Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Darek Rz:

Bardzo ładny domek

no i to sąsiedztwo ....

.... tez kiedys mieszkalem 500 m od Fizyka ....

..... bylo fajnie ....

Co do kosztow budowy to sie z Wami zgodze ale nie do konca, poniewaz:

1. WG mnie liczy sie powierzchnia calkowita domu a nie uzytkowa.... powierzchnia całkowita u dyz-a z piwnica, garazem i bez odliczania skosow to sporo sporo ponad 200m2 wg tego co jest na stronie www

2. Liczy sie ile jest osob w ekipie bo to sie przeklada na dlugosc trwania budowy... inna kase bierze 2 osoby a inna 6-7 osob

3. Liczy sie co dokladnie wchodzi w zakres robot - piwnica murowana z cegly to zajeb... duzo roboty ... kto widzial moja budowe wie o czym mowie ....

4. Liczy sie czy ekipa jest samodzielna.. czy majster pojedzie sam po brakujace 5 beczek dysperbitu, czy pomoze w zakupach z rabatem czy da sie na nich wziasc na VAT 7 %, czy zbije sobie sam kibelek... itd itp

dopiero po tym mozna oceniac czy sa drodzy czy tani ...

wydaje mi sie ze jesli sa warci polecenia i samodzielni to mozna im dac 19000 pod warunkiem ze w tej kasie organizuja sobie wszystkie maszyny do pracy wlacznie z koparka do kopania pod piwnice ... i zasypywania pozniej fundamentow

[/url]

"narzeka" moze to zbyt duzo powiedziane

wyglada to tak:

przyjezdza B20; majster mowi ze jak na B20 to jest do d... ale jesli mam taniej niz skad indziej to do domku jednorodzinnego wystarczy w zupelnosci i dodaje ze jest i tak duzo lepszy od takiego robionego samemu w betoniarce...

A mi sie wydaje ze to jeden z wielu problemow ktorymi sie kochaja przejmowac zieloni jak my inwestorzy a ktory nie ma tak naprawde zadnego znaczenia ... :)

Pozdraiwam i ide do domu

moj majster z kolei strasznie narzekal na robiony "dawnymi czasy" beton w betoniarce .... w sumie teraz narzeka na ten z ARTBET-u :):)

A NIE MÓWIŁAM ??? :wink:

B-B - przez Ciebie to ja w kompleksy wpadne ... ja nie wiem jak ty wyciskasz te rabaty z dostawcow :] (thnx za SYKE z piachem nic nie wyszlo wzialem u siebie za podobnie)

moj majster z kolei strasznie narzekal na robiony "dawnymi czasy" beton w betoniarce .... w sumie teraz narzeka na ten z ARTBET-u :):)

A NIE MÓWIŁAM ??? :wink:

B-B - przez Ciebie to ja w kompleksy wpadne ... ja nie wiem jak ty wyciskasz te rabaty z dostawcow :] (thnx za SYKE z piachem nic nie wyszlo wzialem u siebie za podobnie)

Lata praktyki + wrodzone zdolności :oops:

W kompleksy to ja niedługo wpadnę - Wy już niedługo będziecie się wprowadzali, ja dopiero kończę papierologię :evil: :evil:

witam !!!

MaPi ttrochę mnie zaniepokoiłes stwierdzeniem że nie stać was na taki ???.Taki czyli jaki ??? Mysle że ten domek to nic szczególnego i koszty budowy nie będą odbiegały od innych domów o podobnej powierzchni . Taki czyli duży ??( przecież to tylko 145 mkw ) taki czyli drogi -jeśli tak to dlaczego ??? Rozmawiałem z moim architektem ktory robił adaptacje i twierdził że nie jest to dom skomplikowany i nie różni się (jeśli chodzi o koszty budowy ) od wielu innych .

pozdr .D.RZ