Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witamy,

co u Was??? Jak postęp prac???

U nas:

- dom obsypany

- nadproża zalane

- "poduszka" :o prawie skończona (to 4 cm betonu na wierzchu belitu, na tym będą leżeć belki)

- jutro kominy

- koniec ścian i otworów na dole

- od poniedziałku układanie stropu

- wchodzę z elektryką do domu

Oczywiście zabrakło drewna ... belitu ... muszę kupić sporo stempli ... :cry: :cry:

Szukam sponsora !!!

muszę kupić sporo stempli ... :cry: :cry:

Szukam sponsora !!!

dryndnij, moze bedziesz musial kupic o kilka mniej ;-)

PS. co z wizyta na twojej budowie - musze ja koniecznie zobaczyc

Jarku,

już zamówiłem :cry: mają jutro być - 95 szt ..... :evil:

ALE DZIĘKUJĘ !!! Może będę musiał pożyczyć, gdyby cosik będę dzwonił !

Serdecznie zapraszam !!!! Napisz kiedy będziesz w okolicach !!!!

czołgiem!

MaPi: u nas papiery zapięte na ostatni guzik! w poniedziałek jestem umówiony z panem A. na składanie wniosku o pozwolenie. - wyobraź sobie,że sam dziś zadzwonił! Niestety nie dał sie przekonać do zapłaty w ratach. wiec trzeba bedzie zapłacić całosć czyli 2500 PLN+ 200 (za odrolnienie dla geodety)+ faktura za ZUD 52 PLN. Mam nadzieję,ze to wszystko i że w starostwie niczego nie będą dodatkowo chcieli - pan A. zapewnia,że mamy kompletną dokumentacje! co mi pozostaje - ślepo mu wierzyć! :-?

Mam nadzieję ,ze wasze kwity również sie niebawem skompletują - nękajcie pana A.

fizyk:- orientowałeś się jakie warunki ma PTF? podobno dobre ale nie wiem nic więcej.

"muszę kupić sporo stempli "

idkam - mnie zostalo trochę z budowy mogę sprzedać

agamon

Cześć,

dziękuję bardzo, ale już jadą do mnie - wczoraj zamówiłem ... (80 szt. 3 m i 15 szt. 4,5 m)

Nie pomyślałem o tym, że przecież tu mogę o to popytać :oops: :cry:

Jeszcze raz dziękuję.

Za kilka tygodni ja będę mógł komuś sprzedać ... :wink:

No bez przesady jak na parterze stoją wszystkie ściany to, czemu nie można robić instalacji elektrycznej, (na pewno będzie szybciej ja się zacznie robić na tym etapie), ale będzie trzeba elektryka ciągnąć drugi raz jak się zrobi poddasze, a tak kompleksowo jak elektryk przychodzi na pewno jest wygodniej.

Pawson – u mnie już położyli blachę na dachu;) jeszcze tylko krokwie postawia i koniec :), mam nadzieje, że na dobrej wysokości te blachy ułożyli;), bo jeszcze się okaże, że będzie trzeba fundamenty obniżać

yares ekstra pomysl :

to ja pomysle nad tynkami na poddaszu ...

potem tylko dobuduje do nich sciany i mozna sie wprowadzac :wink: ...

ot , zajarzyl na czym budowa polega

a myslisz, ze ja jak robilem

:lol: :lol: :p

PS. Idkam - nie masz sumienia - godzina 16 sobota a twoi spece belki stropowe nosza :cry: :wink:

Co ja widze , wracam po dwoch miesiacach a tu ruch jak w ulu, az milo poczytac. Witam wszystkich nowych i starych forumowiczow. Zaraz po powrocie czekala mnie mila niespodzianka POZWOLENIE NA BUDOWE. wiec teoretycznie juz moge zaczynac, a praktycznie to roznie chyba bedzie. Mam straszne problemy ze sprzedaza mieszkania wiec narazie musze jeszcze sie wstrzymac niestety brak gotowki. Mapi o co chodzi z tym panem A mi wszystko zalatwil bardzo dobrze zastanawiam sie czy niewziasc go na kierownika, napisz o co chodzi.

czołgiem!

MaPi: u nas papiery zapięte na ostatni guzik! w poniedziałek jestem umówiony z panem A. na składanie wniosku o pozwolenie. - wyobraź sobie,że sam dziś zadzwonił! Niestety nie dał sie przekonać do zapłaty w ratach. wiec trzeba bedzie zapłacić całosć czyli 2500 PLN+ 200 (za odrolnienie dla geodety)+ faktura za ZUD 52 PLN. Mam nadzieję,ze to wszystko i że w starostwie niczego nie będą dodatkowo chcieli - pan A. zapewnia,że mamy kompletną dokumentacje! co mi pozostaje - ślepo mu wierzyć! :-?

Mam nadzieję ,ze wasze kwity również sie niebawem skompletują - nękajcie pana A.

Stmara, gratulacje!!

MaPi - jestem przekonany że Wasze papiery też będą za chwilę w komplecie.

Ja prawdopodobnie jutro lub we wtorek też składam komplet o pozwolenie.

Mam pytanie odnosnie garażu-blaszaka, czy orientujecie się ile może kosztować transport takiego garażu na terenie Lublina. Zastanawiam się czy kupować używany czy szukać nowego, dajcie znać.

Pozdrawiam

IDKAM: co znacyz wchodze z elektryka??

W tym roku to robisz ??

Paweł,

wróciłem i odpisuję ...

"wchodzę z elektryką" czytaj ... przenoszę skrzynkę budowlaną do środka, bo mi schodów nie wyleją :wink:

Hi Hi ... nie tak mi śpieszno, choć mogłoby się dziać więcej !!!!

Idkam - nie masz sumienia - godzina 16 sobota a twoi spece belki stropowe nosza :cry: :wink:

Płacisz ... wymagasz. .... :wink: :wink: :wink: Ich też goni .... pogoda nie wybiera, a następni już zaliczkowali :wink: :wink: :wink:

Mam pytanie odnosnie garażu-blaszaka, czy orientujecie się ile może kosztować transport takiego garażu na terenie Lublina. Zastanawiam się czy kupować używany czy szukać nowego, dajcie znać.

Pozdrawiam

zbij sobie szope z oszastów, wyjdzie taniej i po budowie to po problemie

Witajcie,

dostałem ofertę na okna połaciowe Roto (na 2 szt. ok 1000,00 PLN oszczędności względem cennika standardowego):

Okno obrotowe 74*140 drewniane z kołnierzem

439 DIY - 856zł Brutto/sztukę

439 H - 950zł Brutto/sztukę

435 H - 1014zł Brutto/sztukę

Okno obrotowe 74*140 PCV z kołnierzem

439 K - 1159zł Brutto/sztukę

435 K - 1227zł Brutto/sztukę

Okno wysokoosiowe 74*140 z kołnierzem

735 H drewniane - 1377 zł Brutto/sztukę

735 K PCV - 1508 zł Brutto/sztukę

Co Wy na to?

Pozdrawiam

Shago, dzięki za radę, wolałbym chyba coś bardziej solidnego ( coby trudniej się było do środka dostać). :lol:

Oszastów u mnie brak, a kupując drewno chyba taniej nie będzie... :-?

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Shago, dzięki za radę, wolałbym chyba coś bardziej solidnego ( coby trudniej się było do środka dostać). :lol:

Oszastów u mnie brak, a kupując drewno chyba taniej nie będzie... :-?

Pozdrawiam

jak kupujesz drewno to nie bedzie taniej, mnie szopa wyszła za 90 zł, a jhak ktos chce to i blaszaka otworzy, szybko i cicho