Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pawsonie, ja bardzo chętnie się spotkam, ale nie widzę, żeby ktoś oprócz nas był chętny. Kiedy ewentualnie? Nie pasuje nam tylko ta niedziela, a tak poza tym to może być każdy inny dzień. Może jutro, albo w sobotę jak powracacie ze swoich budów? Napiszcie jak wam pasuje i o której. Jak narazie pytanie do Pawsona, ale może ktoś jeszcze się skusi.

Witam wszystkich nowych!!! Milego pisania i czytania.

My tez chcemy spotkania. Sobota pasuje niedziela odpada, bo w Lublinie wystawa psow :lol:

U nas wlasnie koncza sie scianki dzialowe i wchodzi elktryk...

Jesli chodzi o mapke to moj maz Pyza1 chyba sie zobowiazal ale teraz krucho z czasem :( Postaram sie go jednak zmobilizowac!!!

Witaj Kuba - gdzie budujesz?

Spotkanie - jestem za. Pogadam z moim ministrem logistyki - sekretarką zarazem, czy sobotni termin wchodzi w grę.

I pytanie - gdzie?

U mnie ma być dzisiaj cegła na działce. Ciekawe, czy będzie.

Fajną ofertę kredytową dostałem z MultiBanku. 3,5%, 1,5 % prowizji, żadnych opłat przy przewalutowaniu i wcześniejszej wpłacie. Dużo plusów dodatnich ;)

Po niedzieli pobłąkam się po innych bankach.

Jeśli Zalew to wcześniej, jak 18 to gdzieś w Lublinie. Ja nie znam żadnych miejsc, bo nigdzie nie chodzę, więc czekam na wasze propozycje. A jeśli chodzi o rowerek to u mnie odpada, pierwsza rzecz nie mam go w Lublinie, druga - kondychy brak - zupełnie. Z domu nie dojechałabym pewnie nawet do stacji Jeta na Jana Pawła :oops: . A poza tym dziecko... Jeśli nad Zalew to na pewno zabieramy małą. I wtedy 18 zupełnie nie wchodzi już w grę. Więc chyba mnie najbardziej pasuje 18 w Lublinie:D .

Witam

Budowa w Krężnicy Jarej

etap właśnie rosną ściany a w sobotę ma być lany strop, potem tydzień przerwy i dalej.

Dysperbit można kupić za 2,23 ale bez rachunku :)

Jeżeli masz skończone 18 lat aby poruszać się rowerkiem po ulicach nie musisz posiadać prawka a wiec nie maja co ci zabierać :)

co do spotkania to już terminy są zarezerwowane :(

pozdrowienia

Witam

Budowa w Krężnicy Jarej

etap właśnie rosną ściany a w sobotę ma być lany strop, potem tydzień przerwy i dalej.

Dysperbit można kupić za 2,23 ale bez rachunku :)

Jeżeli masz skończone 18 lat aby poruszać się rowerkiem po ulicach nie musisz posiadać prawka a wiec nie maja co ci zabierać :)

co do spotkania to już terminy są zarezerwowane :(

pozdrowienia

Kubus - czy wjeżdżacie od strony Strzeszkowic ;)?

Ja wolałabym ok. 18-ej, bo o szesnastej jesteśmy umówieni z oponiarzem

czołgiem!

witamy kubus!

widzę,ze powiększa się grupa w krężnicy!!! My świdniczaki musimy jeszcze kogoś sobie zaprosić na to forum bo niedługo stracimy wiodące miejsce!!! :D

spotkanie: sobota całkowicie odpada - szkoda, fajnie by było nad zalewem przy pifq!

evevet; kiedy i gdzie jest ta wystawa psów? ostatnio prawie kupiliśmy szczeniaka owczarka berneńskiego - takiego o jakim rozmawialiśmy kiedyś na spotkaniu. niestety w porę ochłonęliśmy - jeszcze za wcześnie na psa. Ale może wybierzemy się na wystawę i złapiemy jakiś kontakt z chodowcasmi Berneńczyków i zaklepiemy szczeniaczka (peta) na przyszłość.

Czy wy ze swoją bestią również jedziecie na tę wystawę? może się spikniemy!

NAMAWIAJ MEŻA NA TĘ MAPKĘ - ROBI SIĘ NAS GĘSTO!

Jaki poradzilibyscie sposob wypelnienia dziury w ziemi pod domem ??

Podczas budowania scian fundamentowych okazalo sie ze beda wystawaly ponad ziemie o jakies 70 cm czyli trzeba tam wsypac kupe czegos.

Murarz mowi zeby to zasypac jakas bardzo dobra ziemia (150zl x 30 ton) i tak zostawic do przyszlego roku - kiedy bedzie robiona posadzka. Potem sypnac z 5 cm piachu i robic na tym posadzke ?? Ja slyszalem ze wypelnia sie to piachem ale piach nawet najtanszy to jakies 350 PLN / 30 ton ??