dyz 02.06.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 DYZ: mi tez mi tez poooooooooooszłoooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 02.06.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 fizyk - czekam na zrobienie balustrady na blkonach i uaktualnię pozdr [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 dyz czy mozesz podesłać mi wspomnianą wycenę w celach badawczo-orientacyjnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 02.06.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 poooooooooooszłoooo che che - niezle dzielo - ja mialem takie samo :) tylko po co ci to ?? Nie buduj z firma - nikt rozsadny tak nie robi .... (fizyk : hihihihi) Powiedz im ze chcesz od nich tylko materialy na wszystkie etapy i niech ci oszacuja na podstawie projektu ich ilosci i dadza ceny jednostkowe. Dopiero takie oferty mozna porownywac... To co pokazali teraz w zasadzie nie jest gupie bo ich wiedza i doswiadczenie mowia ze koszt przecietny domu wynosi x za m2 doloza do tego pewnie ze 20 % "na naciagniecie jelenia" i podaja jedna cyfre to im pozwoli na pewno nie dolozyc i jeszcze sporo zarobic. W zasadzie po moich dotychczasowych doswiadczeniach i porownaniach z innymi osobami wychodzi ze takie przeliczenie sie zazwyczaj sprawdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Prześlijcie mi takie dzieło, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 02.06.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Pawson - kiedy ja właśnie kazałem zrobić wycenę materiałów!!! ale miły pan zaproponował całościówkę. Żeby nie być niegrzeczny zgodziłem się żeby przygotował dwa warianty. Samą wycenę materiałową oraz całościówkę... jak już pisałem Fizykowi, dostałem coś na czym zbytnio mi nie zależało w formie jakby im nie zależało A co do % to na wstępie widzę że to jest duuużo więcej niż 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 02.06.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 fizyk - czekam na zrobienie balustrady na blkonach i uaktualnię pozdr [/url] ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 02.06.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 dyz czy mozesz podesłać mi wspomnianą wycenę w celach badawczo-orientacyjnych ? już poooooszłoooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 02.06.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 poooooooooooszłoooo Nie buduj z firma - nikt rozsadny tak nie robi .... (fizyk : hihihihi) Powiedz im ze chcesz od nich tylko materialy na wszystkie etapy i niech ci oszacuja na podstawie projektu ich ilosci i dadza ceny jednostkowe. Dopiero takie oferty mozna porownywac... Oj Pawson, ja się chyba pogniewam na ciebie . Oczywiście że też dostałem taką ofertę, ale też poprosiłem o konkrety. Odnośnie materiałów. Jako ciekowastkę dodam, że z Omego otrzymałem li i wyłącznie jedną okrągłą cyfrę!!!! Tak z 10 000 zł większą niż z firmy M.. . Z tym że ja chciałem ofertę kompleksową. Co nie znaczy że nie porównałem z wyceną poszczególnych firm od materiałów. Porównałem materiały na ściany i dachówkę ze Stalmetem, hurtownią na Zemborzyckiej i paroma innymi poleconymi przez forumowiczów + oferty z targów. Do niektórych firm nawet nie zaglądałem! Zresztą dysponowałem kosztorysem z Archonu (ino dla keramzytobetonu). Do tej wyceny doliczyłem 10% ze względu na opinie budujących. A oferta z M.. była sporo niższa niż ta z kosztorysu. Ja i tak byłem zdecydowany na firmę. Ale fakt, że ja mam mały domek! To tez mam znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.06.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 jako ze wszystko robie inaczej niz inni, wiec oczywiscie zrobilem tynk ..... cementowo-wapienny A cóż to ma znaczyć ? Ja również mam jedynie słuszny tynk cementowo - wapienny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 02.06.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 A jeśli można wiedzieć, z jakich to względów (zalety) wszyscy tak ochoczo wybierają tynk cementowo wapienny a nie gipsowy? Możecie podać jakieś argumenty jeszcze nie jestem na tym etapie to nie jestem oczytany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 02.06.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 masz dzieci? mój mały czasem tłucze w ścianę młotkiem - pomyśl jakb wyglądał po tym gips no i strukturka - zdecydowanie fajniejsza (jak dla mnie) pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 02.06.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 masz dzieci? mój mały czasem tłucze w ścianę młotkiem - pomyśl jakb wyglądał po tym gips no i strukturka - zdecydowanie fajniejsza (jak dla mnie) pozdr, strukturka powiadasz ... no cóż faktycznie takie pokrycie młoteczkowane może się podobać Dobrze, że moja córcia używa jedynie farb i kredek do dekoracji ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 02.06.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 miałem na myśli strukturkę tynku cem-wap ale gips potraktowany młoteczkiem tez może fajnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 02.06.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 a w dodatku jaka oszczędność ludzie płacą grubą forsę za farby z fakturą a tu dajesz dziecku młoteczek, maleństwo ma zabawę, rodzicom zostaje kupa forsy w kieszeni ... no może pod koniec budowy to już głównie kupa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 02.06.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 wy tu o bzdetach gadacie a tu sie zbliza powoli łikend i jeszcze nigdzie nie jestesmy umowieni na rozrywkowanie-sie .... Czekam na odzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 02.06.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 wy tu o bzdetach gadacie a tu sie zbliza powoli łikend i jeszcze nigdzie nie jestesmy umowieni na rozrywkowanie-sie .... Czekam na odzewa Ja też . A my mamy już zamówiony garaż, w poniedziałek ma być już na działce. I tu zadziałała spółdzielnia nasza forumowo-budowlana. Hurtem 3 bierzemy . Pierwszy "budynek" na naszej działce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 02.06.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 czekam na zrobienie balustrady na blkonach i uaktualnię poproszę Cię o info o cenie, materiale na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 02.06.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 A jeśli można wiedzieć, z jakich to względów (zalety) wszyscy tak ochoczo wybierają tynk cementowo wapienny a nie gipsowy? Możecie podać jakieś argumenty jeszcze nie jestem na tym etapie to nie jestem oczytany Dołączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.06.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 A jeśli można wiedzieć, z jakich to względów (zalety) wszyscy tak ochoczo wybierają tynk cementowo wapienny a nie gipsowy? Możecie podać jakieś argumenty jeszcze nie jestem na tym etapie to nie jestem oczytany Dla mnie dwie kwestie są zasadnicze: a/ nieporównywalnie większa trwałość; b/ względy estetyczne (ale to już oczywiście kwestia gustu - ja osobiście nie lubię gładkich ścian). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts