urko 09.06.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Dzięki krzyszt17 . Poniewaz kompletnie nie mam czasu na samodzielne wykonanie szopy , musze szukac czegoś gotowego. Może ktoś inny ma namiary na jakąś stolarnię , która się tym para.?Pozdrawiam wszystkich budującychm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 09.06.2003 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Krzysztof , jutro bedę rozmawiał nt. kominów zapelarobili mi już wycene wyszło ok.1000zł. taniej jak Schiedel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 10.06.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Agamon, jakie dają upusty od cen katalogowych, ja już dół kominów kupiłem w Maxformie, gdyż w kotłowni już komin (początek) jest zamontowany.Urko, nie wiem gdzie budujesz, jeśli okolice Lublina, to najlepiej poszukać miejscowego stolarza, kogoś do pomocy, kilka dni i szopa gotowa.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 10.06.2003 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Krzyszt17 buduję we Franciszkowie , do Lublina to tylko 10 min drogi . Najbardziej chcielibyśmy gotwca , bo często są najtańsze , ale jak nic sensownego nie znajdę to kupimy drewno w tartaku i zbijemy budę ...Czekam jeszcze na wiadomości od rodziny z Biłgoraja , podobno tam mają najtanszą robociznę i drewno ... zobaczymy , a puki co pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 11.06.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Wiem gdzie jest Franciszków, mieszkam w Świdniku, pracuję w Lublinie, a buduję na wsi 30km od Świdnika, Lublina. Muszę przyznać że w wiejskiej gminie, czy małym powiecie sprawy papierkowe załatwia się szybko i bez specjalnych problemów, przynajmniej tak było w moim przypadku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 11.06.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 witam maluszki z lubelskiego dawno mnie tutaj nie bylo bo powodow ku temu wiele ale dostauem sie do kompa i tak se pisze pozdrawim wszystkich ale pewnie wszyscy w chwili obecnej ociekaj potem i sa tak zapracowani ze nie ma kiedy taczki zaladowac i nie tylko dla przypomnienai jestem w bialej podslkiej tam sie bynajmniej buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 11.06.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 witam wszystkich bywalców forum cieszę się, że znalazłem was w sieci ale do rzeczy: 1. jestem w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę (myślę, że ok. m-ca razem z uprawomocnieniem) - działka w Nowym Krępcu koło Świdnika; domek 117 m kw. z użytkowym poddaszem 2. przeglądałem trochę archiwalne wątki na różne tematy, ale z czasem opinie się zmieniają więc: - jaki materiał, Waszym zdaniem, wybrać na ściany fundamentowe (porotherm vs. pustak MAX vs. beton komórkowy); wszystko z ociepleniem; oczywiście jak najtaniej i dobrze - czy dachówka cementowa euronitu jest przez kogoś "sprawdzona"? koszt pokrycia metra to ok. 20 zł - taniej niż blacha! - gdzie zamawialiście beton na fundament, i ile kosztował? oczywiście pytań mam wiele, ale te na pierwszy rzut pozdrawiam, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 11.06.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Guit nie wiem czy Ci się coś nie pomyliło, ale na ściany fundamentowe wybrałem bloczli z wibroprasowanego betonu co najmniej B15, żaden max, czy beton komórkowy, z tego to możesz stawiać ściany.Ja na ściany właśnie wybrałem BK600, ocieplę to styropianem 10cm i myślę, że będzie ok. Co do dachówki Euronit, nie wiem, ja wybrałem ceramicznę Creatona.Beton zamawiałem w Faelbudzie (ok. 200zł m3 z dowozem)Pozdrawiam Krzysztof i lecę na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 11.06.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 myślałem o ścianach budynku, a nie o fundamentowych niedługo będę się może lepiej rozeznawał w nomenklaturze i słownictwie pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 11.06.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Nas chcieli zdyskfalifikowac zaraz na starcie . Starostwo oddało nasza sprawe pod kolegium budowlane , bo gmina wydała decyzje o warunkach zabudowy niezgodna ze swoim planem zagospodarowania terenu. Kolegium rozstrzygnęło dla nas pozytywnie . Zlorzylismy wszystkie dokumenty w grudniu ubiegłego roku i na dzien dzisiejszy czekam jeszcze na uprawomocnienie sie zezwolenia na budowe - czy to szybko ?Zbyszek życzę powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 13.06.2003 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 beton najtanszy i sprawdzony na ul. Mełgiewskiej jak sie zjezdza pod odlewnie, tylko musisz oczywiscie ponegocjowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalif62 13.06.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 To znowu ja. Siedze i mysle co by tu jutro ... (sobota ) Gruntowanie skonczone. Trzeba pomyslec o malowaniu. Parkiety tez by sie przydaly. Trzeba jechac na zakupy! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.06.2003 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Przepraszam wszystkich za milczenie , ale moi murarze tak gonia z robotą ze nie nadążam z zamawianiem materiałów )) Sciany fundamentowe prawie gotowe , kominy ida w górę , jak będzie pogoda to przed Bozym Ciałem zalejemy strop nad piwnicą i wzagęszcza i zaleja poddlewkę. Nie chca zadatku , ja ich pytam i prosze o wzięcie pieniędzy za robotę )) jak będzie tak dalej to dam im premię i z czystym sumieniem polecem innym inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 14.06.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 agamon a kto ci buduje? pytam bo moi maja przerwe teraz u mnie az wylewka wyschnie i robia u kogos(moze to u ciebie?) a tez sa tacy szybcy i solidni(jak na razie) i nie chca pieniedzy jak nie skoncza etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 14.06.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 umiejaca murowac z porotermu i ktora zajmie sie od momentu wylewania fundamentu uzbrojeniem go oraz postawieniem scian fundamentowych. oczywiscie niepijacy , solidni i niedrodzy jak sie przedstawiaja ceny? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 15.06.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 Moja ekipa jest spod Lubartowa. To firma rodzinna. Są solidni, nie piją i doradzają przy pracy. Aby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 16.06.2003 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 No to macie problemy z płaceniem. Jeżeli murarze nie chcą pieniędzy to ja chętnie wezmę. (Może za doradztwo). U mnie też była ekpia mieszkająca pod Lubartowem. Bardzo solidni. Oby tak dalej z płaceniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 16.06.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 to nie ci sami,moi sa z lublina,ale tez jak na razie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 16.06.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Miałem małą przerwę (choroba), zaglądam na forum, a widzę, że tu same chwalipięty, każdy chwali tylko swoich murarzy a przysłowie mówi "nie chwal dnia przed zachodem słońca, a ekipy przed ukończeniem domu" AMEN!!! A teraz to ja pochwalę się swoim murarzem. Nie mam żadnej ekipy tylko 1 murarza i jednego pomocnika i mimo, że też jest prawie z Lubartowa to na pewno nie jest to Wasza ekipa (u mnie jest cały czas) i powoli sobie murujemy. Ściany fundamentowe już postawił, wyciągnął 3, 4 pustaki w górę, pomylił wymiary komina (ale w porę zauważyłem pomyłkę i jutro będzie poprawka), a tak w ogóle to facet jest OK i mam nadzieję że tak będzie do końca. Ciekaw jestem ile płacicie za swoje ekipy? Mój murarz za postawienie mojego domku (115m2 pow. uż.) bierze 4000zł, (ławy, ściany fund, ściany parteru, strop, schody, ściany poddasza, wylewki, schody zewn, itp. plus pomocnik ok. 2000 - 2500zł. Sądzę, że to niedużo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 16.06.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 ja za ap41 z "archiprojektu" 163m2+podwojny garaz, sciana 3 warstwowa z maxa z welna w srodku, bez piwnic ale wysokie sciany fundamentowe, od fundamentow(kopane recznie)do stanu surowego bez dachu place 24500,i nic mnie nie interesuje z wyjatkiem zakupu materialu.Za zbudowanie scian 1 warstwowej zaplacilbym 20000. za zrobienie dachu z dachowki ceramicznej zapłacę 43zł/m2 razem z więźbą, obróbkami, rynnami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts