Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wlasnie w moich okolicach jest glina i ił - nie nadaje sie bo nie przepuszcza wody....

Udalo mi sie dogadac ziemie bardzo dobra w glebokich wykopow bez kamieni i organicznych pozostalosci itd itp za 90zl / wielka wywrotke (30 ton) mysle ze nic wiecej nie wymysle a na ostatnie 10 cm dam piach 350 PLN / 30 ton i negocjacje trwaja

co do ziemi za darmo lub prawie darmo ;) to ja mialem juz nasypane ok 100 wywrotek "super ziemi" teraz jak koparkowy kopal pod fundamenty to rzucal mięchem na wszystkie strony jak stary rzeźnik - HIHIHIHI - w super ziemi byly jakies druty, betony glazy itd itp ... tak to juz jest z ziemia za darmo a mi sie wydawalo ze jest OK - przeicez codziennie ogladalem co oni tam sypia .... coz widac maja swoje sposoby na bujanie takich jeleni jak ja :(:)

Tak czy siak jakbyscie wiedzieli o innym rozwiazaniu to piszcie ...

Fizyk: jest super ziemia i super ziemia - jak wiesz ...

- super ziemia do dzialki to taka z roslinkami i robaczkami nawet kupy sa mile widziane bo beda rosly warzywka az pod niebo ...

- wspomiana przez ciebie Ziemia Obiecana - ale tam sie dlugo idzie z tego co pamietam

- ziemia z kamyczkami w proporcji 1:10 czyli tak zwany gruz ...

- no i w koncu ziemia do zasypywania fundamenow bez roslinek i bez kamyczkow taka coby sie dobrze pod chudym betonem rozlozyla ... zaraz obok nielubianego sasiada :):)

Pozdrawiam

Haj,

Pawson tnx za fotki! :D

U nas:

- ściana fundamentowa ani drgnęła ... :cry: (brak wody i prądu)

- dziś już widziałem swoją wodę z niebieskiej rury, jutro odbiór przyłącza, licznik i zaworek

- dziś załatwiłem prąd (umowa), jutro licznik i jedziemy "do góry"

- nie wiem jak u Was, ale jakoś szybciej kasa ubywa ... te przyłącza mnie wykończą ..., a jeszcze nie myślę o gazie i oczyszczalni ...

Jutro też chętnie poganiam!!!

U mnie murownie scian fundamentowych na calego... dzisiaj z rana troche pogoda popsula szyki Ekipie ale czekaja dzielnie na slonko :):)

Uwaga do posiadaczy waskich dzialek... trzeba zajeb... dobrze planowac przywozenia wszystkiego na odpowiedni moment... u mnie juz praktycznie nie ma miejsca na dzialce z przodu a to z powodu dojechania czesci Terivy na stropy. Mam nadzieje ze Ekipa szybko skonczy sciany fundamentow i bedzie mozna rozgarnac kupy ziemi po wykopach.

ALL: czy bierzecie wolne na nadzorowanie budowy ?? Ja planuje jeden dzien co tydzien spedzic na budowie krecac sie bez celu dookola roboty ...

IDKAM: kasy nie ubywa ... juz ubyla :):) chodze po domu i patrze co spieniężyć :):):)

cześć i czołem, napiszcie gdzie kupowaliście drewno na więźbę i po ile. czy sami impregnowaliście czy zaufaliście dostawcy drewna? pytam bo nie chciałbym mieć dzikich lokatorów pod dachówką :lol:

ale wam fajnie że juz budujecie. ja niestety złożyłem na pozwolenie ale muszę jeszcze odrolnić a to, jak mi powiedział geodeta, potrwa ze 2 tygodnie :evil:

Witajcie,

u mnie jest prądzik i woda ... ściana fundamentowa stoi :evil: ... ale w miejscu.

Czy ktoś ma kontakt do firmy z maszyną "fadroma" ???

To takie coś jak spychacz tylko z inną łyżką z przodu.

Potrzebuję by szybciutko i bezboleśnie uzupełnić grunt pod posadzkami przez stawianiem ścian z BK.

M