Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No u nas już dzisiaj wszystkie dokumenty złożone w starostwie :D . A i wczoraj przyszło zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie wydania pozwolenia na budowę. Tak więc, jeśli mają 30 dni na wydanie pozwolenia to teoretycznie jeszcze 2 tygodnie i powinniśmy mieć ten magiczny papierek.

To trzymam kciuki, żeby się Wam udało w terminie. Ja swoją drogą już zaczynam się bać o nasze starostwo a raczej co oni robią z papierami. Już dwa razy dostałem prawie palpitacji bo dostałem w odstępie tygodnia 2 pisemka. Oba dotyczyły uzyskania pozwolenia na budowę ... a dokładnie to docieplenie bloku rodziców i sąsiedniego bloku ... przy czym ja tam nie jestem żadnym właścicielem ani współwłaścicielem ... ot poprostu zameldowany... ciekawe kto dostanie moje pozwolenie, które daj Boże uzyskam niebawem ...

P.S. a swoją drogą to jaki to musi być stres, że jak przeczytałem że to pozwolenie na budowę to nie zwróciłem uwagi na fakt, że żadnych papierów jeszcze nie złożyłem :D

czesc ALL

Dzisiaj nie ma mnei w pracy wiec dostep do netu mam limitowany (z domu przez modem ... tak, niektorzy jeszcze korzystaja z takiego urzadzenia :( )

STROP ZALANY ...

Wszystko OK

Pogoda jak na razie spoko

co do terminu dalszych prac to sie wczoraj okazalo ze majstrowi sie spieszsylo bo ma mala robotke na poltorej tygodnia po skonczeniu mojej. Po kilku jego telefonach okazalo sie ze juz moze tam zaczynac wiec u mnie maja wolne do nastepnego poniedzialku (poltorej tygodnia) ... wyszlo SUPER (tfffuuuu zeby nie zapeszyc :):):)

Ile sie placi za m2 tynkow wewnetrznych ??

witam !

no i stalo sie - mam juz okna a i oczyszczalnia tez jest juz na ukonczeniu :D

czekam teraz z niecierpliwoscia na drzwi wejsciowe

:) :)

Wszelki duch Pana Boga chwali - Yares - gdzieś ty się podziewal?

To napis z- bo już nie pamiętam - gdzi ekupiłeś te okna i kto robił ci oczyszczalnie. Pewnie już pisałeś ze trzy razy - ale ciężko się cofać do tyłu :wink:

No to Yares, gratulacje. To ile jeszcze czasu do przeprowadzki?

Dzieki, ale do przeprowadzki niestety jeszcze daleka droga :cry: ;-)

Wszelki duch Pana Boga chwali - Yares - gdzieś ty się podziewal?

To napis z- bo już nie pamiętam - gdzi ekupiłeś te okna i kto robił ci oczyszczalnie. Pewnie już pisałeś ze trzy razy - ale ciężko się cofać do tyłu

fizyk, ja tu caly czas jestem ;-)

okna - Thermoplast

oczyszczalnia (po rozpatrzeniu wszystkich za i przeciw) Sotralenz - Hydrosystem

m1arta w syke ostatnio były bloczki za (chyba) 2,5 za szt., w Maxformie rozmowa zaczyna się od 3,15 (tak mi się wydaje, albo 3,20) to samo omega. Dzwoniłam również do firmy na Spółdzielczości Pracy mieli bloczki po 1,9 + vat, gdzieś spod Radomia.

m1arta, a tak w ogóle to gdzie i co budujesz (jeśli juz pisałaś to sorry za złą pamięć i nieuwagę)?

Cześć, kochane ludziska :D !

Jestem z klanu fizyków czyli fizulą. Ale nie zapytam Was już o to co chciałam, bo już się dowiedziałam, co chciałam :lol:

Wasza stała czytelniczka

Fizula

Fizykowa, fizyczna czy fizyczka? Nie mówię jednego na pewno bo nie chcę palnąć jakiejś gafy :wink: .

Pozdrawiam Fizula

Cześć, kochane ludziska :D !

Jestem z klanu fizyków czyli fizulą. Ale nie zapytam Was już o to co chciałam, bo już się dowiedziałam, co chciałam :lol:

Wasza stała czytelniczka

Fizula

Fizykowa, fizyczna czy fizyczka? Nie mówię jednego na pewno bo nie chcę palnąć jakiejś gafy :wink: .

Pozdrawiam Fizula

To ja odpowiem - niewiasta z powyższej wypowiedzi to moja własna żona F(Iza). :D

Witam CIę moja luba!!!