stmara - a czym u Ciebie podpadła. Pozdrawiam słyszałem ,ze można zapłacić dwarazy za tę samą bramę i nadal jej nie mieć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 06.04.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Facet nazywał się Lech Wójcik, gdyby ktoś potrzebował namiary to niech da znać, wyślę. to ten sam gość był u mnie ! jestem zadowolony cieszę się ,że wy również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 06.04.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 czego to forum tak badziewnie działa! ciągle przeciążone ! mamy budować a nie netować! czołgiem znowu! UWAGA !!! KTO POTRZEBUJE BLASZAKA??? MOŻEMY ZORGANIZOWAĆ JEDNYM TRANSPORTEM Z OSTROWCA NAWET 30 SZTUK BLASZAKÓW W DOWOLNYM WYMIARZE. IM WIĘCEJ NAS BĘDZIE TYM TANIEJ; (podaje ceny brutto z montarzem i dowozem przy zamówieniu np 4 sztuk) 2m x 3m -c. 700 PLN 2,5 x 3 -c. 900 PLN 2,5 x 3,6 - c 950 PLN 3,0 x 5,0 - c. 1400 PLN NIC NIE SZKODZI,ZE KAŻDY Z NAS MIESZKA Z INNEJ STRONY LUBLINA - W TEJ CENIE PRZYWIAZĄ KAŻDEMU NA DZIAŁKĘ I ZMONTUJĄ! BLACHA OCYNK 6mm - chyba! NOWE prosto od producenta ! PISZCIE KTO BYŁBY CHĘTNY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.04.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Hej, napiszcie jak rozliczaliście sie ze swoimi projektantami, czy płaciliście im po otrzymaniu pozwolenia na budowę, czy przed, tj. zaraz po oddaniu zaadaptowanego projektu?W sprawie blaszaka porozmawiam z mężem i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.04.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Hej, napiszcie jak rozliczaliście sie ze swoimi projektantami, czy płaciliście im po otrzymaniu pozwolenia na budowę, czy przed, tj. zaraz po oddaniu zaadaptowanego projektu? ja niestety zaplacilem tuz po zlozeniu wszystkich papierow do UM w celu uzyskania Pozwolenia na Budowe (PnB) i malo co a bym sie przejechal. Okazalo sie ze projektantka nie miala jakichs tam uprawnien co powinna miec i nam cofneli wniosek. Jakbym jej zaplacil wczesniej z 50 % tobym mogl sprawe olac (chodzilo o jakie podpis) pojsc do kogo innego zeby podpisal tylko i jeszcze bym zarobil pewnie a tak mialem cieplo. W zasadzie tylko od jej dobrej woli zalezalo czy sie tym zajmie i poprawi wszystko - Na szczescie poprawila i wyszlo OK, ale przestrzegam. Duza czesc kasy powinna byc placona dopiero po uzyskaniu pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.04.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Właśnie pomyślałam, że w sytuacji gdyby jakieś tam rzeczy w projekcie były niedorobione, to, jeśli projektant ma już kasę w dłoni to może się na mnie wypiąć. I wtedy d.... Tak więc chyba kasa po uzyskaniu pozwolenia, albo część przed, a część po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Hej, napiszcie jak rozliczaliście sie ze swoimi projektantami, czy płaciliście im po otrzymaniu pozwolenia na budowę, czy przed, tj. zaraz po oddaniu zaadaptowanego projektu? W sprawie blaszaka porozmawiam z mężem i dam znać. My projektantom płacimy po . Co do blaszaka - Stmara, widziałeś go? Porządna konstrukcja? Bardzo chętnie bym zobaczyła przed zakupem. Kota w worku nie lubię... Jak porządny i z montażem, to możemy przystąpić do spółki zakupowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.04.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 słyszałem ,ze można zapłacić dwarazy za tę samą bramę i nadal jej nie mieć!!! To już chyba trzeba być naiwniakiem Ja płaciłem jej w 2 etapach, część po zalaniu słupków resztę na końcu. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.04.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 UWAGA !!! KTO POTRZEBUJE BLASZAKA??? MOŻEMY ZORGANIZOWAĆ JEDNYM TRANSPORTEM Z OSTROWCA NAWET 30 SZTUK BLASZAKÓW W DOWOLNYM WYMIARZE. IM WIĘCEJ NAS BĘDZIE TYM TANIEJ; (podaje ceny brutto z montarzem i dowozem przy zamówieniu np 4 sztuk) 2m x 3m -c. 700 PLN 2,5 x 3 -c. 900 PLN 2,5 x 3,6 - c 950 PLN 3,0 x 5,0 - c. 1400 PLN NIC NIE SZKODZI,ZE KAŻDY Z NAS MIESZKA Z INNEJ STRONY LUBLINA - W TEJ CENIE PRZYWIAZĄ KAŻDEMU NA DZIAŁKĘ I ZMONTUJĄ! BLACHA OCYNK 6mm - chyba! NOWE prosto od producenta ! PISZCIE KTO BYŁBY CHĘTNY! Może bym się pisał na ten blaszak, ale najchętniej bym go wcześniej zobaczył. czy mozesz coś więcej napisać o samym producencie, namiary, adres??Mam rodzinę w Ostrowcu może bym kogoś poprosił żeby obejrzał towar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.04.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 My chyba jednak nie będziemy sie pisać na ten garaż. Znalazłam firmę w Kraśniku, która również sprzedaje blaszaki. 1450 zł kosztuje garaż o wymiarach 3x5, dowóz i montaż na terenie woj. lubelskiego wliczony w cenę (http://www.blaszak.glt.pl/).U producenta(?) w Jastkowie(?) ceny chyba są podobne, jeśli chodzi o te o wymiarach 3x5, te mniejsze nie wiem czy w ogóle są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 06.04.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 witam ! chcialem tylko powiedziec, ze pieknie wyglada pietro mojego domku, kiedy jest wytynkowane dziekuje za uwage, do zobaczenia (przeczytania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.04.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Dobry wieczór Chciałem tylko powiedzieć że fajnie wyglądają doły na mojej działce pod fundamenty . Powoli ale do przodu. Powoli? - Raczej szybko i do przodu . Ja zapłaciłem za projekt po odebraniu kwitów. Natomiast nie miałem żadnych problemów w starostwie. Były dwie czy trzy drobne poprawki (kosmetyczne), które za jednym zamachem w ciągu weekendu mój projektant poprawił. Nie żałuję, że zapłaciłem tak wcześnie. Jutro zbrojenia (ajestem pokojowo nastawiony ) . Kto wie, może wyleją też fundamenty, bo czekać do soboty się obawiają (deszcz albo coś w tym stylu). A w piątek - wiadomo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts