Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mariucha: garaż 3x5 m ocynk ogniowy (hutniczy) chyba obustronny. Drzwi rozwieralne dwuskrzydłowe, więcej info nie pamiętam - no i cena - 1400 PLN w tym transport i montarz. Identyczną cenę znalazłem tylko w jednej firmie w Ostrowcu św. wiec jakby tu coś mi nie pasowało to wezmę z ostrowca. Nie wiem jak tu ale w ostrowcu mówili,że jak wezmę 4 sztuki to będzie trochę taniej ( 1350 PLN za szt.) to nie za wiele ale mogę sie zapytać jak jest w kraśniku cena przy dwuch sztukach.

Przypomnij mi jeszcze gdzie ty budujesz, bo bez mapki forumowiczów trudno wszystkich spamietać. - Ja buduję w Nowym Krępcu - za Świdnikiem

Witam Wszystkich po dłuższej przerwie.

Ja buduję na Lipniaku, boczna Al.Kraśnickich, czyli po drodze.

dzisiaj złożyłem komplet dokumentów o pozwolenie na budowę. Stmara, MaPi-dołączam się do wyścigu :lol: chociaż już na starcie pani w urzedzie ostudziła mi mój zapał mówiąc, że maja 65 dni na rozpatrzenie :-? :evil:

Ale mam nadzieję że uda się szybciej.

Fizyk, czytam że wszędzie masz znajomości, może w UM tez znasz jakąś bratnią duszę coby papierki nie przykurzyły sie na półce :roll: :o

Pozdrawiam wszystkich budujacych i tych oczekujacych :wink:

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

dzisiaj złożyłem komplet dokumentów o pozwolenie na budowę. Stmara, MaPi-dołączam się do wyścigu :lol: chociaż już na starcie pani w urzedzie ostudziła mi mój zapał mówiąc, że maja 65 dni na rozpatrzenie :-? :evil:

Ale mam nadzieję że uda się szybciej.

Urzad miasta - czysta slodycz:):)

Fizyk .. luzik biore dzisiaj ze soba muratora na budowie bede o 8.30 do jakiejs 13:00 a pozniej sie zobaczy...

Dyz... jak juz bedziesz mial wyceny to sie mozemy spotkac i sie bedziesz chwalil ...

Pozdrawaim

Fizyk, czytam że wszędzie masz znajomości, może w UM tez znasz jakąś bratnią duszę coby papierki nie przykurzyły sie na półce :roll: :o

To jest właśnie jedno z tych nielicznych miejsc, gdzie nie mam takiego bezpośredniego dojścia. DO starostwa - to ktoś za mną szepną słówko tu i ówdzie, ale nawet dokładnie nie wiem kto :oops: . Stwierdziłem że to nie ma znaczenia. Ale w Miejskim to sam czekałem grzecznie w kolejce (ktoś od zabytków musiał zaparafować mój wniosek)

W miejskim to mam tylko znajomą w wydziale komunikacji.

Od przyszłego tygodnia zmieniam nr komórkowy. Osoby zainteresowane -zapraszam na priv :wink: .

Pawson - zdzwonimy się.

Dobranoc

Witam wszystkich i na starcie mam pytanko gdzie kupowaliscie beton, stal i bloczki fundamentowe, no i oczywiscie jakie ceny wynegociowaliscie. A i jeszcze tak na marginesie wyobrazcie sobie ze w piatek podpisalam umowe przedwstepna na sprzedaz mieszkania w WW, nareszcie. Wiec biore sie ostro do pracy i moge w koncu zaczac budowac ten nasz domek

AIK - czesc

beton ART-BET 190 m3 + 22 zl /m3 pompa

stal STALMET 2,00 / kg fi 12 2,10 kg fi 6

cegły 0,35 szt /cegielnia pod modliborzycami tel na priv w razie czegos

Zmieniam zdanie nt ART-BET-u w łikend rozmawialem z kolega ktory pracuje w branzy budowlanej robia jakas stacje benzynowa i biora beton na fundamenty z ART-BETu z racji wagi przedsiewziecia tam ciagle maja proby i testy tego betonu robione i wychodza rewelacyjnie mowi ze beton jest zajeb.. dobry a ja nie mam podstaw zeby mu nie wierzyc ,,,

Pozdrawiam

Pawel

Pawson - wszystkie wyceny powinienem już mieć w przyszłym tygodniu. Nie wiem tylko czy potrzebnie jeżdżę i szukam bo sie okazało,że kolega pracuje firmie która ma obecnie już w ofercie wszystko co mi trzeba i obiecał, że przygotuje mocno konkurencyjną ofertę :) Muszę z nim jeszcze na trzeźwo pogadać o ewentualnych zakupach forumowiczów i z tym związanymi bonusami :)