Pawson 11.04.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Ustaliłem sposób izolacji poziomej: Najpierw na ławy pojedyncza warstwa papy (38 zł/ rolka)potem kilka warstw cegiel zeby zlapac dokladnie poziom calego fundamentu i na te kilka warstw izolacja pozioma - Folia PCV (gr. 1mm; szer. 50 cm po 3,2 0 zl / mb) i Izolbet do posmarowania 3 zł / kg Zamowilem tez cement - ten lepszy (bez popiolów) po 315 / tone Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola04 12.04.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 znacie kogoś kto w Lublinie może wykonąć instalację alarmową w domku, bo gość z którym się umówiłem gdzieś wyjechał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.04.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U mnie ciąg dalszy jutro lub w czwartek. Mam bardzo wysoko położony punkt zerowy. Jutro będę rozmawiał na ten temat. Dzisiaj oczywiście Wielka Gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 12.04.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 czołgiem ! U nas jeszcze kwitologia ale już coraz bliżej składania o pozwolenie- może najbliższy tydzień! Potem trzebaby uruchomić znajomości aby podgonić termin pozwolenia - szkoda czekać miesiąc! Kupiłem kołeczki dla geodety bo zara będziemy się grodzić i wytyczać "ośki" - niech to się już zacznie! najgorsze to czekanie!!! Byli u nas dachowcy i patrzyli na projekt dachu! Trochę sie dziwili i mówili że dziwny (wiszący) ale,że robili takie i sobie poradzą! nawet ceny nie podniesli! słynny pan Ł z tartaku w biłgoraju ustalił (n apodstawie projektu) po swojemu (co by było lepiej cieślom) zestawienie więźby dachowej a ci powiedzieli,że ma być dokładnie tak jak w projekcie i kropka! Pan Ł jak sie, dowiedział,ze im coś niepasuje to zaraz do nich miał dzwonić i się dogadywac! JESZCZE WEZMO I NAS SPRZEDADZO RAZEM Z TYM DREWNEM!!!! Nejestem pewien czy przypadkiem nie zrobili mi w planie nasypu na drenarz oczyszczalni a gleba jak marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.04.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 My też już mamy dosyć tego czekania. Projekt jest w adaptacji już chyba czwarty miesiąc. Nie wiem, czy to długo, ale mnie już to czekanie i ciągłe przekładanie terminu zaczyna wkurzać . O, i tyle miałam tym razem do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.04.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U mnie ciąg dalszy jutro lub w czwartek. Mam bardzo wysoko położony punkt zerowy. Jutro będę rozmawiał na ten temat. Dzisiaj oczywiście Wielka Gra Wielka gra mówisz, ale tym razem bezemnie Choroba mnie zmogła, ale za tydzień jestem na bank Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.04.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 My też już mamy dosyć tego czekania. Projekt jest w adaptacji już chyba czwarty miesiąc. Nie wiem, czy to długo, ale mnie już to czekanie i ciągłe przekładanie terminu zaczyna wkurzać . O, i tyle miałam tym razem do powiedzenia Cztery miesiace mówisz, straaasznieeee długo Nasz projekt w tym tygodniu wędruje na ZUD, przy okazji uzgadnia się projekt zjazdu z działki, coś ruszyło do przodu. Pozdrawiam i zyczę wszystkim wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.04.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U mnie zrobiło się wyłączenie z produkcji rolnej i projekt zjazdu na drogę. Też mnie już diabli biorą na to ile trwa cała ta papierologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 12.04.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 BABA_B: W którym momencie można robić to wyłaczenie z pod produkcji rolnej? Czy jeszcze przed złożeniem o pozwolenie na budowę? czy można już po i jakie sa skutki takich decyzji? Napisz coś więcej o całej procedurze! PLEEEEEASE! U mnie niema planu zagospodarowania gminy a działka jest rolna z możliwością zabudowy. MaPi: Nasz wspólny architekt zabrał od nas projekt około miesiąc temu- i wczoraj mi mówił,ze jeszcze tydzień i będzie można składac o pozwolenie na budowę w starostwie. Umnie było mało zmian w projekcie ale i tak uważam ,ze sie gliźma z tym wszystkim i na dodatek to ja muszę zawsze do niego dzwonić i poganiać i pytać jaki etap i czy się posówamy do przodu czy do tyłu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 12.04.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U mnie robił facet alarm w domu to moge ci polecic. Solidnie , terminowo i w dobrej cenie ( najsensowniej mówil i dał najniższą cenę) Facet ma swoją firme i robi systemy bankom.Pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 13.04.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Stamara nam też mówi już od jakiegoś czasu, że jeszcze tylko projekt na zudzie jest i jak wróci to jeszcze tylko dwa tygodnie na przyłącza. A projekt na zudzie leżał ze trzy tygodnie, tydzień temu Pan projektant zabrał się za przyłącza. Ale w między czasie przywiózł nam jeden egzemplarz projektu, żeby można go było dać do wyceny i pewnie powie, że przecież jeden projekt leżał u nas i jeszcze trzeba wszystko nanieść na niego, a to potrwa. Miał po niego przyjechać w tamten czwartek i do tej pory go nie ma. I nawet nie dzwoni . Wkurza mnie to strasznie, nie lubię być olewana. Zresztą nie po raz pierwszy. Wcześniej myślałam, że ten Pan będzie naszym kierownikiem budowy, teraz już wiem, że nie. I to też zawsze ja dzwoniłam. I chyba nadal muszę. Tak, tak dzisiaj znów zadzwonię. I kasę za adaptację dostanie po otrzymaniu pozwolenia, o. Chyba jak jestem wkurzona to dużo gadam (piszę) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 13.04.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Stmara, Baba - bez uzgodnienia zjazdu, lub projektu zjazdu - nie przyjmą Ci nawet dokumentów w Starostwie (przynajmniej w Lublinie). Ode mnie chcieli koniecznie projekt zjazdu, ale przekonałem ich że wystarczy uzgodnienie w gminie (wlaścicielem drogi u mnie jest gmina). Taki zresztą zapis mialem z ZUDPu. "Zjazd uzgodnić z właścicielem, a w przypadku przebudowy - wykonać projekt i uzgodnić w ZUDP". Ja miałem pismo z gminy, że komunikacja jest uzgodniona. Oni interpretowali pismo, nie zważając na przecinki i stąd niedomówienia. Chcieli żebym robił projekt. Ale nie dałem się. Ale jedno lub drugie jest wymagane na 100%. Podobnie rzecz ma się z wyłączeniem gruntu spod użyteczności rolniczej. Sprawdź, czy trzeba wyłączać. U mnie okazało się że nie trzeba, bo grunt tej klasy nie podlega wyłączeniu. Ale i tak dowiedziałem się za późno i operat zrobiłem. ale nic to - przyda się. Wyłączenie gruntu można zrobić jednocześnie z ze złożonym wnioskiem o pozwolenie. Potem dołącza się decyzję o wyłączeniu do dokumentów. Dzięki temu jest trochę szybciej. MaPi - jeśli chodzi o adaptację projektu (już o tym pisałem) to u mnie też to trochę trwało (też ze 3-4 m-ce), ale mi się nie spieszyło, bo była zima. Pozwolenie dostałem we właściwym czasie. Mariucha - życzę zdrowia, wczoraj 4 na 4. Ledwo żyję. Ale fajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Wszelkie uzgodnienia mam zrobione Stmara - całą procedurę przeprowadzał architekt w miom imieniu. Zapytam go co i jak i dam Ci znać wieczorem Ja u siebie mam czarnoziem , ot co. Wcześniej podobno rosła tam najpiękniejsza pszenica w okolicy BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 13.04.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 U nas również nie trzeba było robić wyłączenia z użyteczności rolniczej, bo ziemia zdaje się 5-tej klasy i nie trzeba. Chyba, że okaże się co innego, jak złożymy papiery na pozwolenie. Nie, no mam nadzieję, że nie. Jeśli chodzi o projekt zjazdu z działki to już sama nie wiem, czy mamy to robić, czy nie. Nam projektant powiedział, że nie ponieważ zjazd z działki nie jest na drogę publiczną, tylko prywatną. Sąsiedzi, którzy dostali już pozwolenie mówili, że robili taki projekt, z tym, że nie z działki, a z drogi naszej wewnętrznej na drogę publiczną. I sama już nie wiem. Jak nie zapomnę muszę się go zapytać, ja będzie u mnie po ten jeden egzemplarz projektu, który jest u nas. Oj, jak tak dalej pójdzie to pozwolenie będziemy mieć ...... w następnym roku.Jak tam postępy na waszych budowach?A może jakieś małe spotkanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.04.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Spotkanko jest jak najbardziej OK - chcemy chcemy chcemy ... Od wczoraj buduja mi sie sciany piwnicy .... krajobraz dalej ksiezycowy + kupa cegiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola04 13.04.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 U mnie robił facet alarm w domu to moge ci polecic. Solidnie , terminowo i w dobrej cenie ( najsensowniej mówil i dał najniższą cenę) Facet ma swoją firme i robi systemy bankom. Pozdrawiam agamon witam ! Buduję w Jakubowicach Konińskich ,będe wdzięczny za polecony kontakt wykonawcy alarmów, bo mam mało czasu...a tu trzeba kłaść tynki pozdrawiam pola04 - Pola to nazwa projektu, który budujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 13.04.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 czołgiem ! fizyk: u nas również zjazd z działki jest na drogę wewnętrzną,która nawet chyba nie ma statusu drogi tylko zwykłej działki we współwłasności. jestem jednym ze współwłaścicieli. nikt nie wspominał o robieniu projektu zjazdu z takiej drogi. Co do jakości gruntu to u nas II kategoria a to znaczy konieczność wyłączenia. chyba,ze coś przegapiłem. Mapi; - nasz projekt zszedł już z ZUDu jeszcze tylko uzgodnienia przyłączy mediów w poszczególnych zakładach - tzn. woda i gaz już podobno uzgodnione a prąd się robi. Jutro geodeta wyznacza u nas granice działki pod ogrodzenie i "ośki" domu ale samo grodzenie robimy dopiero za dwa tygodnie! Trochę się boję,czy jakieś okoliczne ćwoki nie przestawią mi tych oznakowań jak niebędzie ogrodzenia. RYZYK - FIZYK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 13.04.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witajcie, u nas: - garaż stoi (dzięki Yares ) - instalacja pozalicznikowa - wykonana - jutro odbiór zbrojenia ław - w piątek od rana wylewanie ław - po południu w piątek bloczki fundamentowe - od poniedziałku "w górę" - instalacja wodna w poniedziałek - dostawa Belixu - poniedziałek Lux torpeda, trzymamy kciuki za "papierowiczów" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 13.04.2005 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam wszystkich! Obecnie bawię się, podobnie jak inni bywalcy tego forum, w budowanie domu. Zacząłem w tamtym roku wylaniem law, poczym nastąpiła przerwa aż do obecnego roku. Od 6.04.2005 prace zostały wznowione i jak na razie trwają do dzisiaj . Mam nadzieje, ze prace będą kontynuowane aż pojawi się dach nad kawałkiem mojej działki AGAMON - I od razu przyłączam się do prośby o namiary na wykonawcę alarmów Pozdrawiam wszytskich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 14.04.2005 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Witamy wszystkich nowych Lubelaków, zapraszamy do wspólnej zabawy Ktoś kiedyś pisał o mapce lubelskich inwestorów?? Jest nas tu już sporo i trzeba logistycznie przygotować się do odwiedzin, karkówki z grila i pifka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts