Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam wszystkich,

czytam i czytam wasze opinie i jak zaraz przyjedzie mąż z pracy to włącze mu tę stronę '- jest super; a dla nas całkowitych laików w tych kwestiach jest niezłą przymiarką co nas czeka; my jestesmy na etapie poszukiwania architekta, który nam zaprojektuje piwnice i wprowadzi drobne zmiany, czy możecie mi kogos niedrogiego polecic

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Urko mam pomysł moze założymy czarną liste usługobiorców nie wartych polecenia i na co należy uważać podczas rozmów z "fachowcami"

ja jestem akutat dziś po rozmowie z moimi murarzami- chcieli mnie "walnać w rogi", parę dni temu musiałem przywołac do porzadku własciciela wywrotki który miał mi wozić piach na podsypkę

To byłby niezły pomysł , ale publicznie robić tego nie możemy ...

Co wcale nie znaczy , że na priva nie ujawnię nazwisk ...

Z czystym sumieniem mogę za to polecić mojego geodetę ze Świdnika , bardzo terminowy ,o czym już po raz któryś się przekonuję , i nie drogi.

Za wytyczenie domu bez piw. o 9-ciu rogach + osobnego garażu = 400zl.

Nie polecam Faelbudu- w sobotę podczas cofania gruchy kierowca uszkodził mi kilka cegieł w elewacji klinkierowej. Nie było słowa przepraszam i zapytania o zadoścuczynienie. Na moją reklamacje kierownik odpowiedział ze mi nic nie zrekompensuje. Na razie złożyłem reklamację i odmówiłem podpisania faktury VAT i zapłaty za nią.

• 2 weeks później...

Witam!

Coś ucichło u nas ostatnio. Ja nie odzywam się zbyt często, bo na razie na mojej działce rosną rumianki i nic poza tym się nie dzieje :cry: .

Wam Wszystkim życze powodzenia!

Krzyszt17, znalazłam Cię w wątku o piecach na drewno, tez taki planuję, w razie czego pamiętaj o mnie, może coś razem wykombinujemy :D .

pozdrawiam!!! :D

ja wlasnie probuje przylaczyc wode, dopiero wrocilem z dzialki...

nie dosc ze na planie jest inaczej, to jeszcze w rzeczywistosci ida rury, ktorych nikt nie ujal w planach, ale jajca - tak podobno moze byc w ciagu calej budowy - czyli roznego rodzaju niespodziewanki ;)

no nic zycie to ciagle problemy :-?

pozdr,

Ella, faktycznie interesuje mnie piec na drewno i powiększyłem kotłownię z 3m2 na ponad 6m2, aby zbiorniki akumulacyjne mogły się zmieścić. Chętnie porozmawiam z Tobą o kotle zgazowującym drewno, ale obecnie zalewam strop i pewnie piec będę kupował pod koniec roku (te nieszczęsne 22%), lub w przyszłym roku. Wątek "Chętnie pomogę" i w nim Zbyniu, Robert, czy Kaka, to naprawdę kopalnie wiadomości na ten temat. Myślę, że przy zakupie kotła możemy się porozumieć i spróbować wytargować lepsze ceny.

Obecnie rzadziej zaglądam na "Forum" gdyż mieszkam na działce i buduję tę naszą chałupkę.

Pozdrawiam Krzysztof