shago 13.05.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 MAM pytanie, kto w lublinie lub okolicy handluje kotłami na ekogroszek z podajnikiem? nijak nie moge znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 13.05.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Witamy, co u Was??? Jak postęp prac??? U nas: - dom obsypany - nadproża zalane - "poduszka" prawie skończona (to 4 cm betonu na wierzchu belitu, na tym będą leżeć belki) - jutro kominy - koniec ścian i otworów na dole - od poniedziałku układanie stropu - wchodzę z elektryką do domu Oczywiście zabrakło drewna ... belitu ... muszę kupić sporo stempli ... :cry: Szukam sponsora !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 13.05.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 muszę kupić sporo stempli ... :cry: Szukam sponsora !!! dryndnij, moze bedziesz musial kupic o kilka mniej PS. co z wizyta na twojej budowie - musze ja koniecznie zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 13.05.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 muszę kupić sporo stempli ... :cry: Szukam sponsora !!! dryndnij, moze bedziesz musial kupic o kilka mniej PS. co z wizyta na twojej budowie - musze ja koniecznie zobaczyc Jarku, już zamówiłem mają jutro być - 95 szt ..... ALE DZIĘKUJĘ !!! Może będę musiał pożyczyć, gdyby cosik będę dzwonił ! Serdecznie zapraszam !!!! Napisz kiedy będziesz w okolicach !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 13.05.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 czołgiem! MaPi: u nas papiery zapięte na ostatni guzik! w poniedziałek jestem umówiony z panem A. na składanie wniosku o pozwolenie. - wyobraź sobie,że sam dziś zadzwonił! Niestety nie dał sie przekonać do zapłaty w ratach. wiec trzeba bedzie zapłacić całosć czyli 2500 PLN+ 200 (za odrolnienie dla geodety)+ faktura za ZUD 52 PLN. Mam nadzieję,ze to wszystko i że w starostwie niczego nie będą dodatkowo chcieli - pan A. zapewnia,że mamy kompletną dokumentacje! co mi pozostaje - ślepo mu wierzyć! Mam nadzieję ,ze wasze kwity również sie niebawem skompletują - nękajcie pana A. fizyk:- orientowałeś się jakie warunki ma PTF? podobno dobre ale nie wiem nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.05.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 "muszę kupić sporo stempli "idkam - mnie zostalo trochę z budowy mogę sprzedaćagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 14.05.2005 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 "muszę kupić sporo stempli " idkam - mnie zostalo trochę z budowy mogę sprzedać agamon Cześć, dziękuję bardzo, ale już jadą do mnie - wczoraj zamówiłem ... (80 szt. 3 m i 15 szt. 4,5 m) Nie pomyślałem o tym, że przecież tu mogę o to popytać Jeszcze raz dziękuję. Za kilka tygodni ja będę mógł komuś sprzedać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.05.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 IDKAM: co znacyz wchodze z elektryka?? W tym roku to robisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 14.05.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 IDKAM: co znacyz wchodze z elektryka?? W tym roku to robisz ?? i slusznie, co sie bedzie ...... teraz sobie zrobi elektryke a sciany przeciez moze wybudowac pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 14.05.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 yares ekstra pomysl : to ja pomysle nad tynkami na poddaszu ... potem tylko dobuduje do nich sciany i mozna sie wprowadzac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 14.05.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 No bez przesady jak na parterze stoją wszystkie ściany to, czemu nie można robić instalacji elektrycznej, (na pewno będzie szybciej ja się zacznie robić na tym etapie), ale będzie trzeba elektryka ciągnąć drugi raz jak się zrobi poddasze, a tak kompleksowo jak elektryk przychodzi na pewno jest wygodniej. Pawson – u mnie już położyli blachę na dachu;) jeszcze tylko krokwie postawia i koniec , mam nadzieje, że na dobrej wysokości te blachy ułożyli;), bo jeszcze się okaże, że będzie trzeba fundamenty obniżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 14.05.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 yares ekstra pomysl : to ja pomysle nad tynkami na poddaszu ... potem tylko dobuduje do nich sciany i mozna sie wprowadzac ... ot , zajarzyl na czym budowa polega a myslisz, ze ja jak robilem PS. Idkam - nie masz sumienia - godzina 16 sobota a twoi spece belki stropowe nosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 15.05.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Co ja widze , wracam po dwoch miesiacach a tu ruch jak w ulu, az milo poczytac. Witam wszystkich nowych i starych forumowiczow. Zaraz po powrocie czekala mnie mila niespodzianka POZWOLENIE NA BUDOWE. wiec teoretycznie juz moge zaczynac, a praktycznie to roznie chyba bedzie. Mam straszne problemy ze sprzedaza mieszkania wiec narazie musze jeszcze sie wstrzymac niestety brak gotowki. Mapi o co chodzi z tym panem A mi wszystko zalatwil bardzo dobrze zastanawiam sie czy niewziasc go na kierownika, napisz o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 15.05.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 czołgiem! MaPi: u nas papiery zapięte na ostatni guzik! w poniedziałek jestem umówiony z panem A. na składanie wniosku o pozwolenie. - wyobraź sobie,że sam dziś zadzwonił! Niestety nie dał sie przekonać do zapłaty w ratach. wiec trzeba bedzie zapłacić całosć czyli 2500 PLN+ 200 (za odrolnienie dla geodety)+ faktura za ZUD 52 PLN. Mam nadzieję,ze to wszystko i że w starostwie niczego nie będą dodatkowo chcieli - pan A. zapewnia,że mamy kompletną dokumentacje! co mi pozostaje - ślepo mu wierzyć! Mam nadzieję ,ze wasze kwity również sie niebawem skompletują - nękajcie pana A. Stmara, gratulacje!! MaPi - jestem przekonany że Wasze papiery też będą za chwilę w komplecie. Ja prawdopodobnie jutro lub we wtorek też składam komplet o pozwolenie. Mam pytanie odnosnie garażu-blaszaka, czy orientujecie się ile może kosztować transport takiego garażu na terenie Lublina. Zastanawiam się czy kupować używany czy szukać nowego, dajcie znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 15.05.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 IDKAM: co znacyz wchodze z elektryka?? W tym roku to robisz ?? Paweł, wróciłem i odpisuję ... "wchodzę z elektryką" czytaj ... przenoszę skrzynkę budowlaną do środka, bo mi schodów nie wyleją Hi Hi ... nie tak mi śpieszno, choć mogłoby się dziać więcej !!!! Idkam - nie masz sumienia - godzina 16 sobota a twoi spece belki stropowe nosza Płacisz ... wymagasz. .... :wink: Ich też goni .... pogoda nie wybiera, a następni już zaliczkowali :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 15.05.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 10 nowych zdjątek w albumie ... kurde .. szkoda, że to tak wolno chodzi !! Ale cierpliwych zapraszamy do pooglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 15.05.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Mam pytanie odnosnie garażu-blaszaka, czy orientujecie się ile może kosztować transport takiego garażu na terenie Lublina. Zastanawiam się czy kupować używany czy szukać nowego, dajcie znać. Pozdrawiam zbij sobie szope z oszastów, wyjdzie taniej i po budowie to po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 15.05.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Witajcie, dostałem ofertę na okna połaciowe Roto (na 2 szt. ok 1000,00 PLN oszczędności względem cennika standardowego): Okno obrotowe 74*140 drewniane z kołnierzem 439 DIY - 856zł Brutto/sztukę439 H - 950zł Brutto/sztukę435 H - 1014zł Brutto/sztukę Okno obrotowe 74*140 PCV z kołnierzem 439 K - 1159zł Brutto/sztukę435 K - 1227zł Brutto/sztukę Okno wysokoosiowe 74*140 z kołnierzem 735 H drewniane - 1377 zł Brutto/sztukę 735 K PCV - 1508 zł Brutto/sztukę Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 15.05.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Mam pytanie odnosnie garażu-blaszaka, czy orientujecie się ile może kosztować transport takiego garażu na terenie Lublina. Zastanawiam się czy kupować używany czy szukać nowego, dajcie znać. Pozdrawiam zbij sobie szope z oszastów, wyjdzie taniej i po budowie to po problemie Shago, dzięki za radę, wolałbym chyba coś bardziej solidnego ( coby trudniej się było do środka dostać). Oszastów u mnie brak, a kupując drewno chyba taniej nie będzie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 15.05.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Mam pytanie odnosnie garażu-blaszaka, czy orientujecie się ile może kosztować transport takiego garażu na terenie Lublina. Zastanawiam się czy kupować używany czy szukać nowego, dajcie znać. Pozdrawiam zbij sobie szope z oszastów, wyjdzie taniej i po budowie to po problemie Shago, dzięki za radę, wolałbym chyba coś bardziej solidnego ( coby trudniej się było do środka dostać). Oszastów u mnie brak, a kupując drewno chyba taniej nie będzie... Pozdrawiam jak kupujesz drewno to nie bedzie taniej, mnie szopa wyszła za 90 zł, a jhak ktos chce to i blaszaka otworzy, szybko i cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts