evevet 18.04.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Pawson: a moze ktos bedzie mial w okolicy ziemie do oddania z wykopow. Na naszych terenach to ona niewiele sie rózni od piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.04.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 wlasnie w moich okolicach jest glina i ił - nie nadaje sie bo nie przepuszcza wody.... Udalo mi sie dogadac ziemie bardzo dobra w glebokich wykopow bez kamieni i organicznych pozostalosci itd itp za 90zl / wielka wywrotke (30 ton) mysle ze nic wiecej nie wymysle a na ostatnie 10 cm dam piach 350 PLN / 30 ton i negocjacje trwaja co do ziemi za darmo lub prawie darmo to ja mialem juz nasypane ok 100 wywrotek "super ziemi" teraz jak koparkowy kopal pod fundamenty to rzucal mięchem na wszystkie strony jak stary rzeźnik - HIHIHIHI - w super ziemi byly jakies druty, betony glazy itd itp ... tak to juz jest z ziemia za darmo a mi sie wydawalo ze jest OK - przeicez codziennie ogladalem co oni tam sypia .... coz widac maja swoje sposoby na bujanie takich jeleni jak ja Tak czy siak jakbyscie wiedzieli o innym rozwiazaniu to piszcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 18.04.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Pawson - a może jakies sitko Ktos mi kiedyś sugerował (w tamtym roku), wywrotka ziemi (super ziemi) to koszt 60 zł. Ale mi nie była wtedy potrzebna. Ale Paweł. Jest taki cytat: "... Ta ziemia od innych droższa ..." A ta twoja ziemia to może Ziemia Obiecana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.04.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Fizyk: jest super ziemia i super ziemia - jak wiesz ... - super ziemia do dzialki to taka z roslinkami i robaczkami nawet kupy sa mile widziane bo beda rosly warzywka az pod niebo ... - wspomiana przez ciebie Ziemia Obiecana - ale tam sie dlugo idzie z tego co pamietam - ziemia z kamyczkami w proporcji 1:10 czyli tak zwany gruz ... - no i w koncu ziemia do zasypywania fundamenow bez roslinek i bez kamyczkow taka coby sie dobrze pod chudym betonem rozlozyla ... zaraz obok nielubianego sasiada :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 18.04.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Pawson - a w filmach to nawet mówią czasami: Tu ziemia, tu ziemia odbiór! To teraz rozumiem. Oni wtedy informują, że ziemię przywieźli i proszą żeby rozładować! Panowie - jutro gramy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 18.04.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Pawson - mam zdjęcia. Fajne są .. niektóre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 18.04.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Panowie - jutro gramy!!! Gramy, gramy, jutro się melduję na bank. U nas papiery na ZUDzie, prawdopodobnie w tym tygodniu wrócą. Wykonawca już wybrany Idzie wszystko do przodu, aby jak najszybciej pozwolenie załatwić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.04.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Pawson - mam zdjęcia. Fajne są .. niektóre . che che szczegolnie fajne sa te beze mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 18.04.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Haj, Pawson tnx za fotki! U nas: - ściana fundamentowa ani drgnęła ... (brak wody i prądu) - dziś już widziałem swoją wodę z niebieskiej rury, jutro odbiór przyłącza, licznik i zaworek - dziś załatwiłem prąd (umowa), jutro licznik i jedziemy "do góry" - nie wiem jak u Was, ale jakoś szybciej kasa ubywa ... te przyłącza mnie wykończą ..., a jeszcze nie myślę o gazie i oczyszczalni ... Jutro też chętnie poganiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.04.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 U mnie murownie scian fundamentowych na calego... dzisiaj z rana troche pogoda popsula szyki Ekipie ale czekaja dzielnie na slonko :) Uwaga do posiadaczy waskich dzialek... trzeba zajeb... dobrze planowac przywozenia wszystkiego na odpowiedni moment... u mnie juz praktycznie nie ma miejsca na dzialce z przodu a to z powodu dojechania czesci Terivy na stropy. Mam nadzieje ze Ekipa szybko skonczy sciany fundamentow i bedzie mozna rozgarnac kupy ziemi po wykopach. ALL: czy bierzecie wolne na nadzorowanie budowy ?? Ja planuje jeden dzien co tydzien spedzic na budowie krecac sie bez celu dookola roboty ... IDKAM: kasy nie ubywa ... juz ubyla :) chodze po domu i patrze co spieniężyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.04.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 U mnie przesunięty ciąg dalszy na jutro.Słyszałem że w KB mają dobrą ofertę kredytową. Chyba w czwartek się tam wybiorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 19.04.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 fizyk, ja mam kredyt w KB i znajomości jeśli trzeba pomóc, to mów pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.04.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Cześć Guit. Ja też mam tam znajomości (na Choinach), a nawet w centrali w Wawie . Ale dzięki za propozycje. Jeśli będę miał problem - zwrócę się na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 19.04.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 polecam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.04.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 fizyk .. czy jest jakies miejsce gdzie ty nie masz znajomych ?? Ja oczywiscie nie mowie ze to zle ... :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.04.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nie mam wśród celników!!! A do nie dawna nie miałem w Uzdrowisku Nałeczów, ale tu już kogoś znalazłem Tu ziemia - bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logard 19.04.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 cześć i czołem, napiszcie gdzie kupowaliście drewno na więźbę i po ile. czy sami impregnowaliście czy zaufaliście dostawcy drewna? pytam bo nie chciałbym mieć dzikich lokatorów pod dachówką ale wam fajnie że juz budujecie. ja niestety złożyłem na pozwolenie ale muszę jeszcze odrolnić a to, jak mi powiedział geodeta, potrwa ze 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.04.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Tu ziemia - bez odbioru wiesz co ... czasem jeszcze mowia "tu ziemia, tu ziemia over ..." mi tak powiedzieli po setnej wywrotce jak powiedzialem "Panie sypnij pan jeszcze 50 ... " :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.04.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witajcie, u mnie jest prądzik i woda ... ściana fundamentowa stoi ... ale w miejscu. Czy ktoś ma kontakt do firmy z maszyną "fadroma" ??? To takie coś jak spychacz tylko z inną łyżką z przodu. Potrzebuję by szybciutko i bezboleśnie uzupełnić grunt pod posadzkami przez stawianiem ścian z BK. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.04.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Widziałem jak jakiś maluch miał kontakt z fadromą. NIkomu nie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts