Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A może zamiast sypać w dziurę kupę dobrej ziemi do jakiejś połowy nasypać gruzu, który jest tani, na to dopiero jakiejś ziemi i piach. Tak myślę, czy dobrze nie wiem, ale po co pchać dużo dobrej ziemi pod posadzkę, jeśli już ma to być ziemia to niech będzie jakaś byle jaka i tańsza.

Pawson to już masz ściany fundamentowe, całe ? Ale fajnie.

A jak ze spotkaniem, jutro o 18 ? Gdzie i kto będzie?

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

MaPi - nie mam scian fundamentowych - bo mam ich kur.. duzo i gleboko i wysoko ... taki urok dzialki. Koniec murowania scian majster planuje bardzo optymistycznie na nastepny piatek ....

Ale juz widac poziom...

Co do gruzu to wg majstra moga byc problemy bo cos nie tak osiadzie, zrobi sie jakas pustka pod gruzem potem sie zapadnie czy cos tam ... poza tym nie da sie przekopac rur i tych inneych kladzionych pod podlozem (np: kanalizacja ... ) oczywiscie nie wiem ile w tym prawdy. Mam poszukac na forum ale nie mam czasu na razie

stmara: Bernenski Pies Pasterski nalezy do grupy II FCI, a 17 kwietnia jest wystawa psow grup III, IV, VI i VII.

My jestesmy w grupie VI wiec bedziemy wystawiali nasza bestie. Sedziowanie zaczyna sie o 10.00 na terenach ośrodka MOSiR w Lublinie Al. Zygmuntowskie 4.

Eve - a terrier rosyjski to która grupa i czy będzie na wystawie?

A propo czy nadal aktualna jest nazwa ROSYJSKI :D . Jakiś czas temu pewnie nazywał się radziecki, - a teraz WNPowski???

O spotkaniu wypowiem się za jakieś 2-3 godzinki.

Jeśli Zlew - to musi być tez pogoda, bo jak patrzę za okno to ... raczej pod dachem.

Może złoty kompromis - 17-ta. Ja będę wiedział po 12 tej czy będę - ale chciałbym być. Zabierzemy starszą pociechę, tam sa place zabaw. Dzieciaki się pobawią, my posiedzimy i pogadamy. Ale nie wiem czy tam jest coś otwarte, więc sprzęt w postaci Coca Coli radzę zabrać ze sobą.

Pawson - dzisiaj aktualne nasze spotkanko przy Nałęczowskiej?? Jaka decyzja sztabu??

hej hej hej forumowicze wszyscy.

Z tego co rozumiem 17.00 nad zalewem - co powiecie na ten duzy parking od strony Janowskiej ?? Do samochodu blisko, do wody blisko i do pifka blisko ...

Wpisujcie kto bedzie zeby podjac decyzje dzisiaj czy spotkanie ma szanse sie odbyc ...

Fizyk. tfu tfu tfu, zeby nei zapeszyc - wszystko jest na dobrej drodze,,,

Naleczowska dzisiaj odpada - moze jutro rano skoczymy i do mnie i do ciebie ?? co ty na to ....

Odnosnie spotkania czekamy az plany wszystkich sie sprecyzuja. Duzy parking na Janowskiej moze byc!!! Bedziemy. Jesli nad zalewem to rowerkami z psem...

fizyk: Czarny terier rosyjski nalezy do III grupy FCI (Teriery). Powinny byc na wystawie ale nie gwarantuje bo czasami wylaczaja niektore rasy. Katalogu nie mam. Dostane dopiero na wystawie. Moge dac cynk smsem jesli podacie mi namiary np jutro na spotkaniu.

pawson: my mielismy podobny problem z wysokimi fundamentami. Wszystko zostalo wyrownane piachem takim gorszej jakosci tanszym, chyba odkrywkowym czy jakos tak sie to nazywa. Mielismy dobra cene z Kopalni piechu pod Poniatowa. Moge dac namiary. Pozniej zalewalismy to wszystko woda i teraz mielismy juz przygotowane podloze pod chudziaka...

Witam wszystkich! :)

Obecnie bawię się, podobnie jak inni bywalcy tego forum, w budowanie domu.

Zacząłem w tamtym roku wylaniem law, poczym nastąpiła przerwa aż do obecnego roku. Od 6.04.2005 prace zostały wznowione i jak na razie trwają do dzisiaj :).

Mam nadzieje, ze prace będą kontynuowane aż pojawi się dach nad kawałkiem mojej działki :)

Pozdrawiam wszytskich budujących

Kubusiu, zajrzyj na priva :) .

Ella - my pamiętamy o tym że planowałaś z Qbą małą hodowlę terrierków. Jak doprowadzimy dom i ogrodzenie do stanu używalności to chyba następnym etapem będzie nabycie pieska. Chodzi nam po głowie terrier rosyjski. Mieliśmy dawniej kundelka bardzo podobnego tyle że sporo mniejszego. Na pewno będziemy w kontakcie (już na pierwszej pizzy żeśmy na ten temat gadali :D .

Szkoda że nie będzie ich na wystawie. W jakich dniach się odbędzie i jakich godzinach? Do Opola sie nie wybierzemy. Ale podajcie namiar na gdzie w ten weekend (chyba MOSIR) i w jakich godzinach ma być wystawa. Jakieś szczegóły o czerwcowej??

Paweł - pogadam z Izą. Chyba może być jutro rano.

Jutro 17.00 od Janowskiej (rozumiem że parking od przystani?) My sie na 90% zameldujemy :D

To przed decyzją o zakupie pieska wybierzcie się do mnie koniecznie na konsultację. W tej rasie trzeba szczególnie uważać na nieuczciwych hodowców, ponieważ niestety nie wprowadzono jeszcze obowiązku prześwietleń w kierunku dysplazji, co otwiera drogę oszustom, rozmnażającym chore psy.

Niestety my też zostaliśmy w ten sposób poszkodowani - kupiliśmy sunię w bardzo prestiżowej hodowli warszawskiej, która, jak się potem okazało, produkuje właśnie psy dysplastyczne :evil: . Hodowca beztrosko chce uniknąć odpowiedzialności, ale tym razem mu się nie uda i sprawa znajdzie finał w sądzie. Hodowca nie widzi problemu i zachęca nas do rozmnażania naszej suni :evil: , ale dla nas jest to etycznie niedopuszczalne, dlatego będziemy ją sterylizować.

W związku z tym plany hodowlane muszą być odsunięte w nieokreśloną przyszłość...

MaPi - poprawiam - z dziecinkami.

Ellu dzięki za info . Bardzo chętnie obejrzymy Twoją sunię i pobierzemy od Ciebie niezbędne nauki w tym temacie.

Jak widać oszuści są nie tylko w budownictwie.

Pawson - przyszły tydzień - u mnie wtedy coś się będzie działo. Może przy okazji obaczę kawałek czegoś czerwonego :wink: .

Czyli w sobotę nad zalewem o 17 będą:

MaPi z dzidzią,

Fizyk z żoną i dziecinką,

Pawson z piękniejszą połową,

Evevet ze swoją Pyzą1.

Jeśli coś przekręciłam, nie dopisałam lub dopisałam to proszę o sprostowanie :wink: .

Gdyby Wam się nudziło nad Zalewem, to zapraszam do mnie na działkę (rzut beretem od Zalewu) - przyda mi się pomoc przy sadzeniu drzewek :) .

czołgiem!

widze,ze zapowiada sie fajne spotkanko! szkoda,ze nas nie będzie - no chyba,ze sie zawalą wszystkie nasze jutrzejsze plany to będziemy was szukać!

MIŁEJ ZABAWY I OWOCNYCH DYSKUSJI !!!!! RÓBCIE ZDJĘCIA !!!

baba_b: miałaś coś napisac o wyłaczaniu z pod prod. rolnej...moze byc na priva - usilnie się zezwala!!!! :lol:

czołgiem!

MIŁEJ ZABAWY I OWOCNYCH DYSKUSJI !!!!! RÓBCIE ZDJĘCIA !!!

baba_b: miałaś coś napisac o wyłaczaniu z pod prod. rolnej...moze byc na priva - usilnie się zezwala!!!! :lol:

Ja również życzę przyjemnej zabawy przy pifku :wink: , nas też nie będzie, wszyscy chorzy w domu :cry:

Baba_B - przyłączam się do pytania odnośnie wyłączenia gruntu z produkcji rolnej - też mnie to czeka lada dzień.

Pozdrawiam Wszystkich

pawson: my mielismy podobny problem z wysokimi fundamentami. Wszystko zostalo wyrownane piachem takim gorszej jakosci tanszym, chyba odkrywkowym czy jakos tak sie to nazywa. Mielismy dobra cene z Kopalni piechu pod Poniatowa. Moge dac namiary. Pozniej zalewalismy to wszystko woda i teraz mielismy juz przygotowane podloze pod chudziaka...

Jak mozesz to wez namiary na dzisiejsze spotkanie.

potwierdzamy obecnosc.