Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pawson ------ ?????????????? Już Ty dobrze wiesz co!!!!!!!!!!!

U mnie dzisiaj idzie zbrojenie i wylewają ławy fundamentowe.

Paweł - miałeś rację - krajobraz księżycowy.

Dziś zlożyłem dokumenty do Lubzelu, żeby mi przyłączyli prąd z kabla do skrzynki. Najwcześniej - koniec maja :o , a najpóźniej - koniec czerwca :o :o . Na szczęście dogadałem się z somsiadem i powiedział, że pożyczy mi ze dwa wiaderka fazy :wink: , do czasu, kiedy będę miał swoją. Potem mu zwrócę :wink:

fizyk: pamietaj zeby wziasc palstikowe wiaderko do noszenia fazy coby cie nie kopło ... :):)

B_B - uchyl rąbka tajemnicy co do ceny betona :):)

Widzieliscie prognozy pogodny na łikenda - DESZCZ :(:(:(

nie wiem czy zamawiac beton czy nie ... dla majstra czas to pieniadz i mowi zeby zamawiac ale ja sie troche obawiam ...

Pozdrawiam

Pawson

IDKAM -

czyli jednak zbyt duzo chcial od ciebie jak za taki odcinek ... spox u mnie jest 1600 i tak zostanie juz ale gosc powinien byc ok

Fizyk:jak tam fundamenty ??

U mnie jest wstepnie beton umowiony na sobote ale jak patrze na prognoze pogody to bardziej mi sie wydaje prowdopodobny poniedzialek. Generalnie jest OK.

Kupilem Piach - b dobry do murowania / przesiewany - to opinia majstra wywrotka 30 t za 480 zl ... czy to duzo ???

Po ile kupujecie zaprawe do murowania ??

Pozdrawiam Pawel

Witajcie,

50% głębokości fundamentów za nami ...

W poniedziałek reszta, jak się określę co do poziomu zero :roll: i dostawy piachu (Pawson 440 za 30 ton, zobaczymy jaka jakość), bloczków betonowych, cementu i stali.

Wtorek, środa - zbrojenie ... i już muszę dokupić drewna na kontrukcję potrzebną do przygotowania zbrojenia.

Wtorek wchodzą fachowcy od prądu i wody i kierownik z tablicą informacyjną.

Czwartek beton na ławy ... i w górę !!!!!

Witajcie,

50% głębokości fundamentów za nami ...

W poniedziałek reszta, jak się określę co do poziomu zero :roll: i dostawy piachu (Pawson 440 za 30 ton, zobaczymy jaka jakość), bloczków betonowych, cementu i stali.

Wtorek, środa - zbrojenie ... i już muszę dokupić drewna na kontrukcję potrzebną do przygotowania zbrojenia.

Wtorek wchodzą fachowcy od prądu i wody i kierownik z tablicą informacyjną.

Czwartek beton na ławy ... i w górę !!!!!

Idkam, gratulacje przyjemnie popatrzeć jak sie coś dzieje u somsiada na budowie :o :o

Chyba dopóki nie ruszę u siebie z budową coś mi sie wydaje że bedę częstym gościem u Ciebie :lol: :wink:

Pozdrówka i działaj :D

pozdrawiam wszystkich budujacych

:lol: :roll:

A u nas w projekcie robią się instalacje. Wczoraj jeżdziliśmy z projektem do wyceny, byliśmy w Maxformie, Stalmecie, Juniorze (PSB), i Famiko (PSB). W następnym tygodniu mają być gotowe. Zobaczymy ile kasy będzie nam potrzebne na SSO. Jakie by nie były i tak będzie dużo :wink:.

Ja też już bym chciała mieć dziury na fundamenty na działce.... :wink: .

U mnie w sobote zalane zostaly lawy fundamentowe w poniedzialek rano przyjezdzaja cegly i lecimy do gory....

IDKAM: czy to znaczy ze nie kupujesz zaprawy gotowej tylko ci beda mieszac na budowie ???

Jak chcesz drewno od Ł to zadzwon do niego sporo wczesniej ... i sie przypomnij z 10 razy :):)

Czy ktos sie orientowal w cenach papy i abizolu na izolacje pozioma ??

POzdrawiam

U mnie w sobote zalane zostaly lawy fundamentowe w poniedzialek rano przyjezdzaja cegly i lecimy do gory....

IDKAM: czy to znaczy ze nie kupujesz zaprawy gotowej tylko ci beda mieszac na budowie ???

Jak chcesz drewno od Ł to zadzwon do niego sporo wczesniej ... i sie przypomnij z 10 razy :):)

Czy ktos sie orientowal w cenach papy i abizolu na izolacje pozioma ??

POzdrawiam

Abizol ponoć śmierdzi jak nieszczęście i to długo :(