Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ella, jestem zawiedziony i kierownikiem i ekipą. Przez ten komin.I w ogóle szef ekipy chciał ode mnie wyłudzić pieniądze. w myśl zasady "złap inwestora za palec a póżniej za całą rękę." Uchroniła mnie umowa z Muratora. ALe widze że odgrywają się podczas pracy. Kierownik wydaje mi się mało kompetentny , choć na początku robił wrażenie solidnego i odpowiedzialnego. Nie przypilnował komina( wyczystkę zamiast w piwnicy to wymurowali mi w salonie) Na moje uwagę odpowiedział ze będzie dobrze. Murarz na zapytanie czy aby tak wymurował komin u siebie w domu odpowiedział,że nie. Cholera mnie wzieła i kazałem aby rozebrano komin i wybudowano od nowa tak jak ma być. Kto poniesie koszty to mnie nie interesuje.Niech się dogadują pomiędzy sobą.

Jak się nic nie zmieni to zmienię wszystkich . Juz się rozgladam za innymi.

Znajomy pocieszył mnie że on jak budował to aż 4 razy zmieniał ekipę.

Ci "fachowcy " stracą więcej niż ja. Własnie wczoraj 3 moich znajomych pytało o ich referencje. Zaprosiłem ich na budowę aby pokazać im wizytówkę murarzy- tj, komin. i dalej to chyba się domyślacie...

Myślę ze umieszczę parę zdjęć z budowy w internecie i to będzie ich antyreklama.

agoamon tak wyglada wiekszosc naszych fachowcow. Ja miale fachowca dobrego i bardzo dokladnego, ale bardzo wolnego. Do jakosci pracy nie mam zastrzezen lecz do organizacji to lepiej nie mowic.Jezeli maja ci dalej partolic to poszukaj nowych. Ja wlasnie pokrylem dach dachowka Von Muler wyglada extra pozdrawiam Michalus

Dzek, dzięki za informacje dot. kierownika i porady - na pewno skorzystam.

Ciekawa jestem natomiast jeszcze, do jakiego momentu kierownictwo jest potrzebne - co z 'wykończeniówką'? Jeśli generalna umowa z kierownikiem dotyczy stanu surowego, to czy później trzeba się umawiać na dodatkowe wizyty płatne indywidualnie?

pozdrawiam

Pozdrawiam wszystkich , a tobie quit gratuluje syna.

U nas roboty po same pachy . niedlugo zalewamy wience i trzeba bedzie dowiesc sporo ziemi . ( jesli ktos ma do oddania przyjme kazda ilosc 0504190502 ) Szkoda tylko , ze czlowiek uczy sie na bledach...

Stal zbrojeniowa w Swidniku duzo tansza niz w Lublinie i transport tanszy , bo tylko 10 zl, a z Lublina 100 zl .