Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Babo ty masz w kompleksy wpadać? Przynajmniej masz juz złożone papiery do pozwolenia na budowę, a my?????? Szkoda słów :x .

Papiery mają sporą szansę być gotowe w tym tygodniu :)

Wściekam się, bo trwa to i trwa :evil:

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam, czy może ktoś kupował okna w Naturze? Ciekawa jestem jak sie spisują :)

Jeśli dobrze pamiętam , tu na forum były niezbyt pochlebne opinie o tej firmie. Ale sprawdź jeszcze - wrzuć "Natura" do wyszukiwarki.

Jeśli ich produkty są takie same jak właściciele tej firmy ... to nigdy bym ich nie kupił !!!!!!!! :-?

Witajcie,

co u nas:

- styropian na ścianie fundamentowej leży :D

- 50% nadproży - leży :D

- w piątek-sobota stropy - zaczną leżeć :wink:

- kominy już przywiezione ... ale są wieksze niż myślałem ... :cry:

- okna poszerzone ... Vitek drapie się pogłowie, co jeszcze zmienię

- poszerzam wejście do kuchni ... kierownik drapie się po głowie ... podciągi się krzyżują i cienko to widzę ... niech liczy, przecież za to mu się płaci :wink:

- gwoździe kupione - 6 kilo, będziemy chyba robić schody wejsciowe

Generalnie jest zajefajnie !!!!!!!!!!

Jak ktoś jest zainteresowany kondensacyjnym kotłem Viessmanna VITODENS 200 z zasobnikiem 100 l i sterowanie pogodowe za ok. 7300,00 brutto - dajcie znać !!!

Jeślo oczywiście macie lepsze oferty dajcie znać !!!

cze!

ALL - co macie do betonu z ARTBETu?marny? miałem tam kupowac, ale skoro...

MaPi - jak tam twoje kwity? u nas znowu nic- tzn. pan A nie zadzwonił :evil: Jak pomyslę,ze to ja mam do niego znowu dzwonic to mnie krew zalewa. NIEDOSTANIE ANI ZŁOTÓWKI ZANIM NIE BĘDZIE GOTOWE POZWOLENIE! Jeśli ja mogę tyle czekać to on również!

A jak wy planujecie jego zapłatę?

idkam - a to mi moja żona zadała parola jak jej w Maxformie powiedzieli,ze możemy mieć wiekszy rabat dzięki jakiemuś Mariuszowi ...rskiemu (tyle usłyszła) :o ! Dopiero teraz zjarzyłem! Nie wiem czy skożystamy z firmy M ale OGROMNE DZIĘKI!

idkam - czy p.Vitek to ma na nazwisko B? czyjest z krępca?

Do wszystkich budowlanych piłkarzy - piłka dzisiaj jest. Fizyka nie będzie, ale sala aktualna, jak co wtorek :D .

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Właśnie powrócił mój Współinwestor z dwuosobowego meczu (na dodatek bez piłki) ...

Ellu, mój (jak to nazwałaś) współinwestor również wrócił po 20 minutach. Okazało się, że były porozstawiane stoliki na maturę i nie było wolnej sali.

Informację dostałam od Fizyka, który to nie mając dostępu do internetu, zadzwonił do mnie i powiedział, żeby napisać na forum, że piłka będzie tylko, że jego zabraknie, bo jest na szkoleniu.

A twój współ z moim współem pewnie się minęli :wink:.

cze!

idkam - a to mi moja żona zadała parola jak jej w Maxformie powiedzieli,ze możemy mieć wiekszy rabat dzięki jakiemuś Mariuszowi ...rskiemu (tyle usłyszła) :o ! Dopiero teraz zjarzyłem! Nie wiem czy skożystamy z firmy M ale OGROMNE DZIĘKI!

idkam - czy p.Vitek to ma na nazwisko B? czyjest z krępca?

Ciśnijcie wszystkich hurtowników !!!! :wink:

Vitek ... tak B z Krępca ,a co ??? :o

M

Do wszystkich budowlanych piłkarzy - piłka dzisiaj jest. Fizyka nie będzie, ale sala aktualna, jak co wtorek :D .

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Właśnie powrócił mój Współinwestor z dwuosobowego meczu (na dodatek bez piłki) ...

No właśnie, ja byłem w tej drugiej drużynie, ale wygraliśmy walkowerem :lol:

Mapi, twój mąż chyba powiedział że jedzie na mecz a był na piwku :lol: :lol:

Pozdrowienia dla wszystkich budowniczych

idkam - miałem go brać ale trochę mnie załadował w ... bo jak zapytałem o gwarancje, to powiedział,że nigdy nie daje a poza tym jak mu wspomniałem,ze u mnie kierownikiem ma być niejaki pan A. to powiedził mi,ze kiedyś już z nim współpracował i niedokończyli razem budowy!!! Oczywiście V jechał na A jaki to on jest do bani itp. Generalnie wykrecił się brakiem czasu na moją robotę (zajete terminy) a ustalałem z nim już w styczniu i było OK.

Ale generalnie to mi go polecano z róznych i niezależnych źródeł!

A ty kiedy sie z nim umawiałes? jestes zadowolony z roboty?

idkam - miałem go brać ale trochę mnie załadował w ... bo jak zapytałem o gwarancje, to powiedział,że nigdy nie daje a poza tym jak mu wspomniałem,ze u mnie kierownikiem ma być niejaki pan A. to powiedził mi,ze kiedyś już z nim współpracował i niedokończyli razem budowy!!! Oczywiście V jechał na A jaki to on jest do bani itp. Generalnie wykrecił się brakiem czasu na moją robotę (zajete terminy) a ustalałem z nim już w styczniu i było OK.

Ale generalnie to mi go polecano z róznych i niezależnych źródeł!

A ty kiedy sie z nim umawiałes? jestes zadowolony z roboty?

Mój kierownik chwali go (czytaj: nie narzeka) !!! Najważniejsze jest to że myśli i proponuje sam roziwązania ... nie będę ukrywał, że ciekawe.

Jestem bardzo zadowolony ... jak na razie (tfu, tfu, tfu). Zapraszam na plac boju by ocenić robotę.

Umawiałem się z nim lipiec sieprień 2004

co do ARTBETu to podtrzymuje opinie ze do domku jednorodzinnego jest w zupelnosci OK i ja tam kupuje ciagle. Wiadomo ze jakis Falebud albo Rugby ma lepszy ale przy okazji tez sporo drozszy. wybor nalezy do kazdego z osobna ....

Co do materialow to widze ze forum czyli nasza skromna grupa wsparcia psychicznego zaczyna dzialac na sprzedawcow... zobaczymy, zobaczymy, niech sie staraja ...

U mnie stawiaja sciany sa juz zarysy dolnych okien i drzwi. Przy okazji pytanko:

Jakiego otworu w murze wymaga pojedyncza brama garazowa - jeszcze nie wiem jaki bede mial typ ale wole zostawic wieksza dziure niz mniejsza ...

Do zasypania domu zgodnie z planami uzylem ziemi z wykopow a na gore piach i po dwoch dniach jest OK - wszyscy chetni sprawdzic jak to sie zachowuje ... moge przyjezdzac i ogladac az do nastepnej wiosny kiedy wyleje chudziak ... po calej robocie oceniam ze jakbym sypal sam piach toby go poszlo jakiej 10-15 wywrotek czyli 3500-5000 tys zl ... na sam piach

Pozdrawiam

Nasza córcia kończy dzisiaj roczek!!!!

Taka już jest duża, a taki cichy, dużo śpiący klusek z niej był :D . A teraz gada jak nakręcona :D .

Stmara, do nas A ma zadzwonić jak juz będzie miał wszystkie dokumenty. Nie dzwonił wczoraj, więc pewnie w gazowni nie było jeszcze gotowych papierów :cry: .

MaPi - najlepszego dla Jagódki i wytrwałości dla rodziców :) A co do pana A to ... mi ostatnio zostaje sporo minut darmowych w abonamencie... już wiem na co je wykorzystam :wink: moje papiery podobno jeszcze nie wszyscy na ZUDzie uzgodnili bo to był okres urlopowo-długoweekendowy - został elektryk. Podobno w tym tygodniu mają już papiery wrócić do dalszej obróbki.

Hej witam wszystkich

Co do okien się nie wypowiadam, bo ten wydatek czeka nas w przyszłym roku, ale czekam aż wypracujecie, który producent jest najlepszy i najtańszy :)

Co do cen za ekipę to czasami jest lepiej zapłacić więcej za lepszą jakość wykonania i brak zgrzytów na budowie :), ale i tak biorąc ekipę nigdy nie ma tej pewności :( moi sprawowali się super przez całą budowę i dopiero na sam koniec dzień przed końcem współpracy podpadziocha :(

A właśnie zaskoczyliśmy część prac w tym roku (murarskich) :D :D , teraz jeszcze zostaje dach to pewnie jeszcze ze 2 tygodnie i koniec prac na ten rok. :)

Mapi wszystkiego dla malej pociechy :) :D

witam wszystkich :D

pojechalem sobie na budowe, obejrzec i pomarudzic a tam .... ciiiisza jak makiem zasial - murarze pozamiatali i sobie poszli, a hydraulicy chyba zgubili droge :( :wink: ,

na szczescie to tylko chwilowy przestoj - za chwile ekipa powraca na plac boju konczyc instalacje co i wod, zaraz po nich pojawia sie nastepni z wylewkami a na przelomie maja i czerwca wstawianie okien :D

zostanie jeszcze tylko oczyszczalnia i mozna sie wprowadzac :wink: :D

PS. poszukuje gesciejszego sita, bo przez to co mam pieniadze jakos tak strasznie szybko mi przelatuja :wink: