Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ella:

A ulga remontowa ??

Kazdy kto jest wlascielem czegokolwiek z lazienka powinien na rok 2005 zaplanowac "remont kapitalny" tego czegos ;) czyli kupic plytki, podlogi wanne prysznic itd itp i wykorzystac ulge remontowa.

Oczywiscie gdzie to zostanie zamontowane to juz zupelnie inny temat ...

PS. Kiedy spotkanie długo łikendowe ??

Ella:

A ulga remontowa ??

Kazdy kto jest wlascielem czegokolwiek z lazienka powinien na rok 2005 zaplanowac "remont kapitalny" tego czegos ;) czyli kupic plytki, podlogi wanne prysznic itd itp i wykorzystac ulge remontowa.

Oczywiscie gdzie to zostanie zamontowane to juz zupelnie inny temat ...

Kurka blada, nie pomyślałam o tym w ogóle, a zrobiliśmy w zeszłym roku wielkie zakupy wykończeniowe na zapas! Może jeszcze to odkręcę...

Ale czy może być problemem to, że mamy w tej chwili zameldowanie tymczasowe, czyli chyba formalnie robilibyśmy remont właścielowi domu, w którym obecnie mieszkamy?

przede wszystkim jesli f-ry dotyczyly tamego roku to juz temacie.

A jesli to wasza rodzina to nic nie stoi na przeszkodzie zeby nastepne faktury wziasc na nich oni sobie odlicza od podatku potem sie jakos rozliczycie.

Poza tym jaki jest tytuł zajmowania przez was lokalu. najem / uzyczenie / wlasnosc / nic ??

Pawson, nie rozumiem, przecież teraz rozliczamy się za 2004, a nie 2005, więc faktury są jak najbardziej w temacie!

A tytuł zajmowania lokalu... po prostu jestem córką właściciela domu ( to jest dom jednorodzinny, nie mieszkanie spółdzielcze), żadnych umów nie podpisywaliśmy, bo po co...

Co w takim wypadku?

Pawson, dzięki i do usłyszenia wieczorem :) .

Co do płytek - nie stosuję, więc nie mam orientacji. Dwa najtańsze miejsca, w których wszystko kupowałam to Syke i PT Junior. Sprawdź, może mają tanie płytki.

Siatkę kupowałam chyba w Poniatowej, ale było to dawno, więc ceny nie pomnę.

Witam !!!!

Czy ktoś z was robił wycenę materiałów do pokrycia dachu w firmie OMEGA ??? Ceny które dostałem podałem na forum w dziale LISTA PŁAC WYKONAWCÓW i wątku " Ceny akcesoriów do dachu -czy dobre " Wszyscy pisza że są to kosmicznie wysokie ceny . Chyba jednak opinia o tym ze Lublin to jedno z droższych miast w Polsce jeśli chodzi o materiały budowlane chyba się sprawdza . Uwaga więc na OMEGĘ .Czy znacie może jakieś hurtownie z akcesoriami do krycia dachu z rozsadnymi cenami ???

pozdr D.RZ

Witam !!!!

Czy ktoś z was robił wycenę materiałów do pokrycia dachu w firmie OMEGA ??? Ceny które dostałem podałem na forum w dziale LISTA PŁAC WYKONAWCÓW i wątku " Ceny akcesoriów do dachu -czy dobre " Wszyscy pisza że są to kosmicznie wysokie ceny . Chyba jednak opinia o tym ze Lublin to jedno z droższych miast w Polsce jeśli chodzi o materiały budowlane chyba się sprawdza . Uwaga więc na OMEGĘ .Czy znacie może jakieś hurtownie z akcesoriami do krycia dachu z rozsadnymi cenami ???

pozdr D.RZ

GREM na Turystycznej

Darek - osobiście tez dostałem droga ofertę z Omegi!!

Ella - ja robię tak - częśc faktur biorę na rodzicow (musza się rozliczyć z US po sprzedaży naszego mieszkania, które było na nich :wink: , żeby nie zapłacić podatku). Część - (pod kredyt) biorę na siebie. A rzeczy typu kibel, i inne wykończeniowe (płytki itp) na rodziców i na siebie. Tak zrobiłem w 2004 roku. Dzięki temu otrzymam zwrot prawie 800 zł :D