dyz 10.05.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Shago, Evevet - dzięki za info, w takim razie intensywnie szukamy dalej, chociaż całkiem przekreślał tej ekipy nie będę bo sprawdzona już w okolicy a nawet na forum - Wukan korzystał z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.05.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam !!! MaPi - budowę chciałbym zacząć w połowie czerwca . ekipa umówiona ,dach umówiony ,drewno na więźbę umówione ...........wszystko czeka teraz na pozwolonko . pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 No to szybciutko po pozwolenie i zaczynaj , a gdzie? Sorry, jeśli gdzieś pisałeś to nie pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 10.05.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Bedzie u mnie na działce własciciel firmy produkującej okna z Tomaszowa Lub. -firma VEMAT, robią okna PVC w systemie VEKA- 5 komorowe Perfektline.. Jak ktoś bedzie zainteresowany to to niech da znac moz ekupijąc wspólnie na kilka budynków utargujemy wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 10.05.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam, czy może ktoś kupował okna w Naturze? Ciekawa jestem jak sie spisują Jeśli dobrze pamiętam , tu na forum były niezbyt pochlebne opinie o tej firmie. Ale sprawdź jeszcze - wrzuć "Natura" do wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Do wszystkich budowlanych piłkarzy - piłka dzisiaj jest. Fizyka nie będzie, ale sala aktualna, jak co wtorek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.05.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam !!! MaPi będę budował w Dąbrowicy 500m od Fizyka . Ten domek http://www.dobredomy.pl/?id_project=34 pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Darek bardzo ładny dom. Taki chcieliśmy: z garażem, z pokojem na dole, z zadaszonym tarasem, ale niestety po przeliczeniu nie stać nas na taki. A szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Darek Rz: Bardzo ładny domek no i to sąsiedztwo .... .... tez kiedys mieszkalem 500 m od Fizyka .... ..... bylo fajnie .... Co do kosztow budowy to sie z Wami zgodze ale nie do konca, poniewaz: 1. WG mnie liczy sie powierzchnia calkowita domu a nie uzytkowa.... powierzchnia całkowita u dyz-a z piwnica, garazem i bez odliczania skosow to sporo sporo ponad 200m2 wg tego co jest na stronie www 2. Liczy sie ile jest osob w ekipie bo to sie przeklada na dlugosc trwania budowy... inna kase bierze 2 osoby a inna 6-7 osob 3. Liczy sie co dokladnie wchodzi w zakres robot - piwnica murowana z cegly to zajeb... duzo roboty ... kto widzial moja budowe wie o czym mowie .... 4. Liczy sie czy ekipa jest samodzielna.. czy majster pojedzie sam po brakujace 5 beczek dysperbitu, czy pomoze w zakupach z rabatem czy da sie na nich wziasc na VAT 7 %, czy zbije sobie sam kibelek... itd itp dopiero po tym mozna oceniac czy sa drodzy czy tani ... wydaje mi sie ze jesli sa warci polecenia i samodzielni to mozna im dac 19000 pod warunkiem ze w tej kasie organizuja sobie wszystkie maszyny do pracy wlacznie z koparka do kopania pod piwnice ... i zasypywania pozniej fundamentow [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 moj majster z kolei strasznie narzekal na robiony "dawnymi czasy" beton w betoniarce .... w sumie teraz narzeka na ten z ARTBET-u :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 O,o widzisz Pawson, conieco wiemy o betonie z Atrbetu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 O,o widzisz Pawson, conieco wiemy o betonie z Atrbetu . tzn ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 moj majster z kolei strasznie narzekal na robiony "dawnymi czasy" beton w betoniarce .... w sumie teraz narzeka na ten z ARTBET-u :) A NIE MÓWIŁAM ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 10.05.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 moj majster z kolei strasznie narzekal na robiony "dawnymi czasy" beton w betoniarce .... w sumie teraz narzeka na ten z ARTBET-u :) A dlaczego narzeka na ten z ARTBET -u? Moi nie narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 "narzeka" moze to zbyt duzo powiedziane wyglada to tak: przyjezdza B20; majster mowi ze jak na B20 to jest do d... ale jesli mam taniej niz skad indziej to do domku jednorodzinnego wystarczy w zupelnosci i dodaje ze jest i tak duzo lepszy od takiego robionego samemu w betoniarce... A mi sie wydaje ze to jeden z wielu problemow ktorymi sie kochaja przejmowac zieloni jak my inwestorzy a ktory nie ma tak naprawde zadnego znaczenia ... Pozdraiwam i ide do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.05.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 moj majster z kolei strasznie narzekal na robiony "dawnymi czasy" beton w betoniarce .... w sumie teraz narzeka na ten z ARTBET-u :) A NIE MÓWIŁAM ??? B-B - przez Ciebie to ja w kompleksy wpadne ... ja nie wiem jak ty wyciskasz te rabaty z dostawcow :] (thnx za SYKE z piachem nic nie wyszlo wzialem u siebie za podobnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 moj majster z kolei strasznie narzekal na robiony "dawnymi czasy" beton w betoniarce .... w sumie teraz narzeka na ten z ARTBET-u :) A NIE MÓWIŁAM ??? B-B - przez Ciebie to ja w kompleksy wpadne ... ja nie wiem jak ty wyciskasz te rabaty z dostawcow :] (thnx za SYKE z piachem nic nie wyszlo wzialem u siebie za podobnie) Lata praktyki + wrodzone zdolności W kompleksy to ja niedługo wpadnę - Wy już niedługo będziecie się wprowadzali, ja dopiero kończę papierologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.05.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Babo ty masz w kompleksy wpadać? Przynajmniej masz juz złożone papiery do pozwolenia na budowę, a my?????? Szkoda słów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.05.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 witam !!! MaPi ttrochę mnie zaniepokoiłes stwierdzeniem że nie stać was na taki ???.Taki czyli jaki ??? Mysle że ten domek to nic szczególnego i koszty budowy nie będą odbiegały od innych domów o podobnej powierzchni . Taki czyli duży ??( przecież to tylko 145 mkw ) taki czyli drogi -jeśli tak to dlaczego ??? Rozmawiałem z moim architektem ktory robił adaptacje i twierdził że nie jest to dom skomplikowany i nie różni się (jeśli chodzi o koszty budowy ) od wielu innych . pozdr .D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 10.05.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam Evevet,dziekuję za informacje w sprawie okien.Na priva wysyłam Ci wykaz moich okien, byłbym wdzięczny gdybyś dała je do wyceny w tej firmie (oczywiście z montażem i upustami). pozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts