evevet 09.05.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Wukan: mimo szczerych checi sama nie dam rady obliczyc ile to bedzie kosztowalo ale podeslij mi wymiary a ja sie reszta zajme. I bedzie gotowa wycena za jeden dzien lub dwa. Oczywiscie zawsze musze odpowiadac na pytanie od konca no coz.Okna mamy zamowione z montazem i 7% vat. Mysle ze termin realizacji do dogadania. Mozna wplcic niewielka zaliczke i czekac... Nam proponowano 3-4 tygodnie ale my chcielismy duzo duzo pozniej. Zamawialismy na przelomie luty/marzec a montujemy w czerwcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.05.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 A propos bloczków betonowych - sprawdzaliście w Syke? Ja, jeśli dobrze pamiętam, kupowałam tam właśnie, ceny były dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.05.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ja mam sprawdzonego przedstawiciela Gorana, który nie ma biura i w związku z tym daje większe rabaty niż w oficjalnych punktach. Chętnym mogę podać kontakt na priva. Ellu - daj, proszę namiar na priva! Już piszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 09.05.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 czołgiem! Mapi-my ciągle czekamy - jeszcze macie szansę wygrac! we wtorek pan A. idzie sprawdzić czy cos drgnęło w Lubzelu z naszymi kwitami, jeśli tak to mamy wszystko do składania o pozwolenie ale coś mi mówi,ze to jeszcze nie w tym tygodniu. My w goranie dostalismy 30% rabatu. Na ładne oczy mojej żony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Stmara, ja dzisiaj dzwonię i zobaczymy na jakim etapie nasze uzgodnienia. Jak będzie sprawdzał twoje to może nasze też? Mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.05.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam !!!! A ja mam juz gotowe papiery w ręku i jutro składam do Starostwa !!!!!!!!! pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam !!!! A ja mam juz gotowe papiery w ręku i jutro składam do Starostwa !!!!!!!!! pozdr D.RZ Ale ci super, gratulacje. A kiedy zaczynasz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A ja mam stan zero a ja mam stan zero ... Przez caly poniedzialek pomimo siapiacego opadu z rana jezdzil spycho-kopacz i nam zasypywal domek. Weszla prawie cala ziemia wybrana wczesniej a na to czesc dobrej ziemi z glebokich wykopow (bez trawy itd itp) a na to trzy wywrotki piachu po 30 t. Spych pracowal przy moich malych gorkach przez 12 godzin ... slownie dwanascie dyz... jak dostaniesz wycene od ACh. to sie pochwal na priva a ja ci powiem jak bylo u mnie... przy czym nawet nei ma sensu ACH pytac o belit bo ma drogo ... widzialem na placu w stalmecie swoje dachowki .... o slicznosci moje ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Odnośnie A.Ch. i jego firmy to zastanawiamy się z mężem, czy jechać do niego w ogóle po niższe ceny. Bo my jesteśmy zdecydowani na belit(x), a on jak powiedział Pawson nie może za bardzo powalczyć o ceny w belicie bo za mało tego sprzedaje. Jak mówice jechać, czy nie? Na pewno pojedziemy do omegi dzisiaj albo jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 nie jechac - strata czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 ja kupilem belit tydzien temu po 4,70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dzięki Pawson, też tak sobie pomyśleliśmy. Najbardziej przecież nam zależy na cenie Belitu, bo tego narazie najwięcej nam potrzeba. To zostaje jeszcze Omega.A czy negocjowaliście ceny w Syke? Dają trochę upustów jeszcze, czy nie bardzo są skorzy do jakiegokolwiek zjeżdżania z ceny?A czy ktoś brał wszystkie materiały w Omedze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 10.05.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pawson- a gdzie można kupić belit po 4,70? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.05.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pwson, ja to się tak dogadałem z ACh, że wyceny jako takiej to nie dostanę dopóki nie pójdę do niego z kilkoma innymi wycenami jak słyszałeś Belit jak kupowałeś po 4,7 to z fakturą czy bez? A teraz z innej beczki, czy cena 19,500 za wymurowanie domku 120m2 pow użytkowej, parter z poddaszem, w połowie podpiwniczony przypomnę projekt http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=162 to dużo? Oczywiście dachu to nie obejmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 10.05.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 dyz: napisz cos wiecej. Czy robocizna bedzie zawierala wykonanie schodow wewnetrznych, zewnetrznych, chudziaka, scianek dzialowych, kominow. Z jakich materialow?? Czy beton robiony na budowie?? Nadproza gotowe?? Jaki strop?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alisowe 10.05.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam, czy może ktoś kupował okna w Naturze? Ciekawa jestem jak sie spisują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.05.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Evevet - no popatrz jeszcze nie odpowiedziałaś strikte na pytanie a już pomogłaś Wczoraj już byłem na tyle wymiętolony, że jak pojechałem do majstra to mi wszystkie pytania wywietrzały z głowy Ekipa wykonała by wykopy w części niepodpiwniczonej. Podpiwniczenie i ściany fundamentowe z cegły + wykonanie izolacji, ściany z belitu 24cm murowane na zwykłą zaprawę, schowy wewnętrzne + kominy wykonują, chudziak też, stropy teriwa ... i nie wiem jak z tym betonem... ze względów technologicznych lepiej byłoby zapewne wziąć gruszkę. Nie dopytałęm też o nadproża no cóż wieczorem trzeba zadzwonić i dopytać... a może uszczegółowiać znając jeszcze kilka ofert ale tym razem już konkretniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 10.05.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ja nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty na budowie podobno KOŃCZĄ PRACE MÓRARSKIE :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 10.05.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pwson, ja to się tak dogadałem z ACh, że wyceny jako takiej to nie dostanę dopóki nie pójdę do niego z kilkoma innymi wycenami jak słyszałeś Belit jak kupowałeś po 4,7 to z fakturą czy bez? A teraz z innej beczki, czy cena 19,500 za wymurowanie domku 120m2 pow użytkowej, parter z poddaszem, w połowie podpiwniczony przypomnę projekt http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=162 to dużo? Oczywiście dachu to nie obejmuje... bardzo duzo jak na majstra z pomocnikami i standardowo jak na firme. ja płąciłem 10 tys za wymurowanie, kompleks, ze schodami, ściankami dzialowymi oporowymi fundamentami, kominami, stropami bo 2 ich miałem piwnica z bloczków fundamentowych i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 10.05.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 tez wydawalo mi sie troche duzo. Ale mozna napewno jeszcze sie potargowac. Co do betonu to pewnie opinie beda podzielone. Moj majster chcial robic sam i tak tez sie stalo. Wszystko krecone z betoniarki na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts