Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zgadnijcie co jadę odebrać :D :D :D

PS. panstwo b_b sa dzisiaj nieosiagalni wieczorem z powodu maksymalnego upojenia alkoholowego wywolanego otrzymaniem jednej malej kartki papieru :):)

Oj, tak, święte słowa :D

Z drugiej strony każdy powód jest dobry, żeby wprowadzić się w stan ww, ale z powodu kartki papieru :o ? To już trzeba mieć coś z głową, także jutro pewnie pójdę do lekarza :wink:

Zgadnijcie co jadę odebrać :D :D :D

Baba, gratulacje :lol: :lol:

My zgodnie z planem będziemy dzisiaj mieć komplet dokumentów do złożenia. Niestety, dopiero po południu, natomiast jutro i we czwartek jestem w Warszawie, więc kwity złożę dopiero w piątek. :cry:

Ale to na szczęście nie będzie 13-y. :wink:

Pozdrawiam

Acha, ja prawdopodobnie piłkarsko nie będę dzisiaj aktywny. Impreza rodzinna.

Z drugiej strony każdy powód jest dobry, żeby wprowadzić się w stan ww, ale z powodu kartki papieru :o ? To już trzeba mieć coś z głową, także jutro pewnie pójdę do lekarza :wink:

No widzisz... niestety tak na nasza psychike wplywa mafia urzednicza :)

cos co w normalnym kraju zajelo by z miesiac i bylo najnormalniejsza rzecza pod sloncem u nas trwa ponad pol roku i jak sie juz uda to sie czlowiek malo ze szczescia nie posika ....

... JAK JA ICH WSZYSTKICH NIENAWIDZE .... :evil: :evil: :evil:

Baba gratuluję!

MaPi - tez gratuluję!

Gratuluję wszystkim!

Idkam, Mariucha, Qba Ellowy, MaPi - gramy dzisiaj. Już opieprzyłem kolegę za tamten tydzień. Okazało się że jak wychodził ze szkoły to jeszcze stolików nie było. Normalnie miał W-F. Postawili ławki popołudniu!!

Ale dzisiaj gramy!!!!

czołgiem!

B_B: gratulacje - my właśnie złożyliśmy w poniedziałek komplecik kwitów w starostwie.

:D :D :D :D WIELKIE ODLICZANIE ROZPOCZĘTE ! ! ! ! :D :D :D :D

MaPi; depczecie nam po piętach - oby tak dalej! ciesze się ,ze z panem A doszliście do kompromisu. Ja już jestem po rozliczeniu- umowy również z nim nie pisałem. Jako architekt jest naprawde niezły no i zna wszystkich liczących się urzędasów , ale na kierownika to się niebardzo nadaje np. ze względu na kiepski kontakt z inwestorem.

mariucha: co do transportu blaszaka to dzwoniłem po kilku firmach i koszt takiego przewiezienia to około 250 PLN jesli nie ma komplikacji z wjazdem ,zjazdem ,załadunkiem, rozładunkiem no i jeśli odległość nie przekracza 10 km. Ja głównie pytałem o transport z HDSem co by był odrazu załadunek. Jednak dałem sobie spokój z blaszakiem urzywańcem, bo ceny czegoś przyzwoitego to około 1000 PLN + transport a za 1400 PLN można mieć nówkę z transportem i montarzem. Ja będę niedługo taki zamawiał z kraśnika. Jesli chcesz namiary to daj znać.

Witam !!!!

Mam pytanie :czy ktoś z was kupował drewno na więźbę w tartaku pana Kossaka .Chodzi mi o to czy jest to solidny wykonawca ??? Wytargowałem dobrą cenę i chciałbym wiedzieć czy warto .

pozdro D,RZ

Ile ta dobra cena wynosi ??

ta chyba dobra cena to 565 zł za metr sześcienny z impregnacją . gość polecony przez mojego wykonawcę dachu .

pozdro D.RZ

Dzięki :D i wszystkim oczekującym życzę jak najszybszego uzyskania tego papierka :D

Tylko mała uwaga techniczna - to nie jest tylko subtelna mała karteczka, ale cała wieelka siata dokumentów :evil: Uwaga cenna zwłaszcza dla ewentualnie odbierających kobietek na szpilkach :oops:

czołgiem!

mariucha: co do transportu blaszaka to dzwoniłem po kilku firmach i koszt takiego przewiezienia to około 250 PLN jesli nie ma komplikacji z wjazdem ,zjazdem ,załadunkiem, rozładunkiem no i jeśli odległość nie przekracza 10 km. Ja głównie pytałem o transport z HDSem co by był odrazu załadunek. Jednak dałem sobie spokój z blaszakiem urzywańcem, bo ceny czegoś przyzwoitego to około 1000 PLN + transport a za 1400 PLN można mieć nówkę z transportem i montarzem. Ja będę niedługo taki zamawiał z kraśnika. Jesli chcesz namiary to daj znać.

czy możesz coś wiecej napisać o tych blaszakach z Kraśnika - cena/wymiary. Może zamawiając razem coś będzie taniej. Może ktos jeszcze się podłączy. Ja już chcę kupić.

dzięki za info, używany w tym układzie odpuszczam.

Pozdrawiam

czy możesz coś wiecej napisać o tych blaszakach z Kraśnika - cena/wymiary. Może zamawiając razem coś będzie taniej. Może ktos jeszcze się podłączy. Ja już chcę kupić.

Sąsiad !!!

rozejżyj się w swojej okolicy !!!!! przecież tam tyle domów w budowie !!!! Może ktoś już kończy i mu przeszkadza???

mariucha: garaż 3x5 m ocynk ogniowy (hutniczy) chyba obustronny. Drzwi rozwieralne dwuskrzydłowe, więcej info nie pamiętam - no i cena - 1400 PLN w tym transport i montarz. Identyczną cenę znalazłem tylko w jednej firmie w Ostrowcu św. wiec jakby tu coś mi nie pasowało to wezmę z ostrowca. Nie wiem jak tu ale w ostrowcu mówili,że jak wezmę 4 sztuki to będzie trochę taniej ( 1350 PLN za szt.) to nie za wiele ale mogę sie zapytać jak jest w kraśniku cena przy dwuch sztukach.

Przypomnij mi jeszcze gdzie ty budujesz, bo bez mapki forumowiczów trudno wszystkich spamietać. - Ja buduję w Nowym Krępcu - za Świdnikiem.

guit: - fajnie,że wiesz już gdzie jest nasza działka - mam nadzieję ,ze jak juz tam sie cos zacznie dziać to zrobisz mi nalot jak ja zrobiłem tobie kilka razy! ocenisz fachowym i doświadczonym okiem inwestora lub pogonisz do roboty ekipę pod moją nieobecność!

A potem wspólne PIFKO!