Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Stmara jak będziesz dzwonił do Kraśnika po cenę garażu to zapytaj jaki upust dadzą przy trzech. Chcemy kupić wprawdzie dopiero przed samą budową, czyli gdzieś koniec czerwca, ale jakby dało się coś z ceny urwać to może i kupimy wcześniej. Jak dzwoniłam do Kraśnika to pani mi powiedziała, że transport jest gratis (tzn. w cenie :wink: ) na terenie całego województwa lubelskiego, tak więc chyba nie ma problemu, że każdy z nas ma działkę gdzie indziej.

A papiery złożył za nas pan projektanta wczoraj, tak więc czekamy.

Darek Rz gdzie ten tartak? Cena chyba dobra (netto czy brutto?). Daj znać czy jest szansa załapania się ewnetualnie na tą cenę :lol: .

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam !!!!

To jest cena do zapłacenia .565 zł z impregnacją i dowozem na miejsce . gdzie ten tartak to nie wiem bo dostałem od gościa który będzie robił mi dach i współpracuje z nim od dawna tylko telefon i wszystko załatwiam przez niego . Człowiek jest polecony więc myslę ze i drewno będzie dobre .zresztą zamówiłem i nie zapłaciłem ani grosza więc jak będzie do du... (sprawdzi to mój niezależny kolega ) to go nie przyjmę . Zresztą o adres nie prosiłem bo na razie nie mam czasu tam jechać ( to gdzieś daleko za Lublinem ) .

pozdro D.RZ

ps. na dniach będę do niego dzwonił to zapytam jak u niego z mocami przerobowymi .

darek RZ: wspólczucia z powodu tujek: mam nadzieje ze je jakeimus pier.. zlodziejowi robaki zjedza zanim je sprzeda.

Cena drewna faktycznie dobra ja place ok 580 z impregnacja i dowozem przy czym platnosc w duzej czesci przed odbiorem (jak ja nie lubie takich ukladow ...)

B_B: w sumie fakt - duza siata wychodzi ogolem ... ale i tak najwazniejszy jest ten jeden papierek :)

Mapi & Stmara - powodzenia z urzedasami i niech "koperty" beda z Wami :):):)

Pozdrawiam

Witajcie,

może to się wyda dziwne, ale lubię wiedzieć co mnie czeka ...

Dastałem ofertę na kanalizację, CWU, CO, itd

Kotłownia gazowa oparta na kotle wiszącym firmy Viessmann typ Vitopend WHEA o mocy 10,5-24kW z podgrzewaczem 150L, Kocioł Vitopend100 i zasobnik 150L, Termostat tygodniowy-Euroster, Pompa cyrkulacyjna, Naczynie przeponowe do c.w.u, Zawór bezp. Do wody 6bar

6 310,00 zł

Materiały pozostałe.

Grzejniki stalowo-płytowe firmy Viessmann dolnozasilane, w łazienkach grzejniki InstalProjekt - 3 690,00 zł

Osprzęt grzejników, głowice termostatyczne, przyłacza kątowe, złączki. - 919,00 zł

Instalacja co grzejnikowa, 2 szafki z rozdzielaczami , instalacja w systemi wavin alupex - 1 860,00 zł

Instalacja co podłogowa -kuchnia na parterze i łazienka na pietrze.Zasilenie z powrotów grzejnków - 1 030,00 zł

Instalaja kanalizacji wewnętrznej - 1 070,00 zł

Instalacji wodna w systemie Wavin Alupex -materiały - 1 114,00 zł

Montaż kotłowni, grzejników, instalacji co., podłogówki i instalacji wodnej i kanalizacji - 4 750,00 zł

W sumie po rabatach ok. 20000 + 7% VAT

CO WY NA TO ?????????????????????

Witajcie,

może to się wyda dziwne, ale lubię wiedzieć co mnie czeka ...

Dastałem ofertę na kanalizację, CWU, CO, itd

Kotłownia gazowa oparta na kotle wiszącym firmy Viessmann typ Vitopend WHEA o mocy 10,5-24kW z podgrzewaczem 150L, Kocioł Vitopend100 i zasobnik 150L, Termostat tygodniowy-Euroster, Pompa cyrkulacyjna, Naczynie przeponowe do c.w.u, Zawór bezp. Do wody 6bar

6 310,00 zł

Materiały pozostałe.

Grzejniki stalowo-płytowe firmy Viessmann dolnozasilane, w łazienkach grzejniki InstalProjekt - 3 690,00 zł

Osprzęt grzejników, głowice termostatyczne, przyłacza kątowe, złączki. - 919,00 zł

Instalacja co grzejnikowa, 2 szafki z rozdzielaczami , instalacja w systemi wavin alupex - 1 860,00 zł

Instalacja co podłogowa -kuchnia na parterze i łazienka na pietrze.Zasilenie z powrotów grzejnków - 1 030,00 zł

Instalaja kanalizacji wewnętrznej - 1 070,00 zł

Instalacji wodna w systemie Wavin Alupex -materiały - 1 114,00 zł

Montaż kotłowni, grzejników, instalacji co., podłogówki i instalacji wodnej i kanalizacji - 4 750,00 zł

W sumie po rabatach ok. 20000 + 7% VAT

CO WY NA TO ?????????????????????

Ile masz podłogówki (jaka powierzchnię?)

Chcesz montować instalację co w tym roku? :o

Witam,

Idkam,

Zaje....ście niskie ceny, jak to uzyskałeś. Napisz czy podane ceny są już z 7% Vatem, czy bez.

Napisz dlaczego zrezygnowałeś z kotła kondensacyjnego Vitodens 200.

Ja w tej chwili waham się miedzy Vitodens 200 i Vitopend 100 (różnica w cenie wynosi ok. 2000 zł).

Darek Rz.

Współczuję z powodu tujek, ja też ich trochę posadziłem w zeszłym roku.

Mojemu znajomemu na Sławinku zapieprzyli niedawno całą instalacje elektryczną, którą zrobił kilka dni wcześniej.

Co za kraj.

Pozdrawiam

Wiesiek

czołgiem!

idkam: czy to ty robiłeś biznes grupę w orkiestrze wojskowej? Byłem tam twoim pierwszym klientem!!!! ale ten świat mały! :D a potem pytałem cię o wyświetlacze do noki 6610! :D nie wiem czy mnie kojarzysz! ale jak się kiedyś spotkamy to sobie przypomnisz!

Pawson: w sprawie kopert to przyjmę każdą ilość (koniecznie z zawartością!) :D

MaPi: -mariucha:Ja narazie przez dwa tygodnie nic nie załatwię bo mam różne sprawy rodzinne ale od 01-06-2005 biorę się ostro do roboty i załatwiam te blaszaki. jeśli zadzwonię do nich wcześniej to odrazu dam wam znać!

Idkam ,

Jeszcze raz ja, zapomniałem się spytać o grzejniki, widzę że cena też jest zaskakująco niska. Napisz ile masz grzejników (i ewentualnie jakich) dla orientacji.

Ja się do tej pory orientowałem na PURMO ale może przestawię się na Viessmanna, jak będę kupował wszystko w zestawie.

Wiesiek

Witam,

Zaje....ście niskie ceny, jak to uzyskałeś. Napisz czy podane ceny są już z 7% Vatem, czy bez.

Napisz dlaczego zrezygnowałeś z kotła kondensacyjnego Vitodens 200.

Ja w tej chwili waham się miedzy Vitodens 200 i Vitopend 100 (różnica w cenie wynosi ok. 2000 zł).

Heloł,

ceny netto. Do tego jeszcze 7%. Dzięki za ciepłe słowo .... bo już myślałem, że to "chora" cena ...

Jak to uzyskałem?? Znam człowieka :wink:, ale gdyby coś to wal na PRIV, pogadam i może coś się uda załatwi :wink:

Dlaczego ten kocioł??? Rozmowa z kolegą, a przede wszystkim koszty ... muszę je ciąć :cry:,

Mamy niewielki domek, więc kondensat nie do końca zostanie wykorzystany, droższe grzejniki, bo większe. Oszczędności pojawiające się z użytkowania kondensata będą dłuuugo rekompensować wyższy koszt zakupu kotła, a jeśli coś wcześniej zacznie się psuć ... to czar psysną :evil:

idkam czy to ty robiłeś biznes grupę w orkiestrze wojskowej? Byłem tam twoim pierwszym klientem!!!! ale ten świat mały! :D a potem pytałem cię o wyświetlacze do noki 6610! :D nie wiem czy mnie kojarzysz! ale jak się kiedyś spotkamy to sobie przypomnisz!

:oops: siur, to ja :oops: działa, czy nie ?? :wink:

Idkam ,

Jeszcze raz ja, zapomniałem się spytać o grzejniki, widzę że cena też jest zaskakująco niska. Napisz ile masz grzejników (i ewentualnie jakich) dla orientacji. Ja się do tej pory orientowałem na PURMO ale może przestawię się na Viessmanna, jak będę kupował wszystko w zestawie.

Wieśku,

grzejników mam ... 11 (910, 1400, 1050, 790, 880, 410, 2x 1020, 980, 1010, 850 W)

Idkam, nie wiem jak ceny, bo w tym temacie jeszcze jestem nie kumata, ale bardzo sie cieszę, że je tutaj podałeś. Teraz będę miała mniej więcej orientację ile mogą kosztować instalacje, w każdym razie dużo za dużo :cry: . U nas instalacji w tym roku napewno nie ruszymy, ale miło mieć rozeznanie, nie będzie później wielkiego szoku. Idkam jaką powierzchnię ma twój dom?

Idkam, nie wiem jak ceny, bo w tym temacie jeszcze jestem nie kumata, ale bardzo sie cieszę, że je tutaj podałeś. Teraz będę miała mniej więcej orientację ile mogą kosztować instalacje, w każdym razie dużo za dużo :cry: . U nas instalacji w tym roku napewno nie ruszymy, ale miło mieć rozeznanie, nie będzie później wielkiego szoku. Idkam jaką powierzchnię ma twój dom?

My w tym roku zaczynamy tylko kanalizację, bo chcemy zalać podłogi chudym betonem. Powierzchnia użytkowa ok. 140 m.

IDKAM: witaj w klubie do mnie juz tez powoli zaczyna docierac ze po skonczeniu stanu surowego NIE BEDZIE Z GÓRKI ....

Na razie wypisalem sobie wszystkie tematy na przyszly rok do robienia i bede zbieral do nich wyceny wiec jesli mozesz to podeslij mi jakies namiary do zaufanych ludzi na wszysto co sie wiaze z przyszlym rokiem (takze CO i grzejniki ... )

CZEMU CIĄGLE PADA luz sie rozpaduje :(