Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

dzisiaj pan A. zadzwonił do mnie i powiedział, że niestety nie ma jeszcze tego papierka z gazowni, ale będzie robił co będzie mógł, żeby wydali go w poniedziałek. Jeśli go nie będzie to we wtorek złożymy papiery do pozwolenia bez tego dokumentu, a on jak tylko będzie to miał to doniesie do starostwa. Pani, która zajmuje się gminą, w której się będziemy budować to jakaś znajoma, tzn. on z nią już dłuższy czas współpracuje i nie powinno być problemu z tym, że nie ma tego papierka. A jeśli chodzi o kasę to rozliczymy się w momencie jak będą już wszystkie dokumenty w starostwie.

Tak więc dzisiaj jestem bardzo zadowolona z naszego pana projektanta :D.

Aik chodzi o to, że to wszystko bardzo długo trwa i czujemy się trochę (dzisiaj mniej :wink: ) olewani. Napewno trochę w tym naszej winy, bo na poczatku jak z nim rozmawialiśmy, to mówiliśmy, że się nam jakoś bardzo nie spieszy. Więc może pomyślał, że skoro nam się nie spieszyło w styczniu to skoro nie odwoływaliśmy tego, to nadal nam się nie spiesz mimo tego, że już maj i sezon budowlny w pełni.

Natomiast od momentu jak WYRAŹNIE powiedziałam panu A., że już się nam spieszy wszystko idzie gładko jak po maśle :wink: .

Jednak jeśli chodzi o kierownictwo to raczej nie pokusimy się o kierownikowanie budowy przez niego. Nie chcę później wydzwaniać za kierownikiem, żeby przyjechał bo to lub tamto.

A jeśli chodzi o jego adpatację to jestem zadowolona, przynajmnie narazie. Potrafi doradzić i jest generalnie ok. Jeśli miałabym go polecać kiedyś to owszem, z tym, że z określeniem terminu zakończenia adaptacji.

Czy ktoś z was w ogóle spisywał umowę ze swoim architektem? Myślę, że teraz gdybym miała jeszcze raz robić adaptację (z tym doświadczeniem, które zdobyłam teraz) to spisałabym jakąś umowę.

Troche się napisałam. Mam nadzieję, że nie zanudziałam was. Dobrej nocy :D .

PS/ Stmara - wyścig po pozwolenie się zacznie. Trochę mam wrażenie, że przegram, ale cóż skoro o nic się nie zakładaliśmy to wynik może być na twoją korzyść :wink: :D :lol: .

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

dostałem ofertę na okna połaciowe Roto (na 2 szt. ok 1000,00 PLN oszczędności względem cennika standardowego):

Okno obrotowe 74*140 drewniane z kołnierzem

439 DIY - 856zł Brutto/sztukę

439 H - 950zł Brutto/sztukę

435 H - 1014zł Brutto/sztukę

Ja mam FAKRO FTP-V 890zl + kolnierz 190 zl brutto (VAT 22%)

wymiar ten sam

Witajcie,

dostałem ofertę na okna połaciowe Roto (na 2 szt. ok 1000,00 PLN oszczędności względem cennika standardowego):

wymiar ten sam

WYMIAR nie ten sam, fakro tak jak i velux jest 78/140, :-)

Witajcie,

wymiar ten sam

WYMIAR nie ten sam, fakro tak jak i velux jest 78/140, :-)

racja .. niezauwazylem ;)

Witam !!!!

Kolega który juz wybudował dom przestrzegał mnie przed zakupem okien dachowych drewnianych lakierowanych . Twierdzi że po czterech latach lakier odłazi i są poważne problemy z oknami niezależnie od firmy . zalecał zakup okien drewnianych powlekanych poliuretanem podobno tylko takie maja wystarczajaca trwałość i nie wypaczają się po kilku latach . Radzę to wziąść pod uwagę .

pozdr.D.RZ

Cześć raz jeszcze!

Darek - Masz fajne światełka na ogrodzeniu. Twój sąsiad zacząl działania zakrojone na szeroką skalę. Widziałem ze dwie koparki (tak kątem oka widziałem) - ledwo sie mieszczą na działce

U mnie robota na całego. Jutro maja lać chudy beton. Dzisiaj trzaskają ściany. Wpadłem na chwilkę. Robota idzie jak ... dobrze idzie po prostu.

Pawson - juz dzwonię :wink:

Panowie - jutro gramy!

Pawson - a ty zagrasz w końcu?

Mam nadzieję (w imieniu Piotrka), że jutro mecz się odbędzie :D .

Powoli zaczynamy zbierać namiary na kierowników budowy. Od kogo brałam proszę o raz jeszcze, bo nie wiem gdzie i czy je mam :oops: Napewno mam numer od agamona. Z góry dzięki.

A i jeszcze, jeśli ktoś ma lub będzie miał blachodachówkę to ile płaci za m2 ułożenia tego. Dzięki.

hej

niezły ruch ;) aż się łza w oku kreci :lol:

idkam - właśnie obejrzałem slideshow z Twojej budowy ;) fajna pamiątka ;)

jeśli chodzi o GK zamiast tynków, też sie pzrez chwilę zastanawiałem, ale odeszło mi ;)

pozdrawiam wszystkich budujących i prawie budujących ;)

stmara - chyba widziałem Twoją działkę - jesli to ta, to faktycznie rzut beretem, tylko musi być dobrze namoczony :)