MaPi 21.04.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Właśnie zrobiłam sobie arkusik w excelu i powpisywałam najniższe ceny. Nie potrafię tylko rozbić cen pokrycia dachowego, orynnowania i kominów na części. Kominy zostawię tak ja są, znaczy koszt całego systemu. Ale teraz zaczynamy się zastanawiać nad tym, czy robić dach w goncie. Dostaliśmy wycenę płyty OSB na dach jako poszycie pod gont i wyszło 3500, tańsze będzie z desek, ale narazie myślę ile drewna by na to poszło. Pomyślimy czy nie zrobić blachy lub dachówki, całkiem dobrą cenę na nią dostaliśmy w Stalmecie. Dzisiaj mamy dostać jeszcze z Famiko, no i musimy pojechać do Syke. I wtedy zaczniemy jeździć po firmach i mówić "tyle mi konkurencja dala ... co wy na to ?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.04.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Już mogę zaśpiewać - u mnie mury pną się do góry !!! Wyłazi mi domek spod ziemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.04.2005 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Hej, u mnie - 3 ściany fundamentowe stoją - sobota koniec ścian fundamentowych i rozpoczęcie "dysperbitowania" - po niedzieli muszę kupić 100 ton piasku na podsypkę i czymś to wrzucić do środka, 20 t piachu do murowania i 15 ton pospółki (ludzie!!! jakie to drogie) - SZUKAM SPONSORA cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.04.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 IDKAM: 1. Po ile piasek na podsypke ?? i pospolka 2. Kiedy wylewasz chudy beton pod posadzki w tym orku czy w przyszlym ?? 3. Po ile za dysperbit FIZYK: dzisiejsze nasze plany biora w łep ... moze bysmy sie umowili na niedziele w srodku dna na wycieczke samochodową po budowach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 22.04.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 A najgorsze w tym wszystkim jest to, że tych kosztw wogóle sie nie liczylo jak planowalo się budowe , a ile jeszcze takich nieprzewidzianych wydatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.04.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Pawson - szkoda. Trudno się mówi. U mnie wczoraj stała jedna ściana fundamentowa i drugiej kawałek. Dzisiaj pewnie będą już dwie. Może jutro trzecia. Na razie robią zwykła pełną cegłą do wysokości zero minus 40 cm. Te 40 cm to będzie cegiełka klinkierowa. Jakiś taki wysoki ten domek.Nie ma co się oszukiwać. Do kosztorysów trzeba dołożyć 20 % (minimum). Jak się uda zmieścić w takiej kwocie to trzeba się cieszyć. Jak coś zostanie to jeszcze lepiej. M.in. z tego powodu chcę wziąć 20 tys kredytu więcej. Tak na wszelki wypadek. Chcę doprowadzić całądziałkę do stanu używalności, zrobić oprócz domku - ogrodzenie (muszę postawić wysoki mur oporowy - tez sporo wyniesie), kostkę itp. Kompleks. A w pszyszłym roku tynkowanie i malowanie domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 22.04.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 A czy ktoś zna lub sam ma zdolności kreatywne zaplanowania terenów zielonych i ukształtowania terenu wokół domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.04.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jest firma Ogrody - poszukaj namiaru w inecie. Ale są drodzy. Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.04.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 IDKAM: 1. Po ile piasek na podsypke ?? i pospolka 2. Kiedy wylewasz chudy beton pod posadzki w tym orku czy w przyszlym ?? 3. Po ile za dysperbit 1. piasek 230 za 20 t., pospółka 1000 za 15 ton 2. nie wiem jeszcze, ale chyba w przyszłym ... niech się piach ubije, chyba, że ktoś mi to wybije z głowy 3. 28 kg po 64,62 netto M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 22.04.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Kubus budowniczy: mam wybitnego specjaliste od spraw ogrodow i kwiatow Pani dr hab z Akademii Roliczej- nasza znajoma, sama zaproponowala,ze cos extra nam wymysli. Jesli bedzie Cie to interesowalo to pisz a ja sie zapytam i moze cos z twgo wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 22.04.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 idkam: ile za pospolke???ja mam kontakt do faceta pod Poniatowa i wydaje mi sie ze jest taniej. Ostatnio placilam za wywrotke 30 t piasku 250 a za pospolke taka sama ilosc 300 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 22.04.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 witam ! wszyscy sie chwala to i ja troche sprobuje jak bylaby tak potrzeba to bede mogl juz przenocowac na budowie na strychu - w tej chwili jest to jedyne (prawie) wykonczone pomieszczenie w moim domku kanalizacja ma sie ku koncowi, maly problem z wentylacja rozwiazany, ekipa przymierza sie pomalu do instalacji c.o. PS. Idkam - kierownik bedzie mial dla ciebie pewna uwage odnosnie wentylacji, zebys nie mial tego samego klopotu co ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.04.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Idkam - kierownik bedzie mial dla ciebie pewna uwage odnosnie wentylacji, zebys nie mial tego samego klopotu co ja Jarku, wyślij na priv ciut szczegółów. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.04.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 idkam: ile za pospolke??? ja mam kontakt do faceta pod Poniatowa i wydaje mi sie ze jest taniej. Ostatnio placilam za wywrotke 30 t piasku 250 a za pospolke taka sama ilosc 300 PLN. Hmmm, w faelbudzie taki materiał (na beton - wieńce, nadproża) kosztuje 55 pln netto + transport. Może mylimy materiały, porozmawiaj z majstrem o co dokładnie mu chodzi, ja też chciałem zamówić ciut taniej , to poprosił o telefon i dogadał się z dostawcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 22.04.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ikam: byc moze cos innego ale jak zamawiam z dostawca to mowie, ze ma byc pospolka, uzywalam jej przy stropach, wiencach, nadprozach i teraz przy chudziaku. Place za wywrotke 300 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.04.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 U mnie dzisiaj panowie męczyli się ze ścianą fundamentową pod wykuszem. Po za tym jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 23.04.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 ikam: byc moze cos innego ale jak zamawiam z dostawca to mowie, ze ma byc pospolka, uzywalam jej przy stropach, wiencach, nadprozach i teraz przy chudziaku. Place za wywrotke 300 PLN Evevet, plis o namiar na priv Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.04.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Czesc ALL U mnie prace zwiazane z murowaniem scian fundamentowych powoli zblizacja sie do konca. W zwiazku z tym moje pytanie: Czy izolujac termicznie sciany fundamentowe dawaliscie na styropian jeszcze jakas izolacje przeciwwodna ?? U mniena sciany bez piwnicy ma byc rapówka, 3 warstwy dysperbitu na sciane na to styro FS 20 gr. 5 cm na to wtopiona w klej siatka i TYLE wg majstra ...co wy a to ... Ja mysle czyby jeszcze nie maznac raz dysperbitem i nie przykleic na to folii ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.04.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 hej hej - co tutaj tak cicho dzisiaj ?? baba_budowniczy ... i jak tam nasze sprawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.04.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Ta cisza krzyczała.Moja znajoma będzie za pół godzinki. Rzeczywiście pracuje dzisiaj dłużej. Będę dzwonił do Ciebie około 11 tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts