Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czołgiem!

MaPi: oczywiście pan A nie zadzwonił do mnie :evil: - miał to zrobić już we wtorek (po wizycie w lubzelu) ale -jak to sam powiedział kiedy do niego osobiście zadzwoniłem w ŚPODĘ PO POŁUDNIU - "po co miałem do pana wydzwaniać- zadzwoniłbym jak będzie wszystko gotowe, ja nie mam czasu i pieniędzy do pana ciągle dzwonić! " -a ja na to :o

Jesteśmy umówieni dziś lub jutro na telefon - mamy składać w piątek papiery,ale że nie jestem przesądny tak jak Baba_Budowniczy więc przekładam to na poniedziałek - bo mam akurat bardziej wolny niż piątek :wink:

Oczywiście niema mowy aby pan A był u nas kierownikiem! wystarczy,ze mam murarza do którego nigdy nie mogę sie dodzwonić! a kierownikiem będzie figurant z gminy - zawsze pod telefonem i blisko na plac budowy no i za 500 PLN.

evevet: w ubiegłym roku przy największych skokach walut CHF w ciągu całego roku podrozał o 30 groszy!!! EURO w tym czasie podrożało o 2 złote!!!

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

MaPi, Stmara - no nieładnie pan A. się zachowuje widzę. Może reklama na forum mu zaszkodziła ... jak miał jednego klienta o jakoś sobie radził a przy większej ilości zleceń nie potrafi już tego dograć. Ale trzeba przyznać że wrażenie przed zleceniem mu wykonania robi niezłe .. to się jakoś tak ... marketing nazywa czy cuś ...

Fizyk - z tym przewalutowaniem to jest jeszcze bardzo delikatna sprawa :) może nie wszystkie banki tak robią ale ja osobiście nie spotkałem jeszcze takowego ... przewalutowanie jest już dla banku dobrym zarobkiem więc pobieranie dodatkowej opłaty już mogą sobie darować. Mechanizm jest prosty, to jakbyś poszedłdo kantoru, sprzedał franki a kupił coś innego, kursy są z innych kolumn tabeli :(

Dyz ma rację, ale to dla nas nie ma znaczenia. Liczą się koszty jakie planujemy ponieść. Ryzyko wliczone w cenę. Ja mam nadzieję spłacić kredyt max w ciągu 15 lat (ideałem byłoby 10lat). Albo po spłacie dużej części szybko - resztę spłacać powolutku, a gotówkę zainwestować. W przypadku dziwnych ruchów waluty - znów spłacam. itd. Dla mnie istotne jest że dzisiaj spłacam około 600 zł a nie 1000, a takie są relację pomiędzy kredytem we franku a w PLNie.

hhmmm jak tak sobie czytam to sie nawet ciesze ze pan A odmowil robienia mi papierow .. bo to byl Lublin a on tutaj nie chcial ...

Mysle ze w tej sytuacji trzeba go przesunac z listy polecajacej naszego forum na liste czarna :):)

co do reklam projektantów :)

to mi moi powiedzieli mi ze sa w stanie dac mi do reki pozwolenie w 1,5 m-ca od zakupu projektu to sie podniecilem i kupilem u nich. To 1,5 m-ca trwalo od poczatku lipca do prawie konca grudnia ...

... ale z perspektywy sie ciesze bo mialem dzieki temu czas zeby wszystko lepiej przemyslec

Pozdrawiam

PS. czy jest na naszym forum jakas mila zaufana dusza coby nam zalozyla grype dyskusyjna na yahoo albo gdzies zebysmy mogli w naszym "ZAUFANYM" gronie dyskutowac na niektore tematy bez sciemy ??

Słusznie Shago (witaj).

Tez tak uważam - nikt nam nie da forsy za darmo. Z góry ustalony jest kurs według którego spłacasz kredyt (oczywiście nie wysokość kursu). Dzięki temu masz świadmość podczas wyboru. Być może wg NBP będzie niższy kurs, ale ciebie to nie interesuje (po co się denerwować). Płacisz po ustalonym i kropka.

Jedną informację uzyskałem wczoraj n/t Kredyt Banku. Tak niskie oprocentowanie jest w przypadku 70% wkładu własnego. Jeśli jest mniejszy wkład - % są trochę wyższe - ale (podobno) tez korzystne. Nie wiem ile konkretnie. Więcej powiem wtorek.

Pawson - może to dobry pomysł! Ale ja w pracy nie mogę (niestety) korzystać z żadnych połączeń P2P. Więc pozostaje jakieś zamknięte forum na hasło, dla wybrańcow (czyli lubelskich forumowiczów). Po co mają nasz watek śledzić np sprzedawcy :wink:

Więc pozostaje jakieś zamknięte forum na hasło, dla wybrańcow (czyli lubelskich forumowiczów). Po co mają nasz watek śledzić np sprzedawcy :wink:

Fizyk ... czytasz w moich myslach

tylko ze grupa dyskusyjna to nie jest P2P po prostu wysylasz maial na adres grupy i on sie rozsyla automatycznie do wszystkich zapisanych tam osob.

Mam cos takiego na yahoo dla znajomych ze studiow - tylko ja nie wiem jak to sie zaklada

Jasne macie racje, ale kiedyś, (bo dawno się nie interesowałem kredytem w obcej walucie) niektóre banki przyjmowały wpłaty po średnim kursie NBP, teraz może tak nie być, a dodatkowo jest to jeszcze jeden punkt, który trzeba wziąć pod uwagę patrząc na koszt kredytu a nie wszyscy to liczą

najniższe oprocentowanie jest przy wkładzie własnym 30% i kredycie ponad 300 tys. zł. ja własnie pisze wniosek o druga transzę. moim zdaniem lepiej spłacac kredyt niz płacic komus za wynajmowanie mieszkania. czy tka czy tak jak wydarzy sie nieszczescie, ladujesz na bruku, goły i wesoły. :-) ale mam nadzieje że kraj nasz sie ucywilizuje i będzie lepiej a nie gorzej.